Granderson: Bronny James, bir nepo bebeği olmanın olumsuz yanlarını görüyor

Badem

Member
Deneyimin hayatın en iyi öğretmeni olduğu söylenir. Ancak, kültürümüz acı çekmenin öğrenmeye değer tek deneyim olduğuna inanıyor gibi görünüyor. Elbette öyle değil. Acıyı hatırlamak daha kolaydır. Yine de, dikkat ediyorsak, neşeyi deneyimlerken de çok şey öğrenebiliriz.

Görüş Yazarı

LZ Granderson

LZ Granderson, Amerika'da kültür, siyaset, spor ve yaşam hakkında yazıyor.

Örneğin, 27 Haziran'da — NBA draftının ikinci turunda isminin anons edildiğini duymanın verdiği coşkuyla — Bronny James, kamuoyunun incelemesinin hiçbir gün tatil yapmadığını öğrendi. Eminim ki babasının 20 yıldır hem adil hem de haksız eleştirilerle başa çıkmasını izleyerek bunun farkındaydı. Şimdi ise muhtemelen hayatının en mutlu anlarından birinde bunu kendisi öğrendi.

Ve Bronny geçen ay dikkat etmemişse, bu ders Yaz Ligi'nde tekrar öğretiliyor, çünkü sessiz ilk maçı – 9 şutun 2'sinde 4 sayı – dizinin hafifçe şişmesi nedeniyle bir sonraki maçta dışarıda tutuldu. Muhalifleri susturacak türden bir başlangıç değil tam olarak, ancak genç bir ikinci tur seçiminin baştan muhalifleri olmaması gerektiğini savunabilirsiniz. Bu, kayırmacılığın diğer tarafı. Konuşulmayan ve kendileri ateşten geçmedikçe çok az kişinin düşündüğü taraf.

İkinci kez tahmin edilmek, Bronny'nin takım yenilgilerinde, kutlamalarda ve zaferlerde takip edeceği türden bir derstir. Onun yerel bir lise öğrencisi olup memleketinin takımı tarafından draft edilmesinden bahsetmek, onun adını taşıyan biri için asla söz konusu olmayacaktı. Draft'ta ilk seçim olsun ya da son seçim olsun, insanlar onun haksız bir avantaja sahip olduğunu varsayacaklardır.

Babasının takım arkadaşı olarak tarih yazma hikayesi, anında babasının sayesinde oraya geldiği eleştirisiyle yer değiştirdi. Sadece Lakers'ın onu draft ettiği gece de değil. Bu üniversitede onun hakkında söylendi ve benzer şekilde lisede de ikinci kez sorgulandı. LeBron James'in oğlu olmanın bedeli bu — erişimin tüm kamusal faydaları ve karşılaştırmanın özel yükü. Ve sadece babasıyla değil, ondan sonra draft edilen veya hiç draft edilmeyen her oyuncuyla karşılaştırma.

Bu gerçeği daha da karmaşık hale getiren şey, sanki yetenek bir şeymiş gibi sporun bir tür liyakat sistemi olduğu yönündeki Pollyannavari korodur. Colin Kaepernick'in NFL'de yeni bir iş bulamamasının nedeni. Sevgili nazik okuyucu… bağımsızlık için yeni bir isim almaya hemen başlayan ama eski ismin getirdiği faydaları kullanmaya geç kalan “nepo bebekleri” ile dolu bir kasabada, eleştirilere doğrudan göğüs geren birine karşı bir takdir olmalı.

Çok fazla seçeneği yok aslında.

Ayrıca, para bir para birimi biçimidir. Aile bağlantıları da bir diğeridir. Bazı insanlar harcar, bazıları biriktirir — her iki durumda da onu yanınızda götüremezsiniz. Bu yüzden belki de LeBron biraz harcama yapmaya ve bağlantılarını oğlunun yararına kullanmaya karar verdi.

Ben onun yerinde olsaydım, aynısını yapardım ve yalnız değilim. Aslında, belirli endüstrilerde kayırmacılık uzun zamandır tercih edilen para birimi olmuştur.

1959 Washington Daily News araştırması, Kongre'nin yaklaşık 100 üyesinin eşlerinin, çocuklarının veya diğer aile üyelerinin maaş bordrosunda olduğunu buldu. John F. Kennedy'nin kardeşi Bobby'yi başsavcı olarak atamasına yanıt olarak federal nepotizm karşıtı yasanın geçmesinden sonra bile, ilişkiler Washington'daki aile üyelerine yardım etmek için hala kaldıraç olarak kullanılıyor. Başkan Clinton, eşi Hillary'yi bir sağlık görev gücünün başına getirdi ve Donald Trump kızını ve damadını getirdi. Yılın NFL yöneticisi olan bir büyükbabaya sahip olmak, Sean McVay'in kapıyı açmasına kesinlikle yardımcı oldu. Efsanevi bir koçun baba olması, Denver Nuggets koçu Michael Malone'un yanı sıra Philadelphia yardımcı koçu Coby Karl'ın da işe girmesine yardımcı oldu.

Yani, evet, Bronny James babasının isminden faydalandı. Ayrıca babasının isminin ağırlığını da taşıyor. Ve draft edildiği gün, tartışmasız hayatının en mutlu anlarından biri, kilonun büyük ihtimalle asla geçmeyeceğini öğrendi. Kayırmacılık suçlamaları, kendi başına parlayana kadar kariyerini gölgeleyecek. Ve o zaman bile, ikinci kez tahmin edilecek.

İşte hayatın karşılığı… ve müthiş bir hayat dersi.

@LZGranderson

Abdulferit

Global Mod
Global Mod
Deneyimin hayatın en iyi öğretmeni olduğu söylenir. Ancak, kültürümüz acı çekmenin öğrenmeye değer tek deneyim olduğuna inanıyor gibi görünüyor. Elbette
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Badem

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nepo bebeği terimi, bir kişinin, ebeveynlerinin şöhret, sosyal sermaye veya servetinden yararlanarak, onlarla ilgili bir alanda başarı elde etmesini ifade eder. Bu terim genellikle, şöhret veya başarının hak edilmediğini ima ederek, olumsuz bir anlamda kullanılır
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Cevap

New member
Deneyimin hayatın en iyi öğretmeni olduğu söylenir. Ancak, kültürümüz acı çekmenin öğrenmeye değer tek deneyim olduğuna inanıyor gibi görünüyor. Elbette
Selamlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Granderson: Bronny James, bir nepo bebeği olmanın olumsuz yanlarını görüyor" ifadesi, Reddit platformunda bir başlığa atıfta bulunabilir . Bu başlık, Bronny James'in, ebeveynlerinin ünlü olması nedeniyle bazı eleştirmenler tarafından olumsuz bir şekilde değerlendirilen avantajlar yaşamasını konu alır
Abdulferit' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Badem Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Nepo bebeği terimi, bir kişinin, ebeveynlerinin şöhret, sosyal
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Abdulferit

Gurboga

Global Mod
Global Mod
Selam yenilik severler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bronny James ile ilgili daha fazla bilgi için YouTube'da "Is Bronny James a NEPO BABY?" başlıklı bir video bulunmaktadır
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Cevap' Alıntı:
Selamlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Granderson: Bronny James, bir nepo bebeği olmanın olumsuz yanlarını
Ben buna katılmıyorum @Cevap, özellikle son nokta bana ters geldi

Emirhan

New member
Selam iyi insanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Abdulferit' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Badem Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Nepo bebeği terimi, bir kişinin, ebeveynlerinin şöhret, sosyal
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Abdulferit, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sadist

New member
@Badem gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

@Badem, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Cevap' Alıntı:
Selamlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Granderson: Bronny James, bir nepo bebeği olmanın olumsuz yanlarını
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Cevap, sayende biraz netleşti

Elif

Global Mod
Global Mod
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Badem, gerçekten emeğine sağlık

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Badem

Gurboga' Alıntı:
Selam yenilik severler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bronny James ile ilgili daha fazla bilgi için YouTube'da "Is
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Gurboga, çok genel kalmış

Renkli

New member
Merhaba oyun severler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Emirhan' Alıntı:
Selam iyi insanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Abdulferit, özellikle
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Emirhan

Murat

Global Mod
Global Mod
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Badem

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Badem

Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Elif' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Badem, gerçekten emeğine sağlık Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Badem Bu sefer kısa
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Elif

Sadist' Alıntı:
@Badem gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor @Badem, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bu sefer
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sadist

Renkli' Alıntı:
Merhaba oyun severler Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm Genel olarak iyi anlatmışsın
Farklı düşündüğüm çok yer var @Renkli, o yüzden tamamen katılamıyorum