Nikola Jokic 4. maç mağlubiyetinde yine Lakers’a çok fazla geldi

Badem

Member
Sonunda, Lakers’ın uzun adamı Anthony Davis, Denver Nuggets’ın uzun adamı Nikola Jokic’e geride kaldı ve bu, Pazartesi gecesi Batı Konferansı finallerinin 4. maçında fark yarattı.

Sonunda, kadroyu değiştirerek forvet Jarred Vanderbilt ve oyun kurucu D’Angelo Russell’ın yerine forvet Rui Hachimura ve oyun kurucu Dennis Schroder’in başlaması, Lakers’ın 113-111’lik mağlubiyetinde yeterince fark yaratmadı.

Sonuçta Lakers ne kadar mücadele verdiklerini gösterse de bu onların yedi serinin en iyisi arasına girip sezonun sonunu görmelerini engellemeye yetmedi.

Jokic serinin en iyi oyuncusuydu ve dört maçta üçüncü triple-double’ını yaptı. Beş faul yapmasına rağmen 30 sayı, 14 ribaund ve 13 asistle oynadı ve Nuggets’ın 15 sayı gerideyken galibiyeti almasına izin verdi.

Jokic, dört maç boyunca 27,8 sayı, 14,5 ribaund ve 11,8 asist ortalamaları yakaladı. Genel olarak %50,6 saha içi ve %47,1 üçlük isabeti kaydetti.

Sonuç olarak Nuggets’ın pivotu, Magic Johnson Batı Konferansı finallerinin en değerli oyuncusu seçildi. Denver’ın franchise tarihinde ilk kez NBA Finallerine gitmesinin büyük bir nedeni o.

Oyunun 4.3 saniyesi dışında tamamını oynayan Lakers yıldızı LeBron James, Jokic’in seride kendisine neyi kanıtladığı sorulduğunda “Hiçbir şey” dedi.

40 sayı, 10 ribaund ve 9 asistle oynayan James, “Onun ne kadar muhteşem olduğunu biliyorum” dedi. “Jokic’in ne kadar muhteşem olduğunu biliyorum. Bu ligde oyunu belli bir şekilde oynayan bazı adamlar var, ben de oyunu oynamayı seviyorum ve o da böyle bir oyuncuyu savunurken her zaman dengesiz olduğunuz onlardan biri. gol atma, ribaund ve şut atma yeteneği. Oyunları gerçekleşmeden önce görüyor. Bizim ligde onun gibi çok fazla adam yok.

“Yani seri başladıktan sonra bir canavara karşı çıkacağınızı zaten biliyordunuz, üstelik sadece onun oyunuyla ilgili değil. Herkes [talks about] istatistikleri ama pek çok insanın oyunun bu kısmı hakkında konuştuğunu sanmıyorum [is cerebral]. Belki pek çok insan anlamadığı için bunun hakkında konuşulmadı ama ben anlıyorum. O özel biri.”

Jokic, oyun dengedeyken, Nuggets’ın o şuta ihtiyacı olduğunda, Lakers tutunmaya ve 5. Maçı zorlamaya çalışırken fark yarattı.

Davis, Jokic’in her yerindeydi ve sahanın her yerinde ona baskı yapıyordu. Ancak 24 saniyelik şut saati sona ererken Jokic, Davis’i geçerek 51.1 saniye kala Nuggets’ı 113-111 öne geçirdi.

Oyunun son noktaları olduğu ortaya çıktı.

James, “Jokic gibi kendisi kadar büyük ama aynı zamanda da beyinsel bir adama sahip olduğunuzda, onun gibi bir adama karşı çok fazla hata yapamazsınız” dedi. “Ve onu savunabileceğinizi düşündüğünüz en iyi pozisyonlardan biri için savunduğunuzda bile, Larry Bird stilinde topu kafasının arkasına koyuyor ve 15 metre havaya şut atıyor ve dört ya da beş kez yaptığı gibi içeri giriyor.” bu serinin katı. Demek ona bunu beğendin [tip your cap].”

Davis 21 sayısının 10’unu dördüncü çeyrekte atarken, maçı da 14 ribaund ve 3 blokla tamamladı.

Dördüncü turda üçe üç ve serbest atış çizgisinden dörtte dörttü.

Davis, Lakers’ı 1:52 kala 111-109’a çekmek için iki serbest atış yaptıktan sonra, Jokic’e, 1:22 kala top kaybı için arkalığın tepesine isabet eden çılgın bir şut atması konusunda baskı yaptı. Davis daha sonra iki serbest atış atarak skoru 1:13 kala 111’e eşitledi.

Davis elinden gelenin en iyisini yaptı.

Lakers koçu Davin Ham, “Günün sonunda yarıştı” dedi. “Ve buna devam etti ve geç saatlerde bazı güzel anlar yaşadı. Bizim oynama şeklimiz, fırsat eşitliğine dayalı bir hücumdur ve erkekler bir adamı itmek isteyecektir. Bron’un gidip şut attığını görüyorlar ama kimse dokunmak için yalvarmıyor.”

Hachimura 41 dakikadan fazla sürede 10 sayı ve 7 ribaund kaydetti. Schroder, 13’e 5’lik şutlarda 13 sayı, 6’da 3’lük üç sayılık atışlar da dahil olmak üzere 13 sayı attı ve 5 asist yaptı. Görevi Nuggets guardı Jamal Murray’i yavaşlatmaya çalışmaktı.

Lakers forveti Anthony Davis (solda) ve Nuggets'ın pivotu Nikola Jokic 4. maçın ardından kucaklaşıyor.

Lakers forveti Anthony Davis (solda) ve Nuggets pivotu Nikola Jokic 4. maçın ardından kucaklaşıyor ve birkaç söz paylaşıyor.

(Gina Ferazzi / Haberler)

Gerçekten yapmadı. Murray’in 25 puanı vardı.

Russell yedek kulübesinden dört sayı attı ve Vanderbilt oynamadı.