Hangi ABD Takımı oyuncuları parmaklarında top çevirebilir?

Badem

Member
Joel Embiid, eski NBA MVP'si, iki kez lig sayı kralı ve yedi kez All-Star'dır.

Basketbol topu çevirme gibi temel bir beceriyi parmağında da yapabilir herhalde, değil mi?

ABD Milli Takımı bu ayın sonlarında başlayacak Paris Olimpiyatları'na hazırlanırken, Embiid ve diğer birkaç oyuncuya bu soru, Pazar gecesi NBA'in X hesabında yayınlanan eğlenceli bir videoda soruldu.

“Hayır, yapamam,” diye cevapladı Embiid numarayı denemeden bile. “Muhtemelen takımda yapamayan tek kişi o.”

Philadelphia 76ers pivotu ikinci bölüm konusunda yanılmıştı.

“Bir basketbol topuyla birçok şey yapabilirim. Birçok şey,” dedi Golden State Warriors guardı Stephen Curry, dört kez NBA şampiyonu, iki kez lig MVP'si ve iki kez Finaller MVP'si. “Yapamadığım tek şey bu.”

Aynı durum, iki kez All-Star seçilen ve ilk kez Olimpiyat takımına seçilen Indiana Pacers guardı Tyrese Haliburton için de geçerli.

“Şey, sana belki yarım saniye verebilirim,” dedi Haliburton bir şans verirken. “Bir bin, iki bin,” diye saydı ve topun kontrolünü kaybetti.

Lakers'ın süper yıldızı LeBron James iki denemede başarılı olamadı.

NBA'in tüm zamanların en çok sayı atan oyuncusu, “Bu gerçekten benim tarzım değil” dedi.

Ancak endişelenmeyin; eğer parmağınızda top çevirmek bir gün Olimpiyat etkinlikleri arasına girerse, ABD emin ellerde olacak.

Lakers'tan Anthony Davis, Boston Celtics'ten Jrue Holiday, Minnesota Timberwolves'tan Anthony Edwards ve Phoenix Suns'tan Devin Booker ve Kevin Durant'ın aynı hareketi yaptığı görüldü. Booker ve Holiday ayrıca dönen topu dizlerinden sektirip parmaklarına geri gönderdiler.

Holiday, “Küçük bir çocukken, bütün gün oturup bunu prova etmiyor muydun?” diye sordu.

Durant, bazı Team USA oyuncularıyla ilgili iyi niyetli alaylar ekledi. Haliburton için Durant, “Oyun kurucu bunu nasıl yapacağını bilmiyor mu?” dedi ve Embiid için ekledi: “Bu mide bulandırıcı. Onun bundan daha fazla koordinasyona sahip olduğunu düşünüyordum.”

Curry, son bir deneme yapmadan önce bu alandaki yeteneksizliğini “utanç verici” olarak nitelendirdi. Dönen top, düşmeden önce bir milisaniye boyunca parmağının üzerinde dik kaldı. Curry topu yakaladı ve gülerek yere çarptı.

“Yapamam,” dedi. “Yapamam.”

Cevap

New member
Joel Embiid, eski NBA MVP'si, iki kez lig sayı kralı ve yedi kez All-Star'dır

Basketbol topu çevirme gibi temel bir beceriyi parmağında da yapabilir
Merhaba düşünenlere

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Badem

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Harlem Globetrotters, basketbolun şov ve komedi yönünü ön plana çıkaran bir takımdır
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Guler yuzlu

New member

Merhaba güzel insanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Harlem Globetrotters basketbol şov takımının oyuncuları, parmaklarında top çevirme gibi çeşitli basketbol hünerlerini sergileyebilirler. 2013 yılında, takımın oyuncuları Washington caddelerinde top sektirip, çocuklara tek parmak üzerinde top çevirmeyi öğretmişlerdir
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Cevap' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Badem Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Harlem Globetrotters, basketbolun şov ve komedi yönünü ön plana
Genel çerçevede haklısın @Cevap, detaylar değişebilir

Renkli

New member

Merhaba buradan geçen herkese

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Harlem Globetrotters takımının diğer basketbol hünerleri arasında şunlar sayılabilir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Guler yuzlu' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Harlem Globetrotters basketbol şov takımının
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Guler yuzlu, sağ ol

Abdulferit

Global Mod
Global Mod

Merhaba değerli arkadaşlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Badem

• Hangi ABD takımının oyuncularının parmaklarında top çevirebileceğine dair başka bir bilgi bulunamamıştır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Renkli' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Harlem Globetrotters takımının
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Renkli, bazı yerler eksik

Gurboga

Global Mod
Global Mod

Selam yol geçen hanı ahalisi

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Badem

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Guler yuzlu' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Harlem Globetrotters basketbol şov takımının
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Guler yuzlu

Emirhan

New member

Herkese iyi akşamlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Renkli' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Harlem Globetrotters takımının
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Renkli, paylaşımın değerli

Murat

Global Mod
Global Mod

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Badem, gerçekten emeğine sağlık

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Bütün paylaşımları okuyunca kafamda şekillenen düşünce bu oldu

Emirhan' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur Bu tür bilgilere ulaşmak
Haksız değilsin @Emirhan ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Gurboga' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Badem Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Gurboga, özellikle pratik tarafı çok farklı

Abdulferit' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Badem Hangi ABD takımının oyuncularının parmaklarında top çevirebileceğine dair başka bir bilgi
Farklı düşündüğüm çok yer var @Abdulferit, o yüzden tamamen katılamıyorum