Spencer Dinwiddie, Dallas yerine neden Lakers'ı seçtiğini açıklıyor

Badem

Member
Spencer Dinwiddie Pazar günü Lakers'ın El Segundo antrenman tesisinde oğlu Elijah'ın arkasında yürürken olay onu gerçekten etkiledi.

Los Angeles yerlisi ve eski Taft Lisesi yıldızı için Lakers'la sözleşme imzalamak bir çocukluk hayaliydi ancak Lakers yeni dolabına biri kendisi, diğeri kendisi için olmak üzere iki forma astığında bile o anın ciddiyeti tam olarak etkisini göstermemişti. İlyas için.

Ancak 5 yaşındaki çocuk Dinwiddie'nin yeni ofisine doğru koşarken bu onun yüzüne çarptı.

“Onun arkasındaydım ve 'Dinwiddie 26'ya bakıyordum ve 'Ah, kahretsin' dedim. 'Bu gerçek' gibi. Beni hisset?” Dinwiddie Pazartesi günü söyledi. “Ve oğlunuzun bunun gerçek olduğunu hissetmenizin nedeni olması gerçekten çok özel bir andı.'

Eve dönüşler her zaman mükemmel olmuyor – Lakers'ın Russell Westbrook'la oynadığı son maç kötü sonuçlanmıştı – ama şu anda burada bu takım için oynamak Dinwiddie'ye çekici geliyordu. Brooklyn Nets'ten Toronto Raptors'a takas edildikten ve serbest bırakıldıktan sonra fiili olarak mevcut en iyi serbest oyuncu haline geldi.

Lakers, önceki gece New York'ta Dallas Mavericks ile görüştükten sonra Dinwiddie'yi Cuma günü ağırladı. Bir karar vermeden Lakers'ın New Orleans Pelicans'a karşı kazandığı zaferi izlemek için geldi.

Ortamı ölçerken Christian Wood, Taurean Prince ve Rui Hachimura gibi eski takım arkadaşları ve Lakers'taki arkadaşlarıyla konuştu.

Ancak sonuçta başka bir şeyle ilgiliydi.

“İki durum da buna benziyordu, değil mi? Diyelim ki çocuktunuz ve zorba tarafından kıçınıza tekme atıldınız. Dallas annenin 'Sorun değil bebeğim' demesi gibiydi. Bu konuda endişelenmeyin.” Lakers baban gibidir: 'Hayır, oraya çıkıp kazanana kadar savaşsan iyi olur.' Beni hisset?” Dinwiddie dedi. “Ve o zamanlar ihtiyacım olan şeyin bu olduğunu hissettim. Beni hisset? Bu yüzden ne zaman olursa olsun yapmanız gereken şeyi yapmanız gerektiğine inanıyorum. Ben de bu konuda böyle hissettim.”

Dinwiddie, geçen perşembe takas edilmeden önce bu sezon Nets formasıyla çıktığı 48 maçta 12,6 sayı ortalaması yakaladı. Nets'te geçen sezon %28,9 üçlük isabetiyle oynadı, bu sezon ise %32. Ancak bir önceki durağında ligin en iyi pasörlerinden biri olan Luka Doncic ile birlikte oynarken %40,4 ile şut atmıştı.

“Açıkçası kariyerim boyunca iyi yapmadığım şey top sürme, çekişmeli ve düşük kaliteli üçlükler atmaktı. Bazı durumlarda, bunların bazılarını güzel görünümden daha yüksek bir yüzdeyle yapmak zorunda kaldım” dedi. “Dolayısıyla genel yüzdeyi etkiledi ve bazen yanlış bir isim haline geliyor. Yani ne kadar kaliteli görünüm ve kötü kaliteye karşı ne kadar kaliteli görünüm olursa, bu takım için büyük bir şut yapıcı olacağıma dair son derece güveniyorum.”

Antrenör Darvin Ham, Dinwiddie'nin Lakers'a sahanın her iki tarafında da katkıda bulunabileceğini düşündüğünü söyledi.

Ham, Dinwiddle hakkında şunları söyledi: “Dostum, harika top savunması, genel olarak harika savunma, oyun kurma, şut atma ve grubumuz için bir başka olumlu, üretken ruh. “Kendini çok ama çok iyi bir şekilde, çok yakında alışacak. Ona sadece hata yapma konusunda endişelenmemesini söyledim. Onunla bu konuyu konuşarak yardım edeceğiz.”

Ham ayrıca Dinwiddie'nin Lakers'ın başlangıç guardları Austin Reaves ve D'Angelo Russell ile birlikte oynayabileceğini düşündüğünü söyledi.

“Onun büyüklüğü nedeniyle daha büyük kanatları koruyabilir. Yani eğer oyunu bu üç kişiyle bitirmemiz gerekiyorsa, o kesinlikle bunu yapabilecek kapasitededir” dedi Ham. “Bu üç adamla bazı kadrolara bakacağız. [Le]Bron [James] ve AD [Anthony Davis]. Ama bence onları iyi tamamlıyor. Bilirsiniz, savunma yapabiliyor, pas atabiliyor, top sürebiliyor, şut atabiliyor.”

Diniwddie, Lakers'ın All-Star arası öncesindeki son iki maçında Max Christie, Cam Reddish ve Gabe Vincent'ın sakatlıklar nedeniyle geri sahada yer almaması nedeniyle büyük bir fırsat yakalamalı.

Ham, “Sistemimiz sayesinde kimseyi başka bir yerde yaptıklarına göre yargılamamaya dikkat ettiğimi düşünüyorum” dedi. “Neler yapabileceğini biliyorum. Etrafında neler olduğunu, etrafına neler koyabileceğimizi biliyorum.

“Ve bence gelişecek.”