Showtime Lakers, elit takımı bir araya getiren Jerry West'i anıyor

Badem

Member
Kurt Rambis için her şey hiç düşünülmeyecek bir şekilde başladı.

NBA efsanesi Jerry West ile ilk kez konuştuğunda, Rambis'i Lakers'ın antrenman kampına katılması için işe almaya çalıştı. Ancak kadro kalabalıktı, geleceği belirsizdi ve bu seçenek o kadar da umut verici görünmüyordu.

O da dinledi, reddetti ve telefonu kapattı. Rambis, Yunanistan'daki takımına dönüp Avrupa'da bir kariyer yapmak varken neden deneyip zaman kaybedelim ki diye düşündü.

Rambis telefonu kapatır kapatmaz yaptığının tamamen çılgınca olduğunu anladı.

Rambis Çarşamba günü şunları hatırladı: “Jerry West'e ilgilenmediğimi söyledim.”

Rambis elbette pes edecek, Lakers'a katılacak ve Showtime'ın sevilen bir üyesi ve NBA'de ömür boyu kalarak tüm hayatını değiştirecekti. West'in Çarşamba günü 86 yaşında ölümünün ardından Rambis, ikonik eski Lakers yıldızını ve yöneticisini hatırladı.

Rambis, Haberler'a “Onun tutkusu, rekabetçiliği, kazanma takıntısı, yani bunu hissettiniz” dedi. “Kendisi üzerinde yarattığı rekabet baskısını ve birçok yönden kendisini nasıl taşıdığını ve söylediği şeyleri nasıl etkilediğini hissettiniz. Ve biliyorsunuz, maçları izlerken yaşadığı kaygı ve siz kazandığınızda ne kadar rahatladığı, tüm bunlar Lakers'ın bu rekabetçi kazanma kültürünü geliştirmesine yardımcı oldu.”

Bu kültür hala mevcut; West'in Los Angeles'taki basketboldaki damgası, onunla çalışan oyuncuların ve insanların üzerinde kalıcı olarak dövme olarak yer alıyor.

Lakers, Byron Scott'ı 1983'te Norm Nixon karşılığında San Diego Clippers'tan aldığında bu pek popüler bir karar değildi.

Nixon, Lakers'la iki NBA şampiyonluğu kazanmıştı ve takım arkadaşları ve takımı takip eden basın kuruluşları tarafından çok seviliyordu.

West, Lakers'ın genel menajeriydi ve Johnson ve Nixon'un oyun kurucu görevlerini paylaşması yerine Magic Johnson'ın oyun kurucu ve Scott'ın da şutör guard olduğu bir geri sahanın doğru çift olduğunu düşünerek bu hamleyi yaptı.

Scott, yerel bir televizyon spor spikerinin anlaşmayı nasıl eleştirdiğini hatırlatarak, West'in “bunu yanlış anladığını ve bir nevi kaybetmeye yüz tuttuğunu” söyledi.

Soldan sağa: James Worthy, Jamaal Wilkes, Magic Johnson, Kurt Rambis, Byron Scott, Kareem Abdul-Jabbar, Bob McAdoo, Michael Cooper, Chuck Nevitt, Ronnie Lester, Larry Spriggs, Gary Vitti, Mike McGee, Pat Riley, Jerry West, Bill Bertka ve Mitch Kupchak, Lakers'ın 1985 şampiyonluk takımının yeniden bir araya gelmesi için 11 Nisan 2005'te Los Angeles şehir merkezindeki Staples Center'da bir araya geliyor.

(Andrew D. Bernstein / NBAE / Getty Images)

Scott sunucunun tepkisini izledi ve “Dostum” diye düşündü.

West, olumsuz yorumları tartışmak için yaklaşık bir hafta sonra Scott'ı ofisine çağırdı.

West, takasın yapılmasının yarattığı baskıyı kabul etti ancak herkesin “birkaç yıl içinde sözlerini yutacağından” emindi.

“Dedi ki, '… Sana bir şey söyleyeyim. Norm'la kazandığımızdan daha fazla şampiyonluğu seninle kazanacağız'' diye hatırladı Scott.

Scott, 80'lerde Lakers'la üç şampiyonluk kazandı; tatlı şut vuruşları Showtime'ın büyük bir parçasıydı.

Scott, “O gün ofisinden ayrıldığımda tek düşünebildiğim, 'Bu adamı asla yüzüstü bırakmayacağım' oldu” dedi. “Başka kimsenin inanmadığı bir zamanda bu adam bana inandı. Ve bu doğru.

“Yani, yıllardır insanlara söylediğim gibi. İki babam var; babam ve basketbolcu babam. Jerry benim basketbolcu babamdır. Yani bu sabah zor bir gündü.”

Michael Cooper, New Mexico'ya gitmeden önce Pasadena Lisesi ve Pasadena City College'a gitmişti, dolayısıyla Jerry West'in bir oyuncu olarak büyüklüğünü biliyordu.

Cooper, 80'lerde beş NBA şampiyonluğunu kazanan Showtime Lakers'ın bir parçasıydı. Cooper, Naismith Memorial Basketbol Onur Listesi 2024 sınıfının bir parçası olarak seçildiğinde çok sevinmişti çünkü 1978 draftının üçüncü turunda kendisini 60. genel seçim olarak seçen ve ikon haline gelen West ile aynı takıma girecekti. Oyuncu, 1960 ABD Olimpiyat basketbol takımının bir üyesi ve katkıda bulunan biri olarak üçüncü kez Şöhretler Listesi'ne giren kişi.

Cooper, “Canımı acıtan da bu,” dedi. “Bulduğumda [Wednesday]Dostum, ağlamaya başladım çünkü bundan gerçekten keyif alacaktım. Dediğim gibi bizim hikayemiz 1973 yılına dayanıyor. O adam bunca yıldır hayatımdaydı. … Jerry her zaman oradaydı dostum, her zaman oradaydı. 'Michael, bu çılgınlığa bir son vermelisin' derdi. Yol boyunca bana yardım etmek için her zaman oradaydı. Benden asla vazgeçmedi.”

Showtime döneminin en büyük yıldızlarından biri olan Magic Johnson, Jerry West ile ömür boyu sürecek bir bağın tadını çıkardı.

Johnson, 20 yaşında bir çaylak olarak West'in onu haftada bir kez kenara çekip oyununu eleştirmesine hayran kaldığını söyledi.

Ünlü Forum Kulübü'nden pek de uzak olmayan koltuklarda oturuyorlardı, sadece ikisi Johnson'ın önceki üç ya da dört maçı hakkında konuşuyorlardı.

Johnson, “Sadece not verirdi” dedi. “'Tamam, bunu yapmalısın, yoksa atışların kısıtlı.' derdi. Her ne ise. 'Eğer bu kararı vermiş olsaydınız muhtemelen bu bir ciro olmazdı. Çok fazla top kaybınız oldu.'

“Yani o sadece bana yardım ediyordu. Bunu sevdi çünkü bu onun fikriydi. 'Tanışalim. Sadece sana yardım etmek istiyorum.' Bu bilgiyi büyük Jerry West'ten aldığım için sevdim. Yani buna ihtiyacım vardı.