Shaquille O’Neal, Deion Sanders’ın kendisine Phil Jackson’ı hatırlattığını söyledi

Badem

Member
Deion Sanders, Power 5 kolej futbol takımının koçu olarak ilk görevine üç maç kaldı.

Phil Jackson rekor 11 NBA şampiyonluğu kazandı ve basketbolun tüm zamanların en iyi koçlarından biri olarak kabul ediliyor.

Jackson’ın eski oyuncularından biri olan Hall of Fame üyesi Shaquille O’Neal, iki antrenör arasında karşılaştırma yapmaya başlayacak kadar çok şey gördü. Shaq, TMZ’ye, Colorado’nun Cumartesi günü Colorado Eyaleti karşısında kazandığı geri dönüş galibiyeti sırasında Sanders’ın metanetli tavrının son derece tanıdık geldiğini söyledi.

O’Neal, “15 sayı gerideyken, bir kamera Deion’un yüzüne doğru çevrilmişti ve bu bana Phil Jackson’ı hatırlattı” dedi. “Ve her zaman şunu söyledim: ‘General paniğe kapılmazsa askerler de paniğe kapılmaz.’ Ben de çocuklarıma ‘Şunu izleyin’ dedim.”

Sanders, geçen sezon sadece bir maç kazanan Colorado programını kolej futbolu konuşmasına dönüştürdü. Buffalo’lar 3-0, Associated Press’in en son anketinde 19. sıradalar ve iki kez Super Bowl şampiyonu, kolej ve profesyonel futbol Onur Listesi’nde yer alan süperstar koçlarınınkini yansıtan yadsınamaz bir havalılığa sahipler.

O’Neal, durumun Jackson’ın 1999-2000 sezonu öncesinde Lakers’ın başına geçtiği dönemdeki duruma benzer olduğunu söyledi. Kadroda Shaq ve Kobe Bryant olmasına rağmen Lakers önceki iki sezon play-off’ların dışında kalmıştı. Bu yüzden Chicago Bulls’la altı NBA şampiyonluğu kazanmış olan yeni başantrenörlerinin yolundan gitmeye fazlasıyla istekliydiler.

Lakers o sezon üst üste üç NBA şampiyonluğunun ilkini kazandı.

Shaquille O’Neal (sağda), Jeanie Buss ve Lakers, 2 Nisan 2013’te Staples Center’da O’Neal’in formasını emekli ederken Phil Jackson’la el sıkışıyor.

(Mark J. Terrill / Associated Press)

“Ne olduğunu tam olarak biliyorum [Colorado] Çocuklar bunu yaşıyor çünkü etkileyici bir özgeçmişe sahip birinin önünde durduğunuzda ve onun geldiği seviyeye ulaşmaya çalıştığınızda, söylediğiniz her şey altın değerindedir,” dedi O’Neal TMZ’ye. “Phil Jackson Lakers’a ilk geldiğinde ben de böyle hissetmiştim. O oraya varmadan önce ben ve Kobe sürekli süpürüldük. Ama oraya gelip soyunma odasına adım attığında paniğe kapılmadığını görmek bize paniğe kapılmamayı öğretti.

“Bu adamın neden bahsettiğini bildiğini biliyoruz. Herkes onun Chicago’da altı yüzük kazanmasını izledi. Neyden bahsettiğini tam olarak biliyor. Savunmanın ne zaman dinleyeceğini biliyorum [Sanders]Kilitli olduklarını biliyorum. Hücum onu dinlediğinde kilitli olduklarını biliyorum.”

Sanders bu sezon ne kadar etkileyiciydi?

O’Neal, “Deion şu anda kolej futbolunun en iyi koçu” dedi. “İlk önce burada duydun.”

Aslında bunu ilk olarak Pazar gecesi yayınlanan “60 Dakika” röportajında Sanders’ın kendisinden duyduk. Muhabir Jon Wertheim’ın kolej futbolundaki en iyi antrenörü seçmesi istenen Koç Prime tereddüt etmedi.

Sanders, “Bir aynaya bakayım da ona bakayım” dedi.

“Bunu hissediyor musun?” dedi Wertheim.

“Ne, burada oturup sana başka birine söyleyeceğimi mi sanıyorsun?” Sanders yanıtladı. “Benim çalışma şeklimin bu olduğunu mu düşünüyorsun? Bunu bana başkası mı yaptırdı?”

Ancak Sanders’ın kendi oyuncularının ona ya da O’Neal’in Jackson’a yaptığı gibi idolleştirdiği biri var: Alabama koçu Nick Saban, yedi kez ulusal şampiyon olan ve Aflac reklamlarında Sanders’la birlikte rol alan.

Sanders, “Antrenör Saban’la her reklam çekimim bir hediyedir” dedi. “Onun huzurunda oturup onu dinlemek ve onun bakış açısını duyabilmek için oraya başka bir şey fırlatmak, çünkü o benim başarabileceğimden daha fazla şeyi unuttu. Bu yüzden bu harika öğretmene hayranlık duyan ve ‘Sadece, sadece, sadece bildiklerinin bir kırıntısını bana at’ diyen bir öğrenciyim.”

Colorado alıcısı Travis Hunter, Cumartesi günü Boulder, Colo'daki Folsom Field'da iki Colorado Eyaleti savunucusundan kaçıyor.

Colorado alıcısı Travis Hunter, Cumartesi günü Boulder, Colo’daki Folsom Field’da iki Colorado Eyaleti savunucusundan kaçıyor.

(C. Morgan Engel / Haberler İçin)

ESPN Salı günü, Colorado’nun Colorado Eyaleti karşısında kazandığı galibiyetin 9,3 milyon izleyici çektiğini bildirdi; bu, ağda gece geç saatlerde oynanan bir kolej futbolu maçında şimdiye kadarki en yüksek sayıydı. Maçın ilk yarısında, yıldız toplayıcı/korner oyuncusu Travis Hunter, Colorado Eyaleti’nden Henry Blackburn’ün geç vuruşu sonucu sakatlandı.

Hunter, vuruş sırasında karaciğerinde yırtık yaşadı ve muhtemelen birden fazla maçı kaçıracak. Hunter Pazartesi günü haftalık YouTube programında “Günün sonunda futbol bu” dedi. “Böyle şeyler olur.”

Colorado Eyalet antrenörü Jay Norvell Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Boulder’da yaşayan Blackburn ve ailesinin olaydan bu yana ölüm tehditleri aldığını ve tehditlerin ciddiliği nedeniyle polisin olaya müdahale ettiğini söyledi.

Sanders Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, ölüm tehditlerinin “çok talihsiz” olduğunu söyledi.

Sanders, “Taraftarlarımızdan herhangi birinin bu tehditlerin diğer tarafında olması beni üzüyor; öyle olmamasını umuyor ve dua ediyorum” dedi. “Fakat o çocuk elinden gelenin en iyisini yapıyordu ve bir hata yaptı. Onu affettim. CU, ekibimiz onu affeder. Travis, onu affetti. Hadi devam edelim. O çocuk bunu hak etmiyor.”

Sanders ve Buffaloes Cumartesi günü 10 Numaralı Oregon’u ziyaret edecek ve 30 Eylül’de 5 Numaralı USC’ye ev sahipliği yapacak.