Pau Gasol’un Onur Listesi girişinden önceki özel röportajı

Badem

Member
“Her şey çok hızlı oldu. Benim Grizzlies için oynadığım kadar uzun süre bir takımda oynadın; benim durumumda 6½ yıldır. Sonra takas edildiğiniz haberini alırsınız. Daha önce hiç işlem görmedi. Bana söylemelerinden üç saat kadar sonra, Los Angeles’a giden bir uçaktayım çünkü ertesi sabah muayene olmam gerekiyor. Bu yüzden, akşam 22:00’de Los Angeles’a geç in, otele git, biraz dinlenmeye çalış, sabah muayenemi ol ve sonra öğleden sonra 1’de ya da her neyse, ülke genelinde Washington, DC’ye uçağa biniyorum çünkü takımın olduğu yer orasıydı. ‘Tamam, gidelim’ dedim. Ertesi gün takımla tanıştım ama Kobe aynı gece DC’de medyayla konuştuktan sonra beni görmek istedi. Hadi gidip bize bir yüzük kazanalım.’ Bu benim kulağıma müzikti. Ama belli ki tonu ayarladı. Bana bu şeyi verdi, nasıl olacak. Mesele playoff yapmak değil. Mesele kendimize bir şans verelim değil. Bunların hiçbiri. “Biz buradayız ve sen bizim bir yüzük, bir şampiyonluk kazanmamız için buradasın. Hadi yapalım. İyi geceler.’ ‘Tamam, varım’ dedim. Beni yakaladı.

“Sonra ertesi gün DC’de maç oynadılar ve ben de eşyalarımı toplamak için Memphis’e uçtum çünkü hiçbir şeyim yoktu. Çantalarımı toplayıp ertesi gün New Jersey’e getirmem gerekiyordu. Maçtan önceki gün ilk antrenmanımı yaptım ve oynamaya başladım ve birkaç maç oynadım, oldukça iyi oynadım. Sonra All-Star hafta sonu geçirdik ve yeni yerleşmeye başladık. Gerçekten elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Çok çalıştı. Hemen oldukça önemli bir etkisi oldu. Batı Konferansı’nı birinci bitirmeyi başardık. Kobe sezonun MVP’sini aldı, normal sezondaki tek MVP’si oldu ve bu açıkçası beni çok gururlandırdı çünkü buna kendisi ve ailesi için katkıda bulunabildim. Sonra ilk sezonda Finallere çıktık, ardından iki Final daha kazandık ve son ikisini kazandık. Çok özel.”