Spencer Dinwiddie, feragatnameleri kaldırdıktan sonra Lakers'la sözleşme imzalamayı planlıyor

Badem

Member
Lakers'ın NBA'in son takas tarihinde anlaşma yapmamasından bir gün sonra Lakers, mevcut en iyi serbest oyunculardan birini kadrolarına ekleme umuduyla ağırladı.

Durum hakkında bilgisi olan ve kamuya açık konuşmaya yetkili olmayan birçok kişiye göre tecrübeli guard Spencer Dinwiddie, feragatnameleri onayladıktan sonra Lakers'la sözleşme imzalamayı planlıyor.

Dinwiddie, Cuma gecesi Lakers'ın basketbol operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Rob Pelinka ile birlikte sahanın birkaç sıra uzağında oturup Lakers'ın New Orleans'ı 139-122 yenmesini izledi.

Brooklyn'den Toronto'ya takas edilen ve feragat edilen Dinwiddie, perşembe günü New York'ta eski organizasyonu Dallas ile bir araya geldi.

30 yaşındaki Dinwiddie, Los Angeles'lı ve Lakers'la görüşmesi, ekibin onunla sözleşme imzalama ihtimali konusunda cesaretlenmesini sağladı.

Pelinka ile ziyaretin yanı sıra Dinwiddie ve temsilcileri, Lakers takımının karşısındaki sığınak süit koltuklarında Joey ve Jesse Buss ile birlikte oturdular.

Bu sezon Brooklyn'de Dinwiddie 12,6 sayı ve 6,0 asist ortalamaları yakalarken %39,1 sahadan ve %32 üçlük isabetiyle oynadı. Dallas'ta geçirdiği iki sezonda (Kyrie Irving'e takaslanmadan önce), %40,4 üçlük şutuyla oynadı ve maç başına 17,1 sayı ortalaması yakaladı.

“Oyun kurma, başka bir top hakimiyeti, başka bir şut atma oyuncusu. Başka bir adam, başka bir usta,” dedi LeBron James, Dinwiddie'nin ne getireceği sorulduğunda. “Bu yeteneğe sahip bir emektarın eklenmesinin faydası olur. O yüzden ne olacağını göreceğiz.”

Anthony Davis, James'i tekrarladı.

Davis, “Açıkçası onun Brooklyn'le neler yaptığını, Dallas'la onlar için büyük işler yaparken neler yaptığını gördük” dedi. “Kendisi köklü bir oyuncu.”

Lakers, güçlü bir izlenim bırakmak için iyi bir geceyi seçti; 139 sayı atarken, ilk beş oyuncu da en az 20 puanla bitirdi; bu, 1984'ten bu yana hiçbir Laker takımının yapmadığı bir şeydi.

“Sahip olduğumuz tüm adamların isimleri söylendiğinde öne çıkmalarına olanak tanıyacağını düşünüyorum. Arkadaşlar iyi bir iş çıkardılar” dedi D'Angelo Russell. “Kimyanın kesinlikle geliştiğini düşünüyorum. Takas tarihi henüz sona erdi, bu yüzden adamlar biraz daha rahat. Dolayısıyla bundan sonra her şeyin daha iyiye gideceğini düşünüyorum.”

Maçtan sonra Dinwiddie ve Pelinka, Lakers'ın soyunma odasına doğru yürüdüler.

Kariyerinin başlarında Dinwiddie ile Brooklyn'de oynayan Russell, oyununun hayranı olduğunu söyledi. Bir muhabirin Dinwiddie'nin nasıl bir insan olduğu sorusuna Russell bir ipucu vermiş olabilir.

Russell, “Hepiniz onu yakında tanıyacaksınız” dedi.