Yeni görünümlü Lakers, kaydettikleri ilerlemeden cesaret aldı ancak Cavs'e düştü

Badem

Member
Lakers bir kez daha Cleveland Cavaliers'ın üç sayılık atışlarının altında kaldı; sahadaki boşluklar ve boşluklar Lakers'ın savunmasını her köşeye çekti ve sonunda gerilim altında kaldı.

Sonuç aynıydı ancak Cavaliers'ın Salı gecesi Crypto.com Arena'da 2024'ün son maçında 122-110'luk skorla mağlup ettiği süreç ve takım, 30 Ekim'de Cleveland'da mağlup ettikleri maçtan tamamen farklıydı.

Lakers'ın Cleveland'da dumanlanan versiyonu, bir tavana sahip olduğunu gösteren formülden en iyi şekilde yararlanmaya çalışan ve önceki iki sezon sonrasında Denver Nuggets'a yenilen versiyondu. Bu, LeBron James, Anthony Davis, Austin Reaves ve D'Angelo Russell'dan oluşan çekirdeğin yeni bir koçla birlikte başka bir vites, başka bir seviye bulabileceğini ümit eden bir yaklaşımdı.

Bu hafta Lakers, vizyonun sonunun iyi olmayacağına karar verdi. Bu hafta Lakers en azından temelden değişti.

Laker Austin Reaves, Salı günü Crypto.com Arena'da dördüncü çeyrekte Cavaliers'a karşı potaya doğru ilerliyor.

(Wally Skalij/Haberler)

NBA'in en iyi rekoruna sahip takım, Lakers'ın her atışını genellikle Donovan Mitchell, Evan Mobley veya yedek Max Strus'un yıpratıcı üçlük kombinasyonlarıyla savuştururken, Lakers nasıl farklı olacaklarına dair bir fikir verdi. Daha iyiye mi yoksa kötüye mi? Geriye görülecek bir şey kaldı.

Russell'ın Brooklyn Nets'te oynamasıyla birlikte şut hacminin bir kez daha arttığını gören Reaves, Lakers'a 35 sayı ve 10 asistle liderlik etti ve kötü bir ilk vardiyadan sonra toparlandı. Davis 28 sayı ve 13 ribauntla oynadı. Ve James 40 yaşından beri ilk kez forma giyerek 23 sayı kaydetti.

Ancak Cleveland, Lakers'tan 11 daha fazla üçlük attı ve dokuz tane daha attı. Lakers'ın 12'sine karşı hücum ribauntlarında 24 sayı attılar. Pazartesi günü San Francisco'da oynamalarına rağmen tempoyu ve fizikselliği erken belirlediler ve Lakers hızlı bir şekilde çift hanelere geriledi.

Dorian Finney-Smith, Lakers'taki ilk maçında 21 dakika oynadı, smaçta gol attı ancak diğer üç şutunda gol atamadı. Gardiyan Gabe Vincent'ın eğik sakatlığı nedeniyle Salı günkü maçı kaçırdığı için oynayan Shake Milton, 10 dakikada bir çift üçlük attı, ancak Lakers'ın Russell'sız ikinci atağı 32-12'lik kötü bir skorla geride kaldı.

Takvim 2025'e dönerken tamamen oluşmuş bir takıma benzeyen Cleveland (29-4), Jarrett Allen'ın 27 puan önünde en az 15 puan toplayan beş oyuncuya sahip olmayı başardı.

“Elbette şansımız vardı. Ve Cleveland kadar iyi takımlara karşı buna gerçekten inanıyorum: Mükemmele yakın basketbol oynamalısınız,” dedi Lakers koçu JJ Redick. “Onları yenmene izin vermeyecekler. Kendilerini yenemeyecekler.”

Lakers'ın ileriye gitmesi, geri saha lideri ve Redick'in hücumunun ana top hakimi Reaves'le çok alakalı olacak gibi görünüyor. İlk kez Golden State Warriors'a karşı bir Noel galibiyetinde tam anlamıyla gerçekleşmiş gibi görünen bu değişim, Sacramento Kings'e karşı oynanan 26 sayı, 16 asistlik oyunla pekişti ve Lakers'ın Finney için Russell'ı takas etmenin sorun olmayacağına karar vermesine yardımcı oldu. -Smith ve Milton.

Salı günü Lakers oldukça zorlu bir başlangıç yaptı; Reaves hücumda ilk altı dakikada topu üç kez çevirdi ve savunmaya bir çift kötü faul yaptı; Cavaliers ilk çeyrekte 15'e kadar sayı farkla öne geçti. .

Sam Merrill topu kapmaya çalışırken Laker Rui Hachimura topu Cavalier Max Struss'un elinden alıyor.

Laker Rui Hachimura, Salı günü Crypto.com Arena'da Sam Merrill topu kapmaya çalışırken topu Cavalier Max Struss elinden alıyor.

(Wally Skalij/Haberler)

“İlk beş dakikada kötü olduğumu mu söylüyorsun?” Reaves, başlangıcıyla ilgili bir soruya yanıt olarak şunları söyledi: “[Because] evet öyleydim. Harika bir soru. İyi oyunlar oynuyorsun, kötü oyunlar oynuyorsun. Ne yazık ki çıktım ve çok kötü oyunlar oynadım.

“Ve şunu da biliyordum ki, eğer bu işe geri dönmek ve kendimize bir fırsat vermek istiyorsak, o zaman daha iyi olmam gerekiyordu.”

Sadece bir top kaybı daha vardı, kariyerinde puan rekoru kırdı ve bir ribauntla triple-double'ın gerisinde kaldı.

Redick, “Toplu ve topsuz oynama ve her iki yönde de hareket etme konusunda birçok fırsat elde edecek” dedi. “Onun oyununun bir doğası var; hücum şekli, tempo değişimi, hızlı kararlar ve hızlı patlamalar nedeniyle onun bazı eşyalarıyla yaşamaya istekli olmanız gerekiyor, sanki bunlardan bazıları olacakmış gibi. bununla yaşamak. Bu bir nevi zorlanmayan şeyler [where he] büyüyecek.”

Takım arkadaşları gemide olduklarını söylüyor.

“Bu gece 36'sı mı vardı? 35 mi? …bana iyi göründü,” dedi Davis. “O bir hokey oyuncusu. Açıkçası Gabe oyun dışındayken ve LeBron oyun dışındayken top hakimiyeti sorumlulukları biraz daha fazla onun elinde ama buna alıştı. Yeterince uzun süredir ligde bulunuyor ve oyun kurucu pozisyonunu nasıl yöneteceğini biliyor. Yani daha fazla tekrar olacak. O buna hazır ve bu işi yöneteceğine olan güvenimiz tam.”

Ahlaki zaferler üzerine kurulmamış bir organizasyon olan Lakers, girip çıkan birkaç açık üçlüğün bir fark yaratabileceğini bilerek soyunma odasından ayrıldı. Başka sorunlar da vardı; yani Lakers'ın sıklıkla pozisyon dışı kaldığı ve üç sayı çizgisinde ve çemberde mücadele etmekte çok geç kaldığı savunmayla ilgili sorunlar. Ve orada üç sayılık hacimlerinin ve aradaki farkın yarattığı dezavantajı telafi edecek kadar iyi değillerdi.

“Evet, sadece savunmamız gerekiyor. Yani tabii ki daha fazla üçlük atabiliriz ama kazanmamızın anahtarı savunma olacak. Ve [if] Savunmamız gerekenden daha fazla üçlük atmayacağız ki son zamanlarda bunu yapıyoruz” dedi Davis. “Diğer takımlarla rekabet edebilmek için daha fazla üçlük atmamıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Eğer savunmamız oradaysa, takımları hattın dışına çıkarıyoruz ve onları tek atışta tutuyoruz. İşimizi yaptık ve şimdi sahaya çıkıp gol atmaya çalışıyoruz.”

Lakers, bu tür maçları kazanmaya başlama ve sezon sonuna kadar kendilerini doğru pozisyonlara yerleştirme planına sahip olduklarını düşünüyor. Elbette bunu daha önce de düşünmüşlerdi ve kadronun bu versiyonunun yeterince iyi olmadığına karar verdiler.

Bu Lakers (18-14) Salı günü de yeterince iyi değildi. Ancak Reaves'te olduğu gibi büyümek için zaman ve alan var.

“Doğru yönde ilerliyoruz. Bu gece bizim için güzel bir geceydi. Bir ton şut kaçırdık. Kaçırdığımız geniş açık görünümler. Yarısını biz yapıyoruz, farklı bir oyun. Bu yüzden kulübümüzün bulunduğu yer hoşuma gidiyor” dedi Davis. “… Sahanın her iki tarafında da kesinlikle daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum, ancak şu anda bulunduğumuz noktada hayal kırıklığına uğramıyorum.”