Reklamlar Los Angeles şehir merkezindeki Kobe ve Gianna Bryant duvar resminin yerini alabilir

Badem

Member
Duvar resmi kaçırılamaz.

Lakers efsanesi Kobe Bryant, kolunu 26 Ocak 2020’de helikopter kazasında ölen dokuz kişiden ikisi olan genç kızı Gianna’nın etrafında, melek kanatları ve başlarının etrafında hale benzeri parıltılarla tasvir ediyor.

Lakers’ın kendi sahası Crypto.com Arena’dan sadece birkaç blok ötede, 400 W. Pico Blvd.’de yer alan hardcore fitness’ın yan tarafındaki duvarın tamamını kaplayan bu alan, hayattan çok daha büyük.

Spor salonunun sahibi Cecilia Moran, Cuma günü Haberler’a yaptığı telefon röportajında ”Bu ikonik bir kişiyi onurlandıran bir sanat eseri” dedi.

Ama yakında gitmiş olabilir. Moran, çarşamba günü ev sahibi tarafından reklama yer açmak için duvar resminin ay sonuna kadar kaldırılması gerektiği konusunda kendisine bilgi verildiğini söyledi.

Moran ona bunu yapmayacağını söyledi.

Haberler’a konuşan Moran, “Bunun doğru olduğuna inanmadığımı söyledim” dedi ve kendisi kaldırmazsa ev sahibinden duvar resmini kaldırtacağını ve faturayı kendisine göndereceğini belirten yazılı bir bildirim aldığını söyledi.

“Bu duvar resmi aynı zamanda reklamlara da fayda sağlıyor ve şehir ve Kobe hayranları için çok fazla anlam taşıyor. O yüzden katılmıyorum dedim. Hayranları kızdırmak istemiyorum, saygısızlık etmek istemiyorum ve o duvar resminin kaldırılması gerektiğini düşünmüyorum.”

Tokyo’daki Kokushikan Üniversitesi’nde profesör ve dekan olan Hideharu Tanaka, Los Angeles şehir merkezindeki Hard Fitness’ın dışında Kobe ve Gianna Bryant’ın yer aldığı bir duvar resminin önünde öğrencilerinin fotoğraflarını çekiyor.

(Mel Melcon / Haberler)

Duvar resmini üç yıldan fazla bir süre önce boyayan Los Angeleslı sanatçı da aynı fikirde.

Louie Palsino Haberler’a şunları söyledi: “Buna biraz anlam katmalı ve bunun Los Angeles için gerçekten ne anlama geldiğini düşünmelisin dostum.” “Ev sahibi para kazanmak istese bile, bu dünyanın her yerinden insanların ziyarete geldiği bir dönüm noktasıdır, dolayısıyla bu onun, mülkünün ve bu işin içindeki herkesin yararınadır. Reklam amaçlı olarak kaldırmanın pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum.”

Moran, Haberler’a duvar resmi için ev sahibinin iznini almadığını ancak resmin tamamlanmadan önce asılacağını bildiğini ve buna hiçbir zaman itiraz etmediğini söyledi.

Binanın sahibi olan 400 W Pico LLC’nin temsilcisi Maroud Omrani’ye telefonla ulaşıldı ancak yorumda bulunulmadı.

Bryant ve kızının ölümünü takip eden günlerde Palsino, duvar resmi konusunda Moran’a başvurdu. Palsino’nun dayandığı baba ve kızın sevgi dolu fotoğrafını gördükten sonra kabul etti.

“Sahip olma fikrine aşık oldum [Kobe] Gigi’ye bakıyorum,” dedi geçen yıl kendi babasını kaybeden Moran. “Babamın bana böyle baktığını hissediyorum, bu yüzden ‘Evet, hadi yapalım’ dedim.”

İnsanlar Pazartesi günü Los Angeles çevresinde, 26 Ocak 2020’de helikopter kazasında diğer yedi kişiyle birlikte hayatını kaybeden Lakers yıldızı Kobe Bryant ve kızı Gianna’ya adanan duvar resimlerini ziyaret etti. Hayranların hayranlık sözleri şu temayı taşıyordu: Canını alma imtiyazlı.

Moran projeyi kişisel olarak finanse etti ve malzeme ve ekipman için tahmini 2.500 dolar harcadı. Sanatçı eserini ücretsiz yaptı ve her anın kıymetini bildi.

Palsino, “Topluluk bunu yaptığımızda dünyanın dört bir yanından pek çok insan gelip beni izledi” dedi. “Bu parçayı her zaman bir grup çalışması olarak değerlendirdim. Bana yiyecek getiren, beni besleyen insanlar vardı. Harikaydı dostum, insanların oraya yaydığı enerji gerçekten harikaydı. Bu kesinlikle hayatımda bir kez yaşanacak bir deneyimdi ve o anı herkesle paylaşma fırsatım oldu.”

Duvar resmini kurtarmayı amaçlayan change.org dilekçesine Pazartesi öğleden sonra itibariyle 75.000’den fazla imza ulaştı. Kobe’nin eşi Vanessa Bryant, imza kampanyasının bağlantısını Instagram biyografisine ekledi.

Moran, “Belki birlikte sesimizi yükseltebiliriz” dedi. “Duvar resmini korumamda ve pek çok insanın hayatını olumlu yönde etkileyen ve birçok insana rol model olan birini onurlandırmaya devam edeceğinden emin olmanın bir yolunu bulmamda bana yardım edecek daha fazla insana ihtiyacım var.”