Maxwell Lewis ve Lakers’ı seven babası NBA rüyasını yaşıyor

Badem

Member
LAS VEGAS —

Inglewood’daki Forum’un içinde heyecanla uğuldayan insanların arasında dolaşan Robert Lewis hayrete düştü.

O sadece bir çocuktu, belki 11, belki 12, 1970’lerin başında Lakers arenasından bir mil uzakta yaşıyordu ve kendisine ve erkek kardeşi Michael’a, içeri giren taraftarlara program satma işi teklif eden bir adamla tanıştı. Jerry West, Wilt Chamberlain ve Gail Goodrich.

Lewis, Las Vegas’taki evinde yaptığı bir röportajda, “Ve maçın bitmesine iki dakika kala, bizi her zaman içeri alırlardı. Sonra içeri girip çok yakınlaşırdık,” diye hatırladı Lewis. “… Tüm oyuncuları görmek inanılmazdı.”

Ve sonra ceplerinde birkaç dolarla eve giderlerdi.

Lewis, bir Lakers oyuncusuna asla yaklaşamayacağını düşündü. O, Pacific Coast Highway’de okyanus kıyısında araba kullanmak gibi hayalleri olan pratik bir LA çocuğuydu.

Pepperdine’de bir oyuncu olan en küçük oğlu Maxwell’in en sevdiği takımda asla bir işe giremeyeceğini daha sonra anladı. Geçen ayki NBA seçmeleri sırasında hala böyle hissediyordu ve ardından işkence dolu bir gece, ikinci turda Lakers genel menajeri Rob Pelinka’nın bir telefon görüşmesiyle nasıl olduysa sona erdi.

Robert Lewis hikayenin böyle gideceğini düşünmüyordu. Hayır, bunun düşüncesi bile düşünülemeyecek kadar fazlaydı.

Haberler’a “Hayal kırıklığına uğradım” dedi. “Hala şokta. Çünkü onun draft edilme süreci ve takımlar için deneme süreçleri boyunca, bir kez olsun ‘Umarım Lakers’a gider’ demedim. Çok fazla şey istiyor olurdum. Hadi Rob. Onu askere alın yeter. Ve Lakers dediklerinde, adamım, uyuşmuş gibiydim.

“Bu… bu… bu delilik. İnanması zor.”

Lakers’ın çaylağı Maxwell Lewis, 12 Temmuz’da NBA Yaz Ligi’nde Boston Celtics’e karşı oynanan bir maçın devre arasında sahayı terk ediyor.

(Gina Ferazzi / Haberler)

Fazla mükemmel, artık takımda bir çocuğu olan takıntılı bir Lakers taraftarı.

Maxwell Lewis, “Üzerinde her zaman Laker formaları vardı,” dedi. “Pencereden dışarı sarkan bayrağı olan Lakers Converse’i vardı. … Kalemler. Gatorades. Tahıl kutuları. Bazı şeyleri var.”

Taslakta Lakers, ideal bir NBA gövdesine ve çemberde ve üç sayı çizgisinin gerisinde bitirebilen bir golcü becerisine sahip 1,82’lik bir kanat indirdi. Lakers, üniversitede Lewis’i keşfe çıktı, draft öncesi sürecin başlarında bir takım antrenmanında rol aldı ve ikinci tura geçerken Lakers atladı.

Las Vegas Yaz Ligi’ndeki dört maçta Lewis, 6.8 sayı ve 4.0 ribaund ortalamaları yakaladı.

Ancak babasının fandomuna rağmen, bu uzun vadeli bir kader değildi.

Maxwell Lewis, bir NBA Yaz Ligi maçı sırasında genç bir Lakers taraftarına imza atıyor.

Maxwell Lewis, bir NBA Yaz Ligi maçı sırasında genç bir Lakers taraftarına imza atıyor.

Maxwell, Kobe Bryant fotoğrafları ve Lakers battaniyeleriyle süslenmiş mor-altın rengi bir dünyada doğmuş olsa da, Las Vegas’ta büyüdü. Robert, Riviera otelindeki büfe tepsilerini doldurmakla başlayarak iş bulmak için oraya taşındı. Sonunda yerel bir hastanede çalıştı ve laboratuvar asistanı ve acil tıp teknisyeni olarak sertifika almak için okula geri döndü.

Diğer çocukları sporcuydu – bir kız kardeşi atletizmde rol aldı ve iki erkek kardeş mükemmel futbolculardı. Ama Maxwell? Bu onun yolu olmamalıydı.

Robert, bir genç basketbol koçunun herkesi geliştirmekten çok kazanmakla ilgilendiğini gördü.

“Küçükken, ikinci ya da üçüncü sınıfta basketbol oynadı. Ancak koçlar oynamasına izin vermedi,” diye hatırladı Robert. “İkinci veya üçüncü sınıfta süperstarlar istiyorlardı; gerçek bir teknik direktör olmak istemiyorlardı. Kazanmak istediler. … Onunla konuşur ve ona çok kötü davranırlardı. Çığlık atıp bağırır ve bir hata yaparsa onu kenara atarlar.”

Bir devre arasında, koç bir dizi küfür kullandı ve Robert yeteri kadar aldı. Maxwell’i spor salonundan ve basketboldan çıkardı.

Maxwell bütün yol boyunca ağladı.

Robert, “Hayalim onu sahnede saksafon çalarken izlemekti,” dedi.

Maxwell ders aldı – 30 dakika için 35 dolar. Robert müziği severdi – LA merkezli The Whispers grubundan bir amcası vardı. Bu, Maxwell için daha iyi bir yol olabilir, diye düşündü Robert.

Maxwell Lewis, NBA Yaz Ligi'nde Boston Celtics'e karşı oynanan bir maç sırasında korta koşarken.

Maxwell Lewis, 12 Temmuz’da Las Vegas’taki Thomas & Mack Center’da Boston Celtics’e karşı NBA Yaz Ligi maçında sahaya koşuyor.

Maxwell fazla mücadele etmeden pratik yaptı. Ama fırsat bulduğunda gizlice dışarı çıkıp basket atmaya devam eder, büyük kardeşlerini oyun oynarken rahatsız eder ve onların içeri girip çemberin kendisine ait olduğu anlardan yararlanırdı.

Sonunda, Robert pes etmek zorunda kaldı. Maxwell, bir birinci sınıf lise basketbol takımında rol aldı. AAU devresinde bir isim yaptı ve bir Arizona hazırlık okulunda bir yer kazandı. Ve salgın, büyük bir üniversitede oynama şansını tehdit ettikten sonra, babasının araba kullanmak istediği Pacific Coast Otoyolunun hemen çıkışındaki Pepperdine’e indi.

“La-la diyarındaydım. Pasifik Sahil Yolu. Okyanus. Ve oğlum buraya geliyor ve uyum sağlıyor. … Akıllara durgunluk veriyor, ”dedi Robert. “Büyüdüğüm yol mu? Tanrı’nın iyi olduğunu biliyorum çünkü çocuk için her şey yolunda gidiyor.

Her durakta Robert oradaydı.

Maxwell, “Bu gerçekten önemliydi,” dedi. “Bu olmasaydı, yaşadığım her yerde benimle birlikte yaşamasaydı, bulunduğum yerde olmazdım. Sadece başımı düz tutacak birine sahip olmak için.

Maxwell Lewis, Boston Celtics'e karşı NBA Yaz Ligi maçında topu kontrol ediyor.

Maxwell Lewis, Boston Celtics’e karşı NBA Yaz Ligi maçında topu kontrol ediyor.

İlk başlarda, Robert tribünlerde biraz fazla yüksek sesle konuşmuş olabilir.

“Bir keresinde ona çok yüksek sesle ‘Dur’ dedim. Herkes beni duydu, ”dedi Maxwell. “Ve durdu. Sadece bundan bıktım. Şimdi, ta eve kadar arabada benimle konuşuyor. … Onu biraz sakinleştirmem gerekiyordu.”

Robert gerçekten sakinleşmedi – sadece koltuk değiştirdi.

Robert gülerek, “Böylece yapmaya başladığım şey, beni duyamayacağı çok yüksek bir yere oturmaktı,” dedi.

Pepperdine’de bile zeminden çok kirişlere yakındı.

Robert, “O zamana kadar zaten iyileşmiştim,” dedi.

Tribünlerde nasıl sakinleşeceğini öğrenmek onu taslak gecenin stresine hazırlayamadı.

Bir noktada aile, ilk turda Maxwell’in adının anıldığını duymak için New York’a davet edileceğini düşündü. O davet hiç gelmedi. Daha sonra tribüne oturmaları için çağrı aldılar ama son dakika oldu. Bunun yerine, aile ve arkadaşlar bir otel odasına yığıldı ve yapılan seçimleri izlediler.

Robert, “Sezon boyunca biraz piyango hakkında bir şeyler duyuyorduk” dedi. “Sonra 15’e 20’yi duyduk. … Sonra Clippers 30’da. … Sonra deneme taslaklarını izliyorduk ve o 32’ye düştü. Bir şeyler doğru değil. … Hayatımın en sinir bozucu gecesiydi.

“O korkunçtu.”

İkinci turun başlarında, iyi ve kötü haberlerin karışımı olan bir telefon aldılar. Bir ekip, Maxwell’i iki yönlü bir anlaşma için istedi. Ancak o takım Boston Celtics’ti.

Robert, “Aklımdan geçen şey, ‘Boston forması giyebilir miyim bilmiyorum… ama kabul edeceğim’ oldu,” dedi.

Sonra Pelinka’dan telefon geldi – Lakers’ın teklif etmeyi planladığı şey, iki yönlü bir anlaşma değil, bir kadro noktasıydı. Kısa bir süre sonra, Lakers 40 numarada seçimi yaptı.

Maxwell Lewis, NBA Yaz Ligi maçında sahaya çıkıyor.

Maxwell Lewis, 12 Temmuz’da Lakers ve Boston Celtics arasında oynanan NBA Yaz Ligi maçında sahaya çıkıyor.

Bir zamanlar çok imkansız olan bir rüya gerçek oldu.

“Max için çok gururlu ve mutluydum. O kadar yıl boyunca o kadar çok iş, o kadar çok zaman harcadı. … kendim için mutlu değildim. Bu benimle ilgili değil. Bu o ve ben onun hayalini gerçekleştirmesini görmek istedim,” dedi Robert, gözleri yaşlarla dolmuştu. “Bu çok büyük. Bu yüzden Lakers’ı hiç istemedim. Sadece askere alınmasını istedim.

“Hala devreye girmedi.”

Bir dahaki sefere Lakers arenasına girdiğinde – bu sefer açılış ipucundan önce, programları askıya aldıktan sonra değil – şüphesiz öyle olacak.