West'ten Kobe'ye: Bu, diğer oyuncuların sana duyduğu saygıyla ilgili

Badem

Member
Yağmur Güney Kaliforniya'yı döverken, rüzgarlar eserken, Jerry West Westside'daki evinde oturup her şeyi dinliyordu; Kobe Bryant'ın evrimini hatırlamaya başladıkça düşünceleri değişiyordu.

Pazartesi günü öğleden sonraki sert hava, West'i melankolik bir havaya soktu ve bir muhabir West'in duygusal bir tören olacağını söylediği bir törenle Perşembe günü Crypto.com Arena'nın önünde Bryant'ın heykelinin açılışıyla ilgili düşüncelerini paylaşmasını istedi.

Bryant, kızı Gianna ve diğer yedi kişi 26 Ocak 2020'de bir helikopter kazasında hayatını kaybetti ve West, Bryant'ın spordaki en büyük onurlardan biri olarak tanınmak üzere olması nedeniyle bunun şimdi aklına geldiğini söyledi.

Lakers'ın önde gelen isimleri Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O'Neal, Elgin Baylor ve Chick Hearn gibi West'in de arenanın dışında bir heykeli var.

Bryant artık bu özel Lakers kulübüne katılacak.

“Eh, sanırım helikopteri düştüğünde bir pazar günüydü ve dışarıya bakıyorum [on Monday] ve hava yağmurlu ve gri görünüyor, yağmur dışında o güne çok benziyor” dedi Bryant'ı takıma getiren Lakers genel menajeri West. “Ve biliyorsunuz, bu kadar beklenmedik bir şekilde vefat eden birine göre adı gazetelerde çokça yer alıyor. Ve işin bu kısmı üzerinde düşünmüyorum. Sadece gördüğüm kişisel şeyler üzerine düşünüyorum.

“Düşünüyorum da, bu perşembe günü onu onurlandıracağız [him] … Bunu yaptıkları için çok heyecanlıyım.”

West, Bryant'ın 18 yaşında bir çaylak olarak, maçlarda büyük şutları atmak için deneyimli bir tecrübeli oyuncuya ihtiyaç duyulduğunda nasıl hiçbir korku göstermediğini hatırladı. Bunun yerine Bryant genç yaşta takıma liderlik etmek istiyordu. Lakers'ın kaybettiği yarı final serisi olan Utah Jazz'e karşı 1997'deki play-off maçının sonlarında arka arkaya dört hava topu attı.

West, “Belki de insanların başarısızlık olarak değerlendireceği bir şey yüzünden nasıl basketbol oyuncusu olduğunu hatırlıyorum ve bu Utah'a karşı oynanan seriydi” dedi. “O maçta onun iki, üç ya da dört şut attığını gördüğümde kendi kendime 'Bu adam korkmuyor' dedim. Bu onun için nöbet değişimi olacak.' Ve o zaten iyiydi. Ama pek tecrübesi yoktu. Bundan sonra kariyeri hızla yükselişe geçti.”

Bryant, hayatının ilerleyen dönemlerinde ikonik bir oyuncudan başarılı bir iş adamına geçişi kolayca gerçekleştirdi.

Gianna'nın bu oyuna olan sevgisi, babasının tutkusuyla eşleşerek kadın basketbolunu destekledi.



Gianna Bryant ve babası Kobe, 2019'da Las Vegas'taki Mandalay Bay Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen WNBA All-Star Maçında saha kenarında fotoğraflandı.

(Ethan Miller / Getty Images)



Bunlar West'in Bryant hakkında hayran olduğu şeylerden sadece birkaçı.

West, “Hayatı, saha dışında olduğu kadar saha dışında da başarılı olacaktı çünkü o, tüm sporcular için en iyi unsurları bir araya getirdi” dedi. “Çok yönlü biriydi. Kadın basketbolunu ve diğer alanlardaki fırsatları teşvik etmek isterse, kariyerinin yönünü değiştirebilme yeteneğinin olduğunu düşünüyorum. [he could]. Kendisi yaşarken tüm bunların nasıl geliştiğini izlediğimde kendi kendime bu onun nasıl bir insan olduğunu gösteriyor dedim.

“Arada sırada o günlere dönüyorum ve yüzündeki o kocaman gülümsemeyi görebiliyorum ve bir sporcu olarak mesleğinin zirvesine çıkma konusunda ne kadar kararlı olduğunu görebiliyorum ki bunu yaptı. Ve son olarak, büyük oyuncular için, diğer oyuncuların size duyduğu saygının önemli olduğunu düşünüyorum. Hayattaki tek iltifat bu ve o bu duruma ulaşmıştı.”

85 yaşındaki West birkaç saniye durakladı.

“Sadece onun ve kızının bir fotoğrafına bakıyorum” dedi. “Onu önümde küçük bir yerde saklıyorum. Onu her gün görürüm. O yerde oturuyor ve kadın da ona yaslanmış durumda. Bazen aşkın ne olduğundan tam olarak emin olamıyorum. Ne zaman derinden önemsediğini biliyorum. Hatta bazı insanlar için en zor şeyin bu kısmını göstermek olduğunu düşünüyorum. Ama bu benim için çok özeldi, ikisinin bir arada olması. Onun gitmesi çok trajik. Bu trajik.”