Warriors’a karşı seride Lakers yapbozunun parçaları yerine oturuyor

Badem

Member
D’Angelo Russell, sezon ortasında Lakers bulmacasına eklenen ikinci büyük parçaydı. Takımın basketbol operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı ve genel menajeri Rob Pelinka’nın Lakers’ı lezzetli bir şeye dönüştürmenin ağır işini başlatmak için Rui Hachimura’yı satın almasından birkaç hafta sonra kariyerinin başladığı yere geri döndü.

Gardiyan ağırlıklı, ciroya eğilimli, kimlik sorunu yaşayan bir grubu bir playoff yarışmacısına dönüştürmek, istemek için çok fazla görünüyordu. Russell bile bunun yapılabileceğinden emin değildi.

“Neye sahip olduğumuzu bilmiyordum. Russell, Şubat ayında Malik Beasley ve Jarred Vanderbilt’i de getiren üç takımlı bir takasla Lakers’a döndüğünde, bir nevi akışa ayak uyduruyordum,” dedi.

“Rob’a hemen takımımızın nasıl görüneceğini bilmediğimi söyledim. Biraz güldü. Sonra birkaç ticaret parçası yapmaya devam ettik ve ben de aynen şöyleydim: ‘Tamam, ekibimiz bir nevi doluyor. Burada bizi zor durumda bırakan bazı cesetler var.’ ”

Pelinka’nın hamleleri, Lakers’ın ön eleme turnuvasına girmesine ve Batı Konferansı’nda 7. sırayı almasına yardımcı oldu. Bunun tesadüf olmadığını kanıtlamak için gösterişli ama olgunlaşmamış 2 numaralı seribaşı Memphis Grizzlies’i çıkardılar. Ve Lakers, görünürde sonu olmadan devam ediyor.

Cumartesi gecesi Crypto.com Arena’da savunan şampiyon Golden State Warriors’a karşı 127-97’lik mağlubiyetleri, Lakers’ı Pazartesi gecesi başka bir ev galibiyetiyle 3-1’lik bir seri liderliği ele geçirme konumuna getirdi. Seri bitmedi. Neredeyse bitmedi. Golden State’in 2. Maçtaki 27 sayılık galibiyetine dönüp bakmak, Lakers’ın biraz gevşemesi durumunda Warriors’ın bu seriyi başka bir yöne çevirebileceğini güçlü bir şekilde hatırlatıyor.

Ancak Lakers Cumartesi günü o kadar becerikli, o kadar derin ve o kadar disiplinliydi ki, Warriors’a 4. maçta düşünecek ve yanıt verecek çok şey verdi.

Russell, takas süresinin bitiminden sonra takımın büyümesi hakkında “İlerlemenin bu kadar verimli ve bu kadar çabuk olacağını düşünmemiştim” dedi. “Bu akışı devam ettirmek için çok daha fazla oyuna ihtiyacımız olacağını düşünmüştüm, ama hepinizin gördüğü gibi, sahaya adım atar atmaz, onunla devam etmemize izin veren bir patlama yaşadık. Bir sonraki maça, sezonu bitirmek için önemli olan tüm bu maçlara girmek.

“Sakatlıklarımız vardı, ancak herkes bir şekilde adım atacak ve bunu yerine getirecek zihniyete sahipti ve bu, herkesi yenebileceğimizi, herkesi koruyabileceğimizi hissettiğimiz bu ivmeyle doğrudan playofflara gitmemizi sağladı.”

Cumartesi günü erken faul sorunu yaşayan Draymond Green’i alarak Warriors’ı yendiler. Lakers, Warriors için 17 kez serbest atış çizgisine 37 kez gitti. Russell, Lakers’ın ilk 11 sayısını kaydetti. LeBron James’in ilk çeyrekte şut denemediği ve ikinci çeyreğin bitimine 6:32 kala iki serbest atıştan ilkini yapana kadar sayı atamadığı bir maçı kazandılar. 21 sayı, 8 ribaund ve 8 asistle tamamladı.

Her playoff maçı kendi hikayesidir. Momentum, bu seride olduğu gibi, nadiren bir maçtan diğerine taşınır: Yakın bir Lakers galibiyeti, Warriors için bir patlama ve Lakers için, James ve Anthony Davis’i dördüncü çeyreğin neredeyse tamamı boyunca dinlendirmelerine izin veren bir patlama. Ancak Lakers’ın Cumartesi’den Pazartesi’ye taşıyabileceği bir şey varsa o da ikinci çeyreğin bitimine 7:53 kala 11 sayı geride kaldıktan sonra, asla paniklemeden, hiçbir şeyi zorlamadan ve gördüklerini asla gözden kaybetmeden ne kadar iyi adapte oldukları olmalı. yapabilecek durumdayız.

“Açıkçası uyum sağlayacaklar. Buna nasıl uyum sağlayacağımızı bulmalı ve onların uyum sağlayacakları duruma hazırlanmaya çalışmalıyız,” diyen Russell maçı 21 sayı, 5 asist, 3 ribaund ve 1 top çalma ile tamamladı.

“Oyun planımızın ne olduğu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum ama oyun en saf haliyle basit, anlıyor musun? Ve şu anda gördüğümüz de bu. Şu anda öyle bir durumdayız ki, eğer A’yı alırlarsa, sen de B’yi seçmelisin. Filmi kontrol edip oradan gideceğiz.”

Chatsworth Sierra Canyon Lisesi’nde göze çarpan oğlu Bronny gelecek sezon USC’ye katılacağını açıklayan James için duygusal bir akşama dönüştü. James yüksek sesle, bildiği kadarıyla Bronny’nin ailenin üniversiteye giden ilk üyesi olacağını düşündü. Annesi Gloria devlet üniversitesine gitmiş olabilir, “ama benim küçük kıçımı ortalıkta koşturuyordu, bu yüzden sınıfta fazla zaman geçiremedi,” dedi gülümseyerek.

“Bu çok, çok, çok heyecan verici ve çok küçük düşürücü, ailemiz için harika bir an. Ve çok havalı. O harika bir çocuk. USC harika bir çocuğa sahip oluyor. Belli ki basketbol oynamak için orada ama onu bir süredir işe almalarına rağmen ne kadar harika bir çocuk olduğunu görünce çok şaşıracaklar.”

James’in uzun zaman önce bahsettiği oğlunun yanında NBA’de oynama vizyonu hala yaşıyor. “Ve ben bu konuda hala ciddiyim. Açıkçası bedenimi ve zihnimi taze tutmaya devam etmeliyim, bence en önemlisi zihnim. Aklım gidiyor ve vücudum sadece ‘Tamam, ne yapıyoruz?’ dedi.

“Ama günün sonunda, öyle olsam da olmasam da, bu ligde yapmam gerekeni yaptım ve oğlum yolculuğuna çıkacak ve yolculuğu ne olursa olsun, yolculuğu nasıl ilerlerse ilerlesin. dışarı, o sadece onun için en iyisini yapacak. Babası, annesi, Savannah, erkek ve kız kardeşi, ne karar verirse versin onu destekleyeceğiz. Bunun benim arzum ve hedefim olması, bunun onun olduğu anlamına gelmez ve bunda kesinlikle bir sorunum yok.”

Her yolculuk tek bir adımla başlar. Lakers’ın playofflara doğru beklenmedik yolculuğu Pazartesi günü devam ediyor. Ne zaman biteceğini söylemek yok.