Max Christie Lakers guard rotasyonuna girmeye çalışıyor

Badem

Member
Lakers antrenman kampına üç gün kala Jaxson Hayes, Max Christie’den ikinci sınıf guardı övmeye yetecek kadar çok şey gördü.

Hayes perşembe günü medyaya gözünde kimin öne çıktığı sorulduğunda “Max Christie bir köpek” dedi.

Hayes birkaç saniye duraksadı ve ardından vurguyla aynı şeyi tekrarladı.

“Max Christie bir köpek!” dedi Hayes. “Onun oyunu benim için çok önemliydi. Onu Yaz Ligi’nde izlemiştim. Açıkçası Yaz Ligi’nin genç oyunculara karşı oynanması güzel bir şey. Buraya geldi ve aynı enerjiyi ve aynı zihniyeti korudu, bu yüzden onu öldürüyor. Yani oyunu beni çok şaşırttı. Onun iyi bir oyuncu olduğunu zaten biliyordum ama gerçekten gidebilir.”

Bu kadar çok yeteneğe ve bu kadar derinliğe sahip bir Lakers takımında Christie’nin biraz oyun süresi kazanmak için rotasyona nasıl girebileceği sorusu ortaya çıkıyor.

Çoğu derinlik listesinde üçüncü sıra guard olarak, başlangıç oyuncusu Austin Reaves ve yedek Cam Reddish’in arkasında yer alıyor.

Ancak Las Vegas’taki Yaz Ligi’nde gösterdiği gelişme Lakers üzerinde bir izlenim bıraktı ve onlar, Christie’nin bu sezon birkaç dakika kazanabileceği bir yol görüyorlar.

“Ona sadece dışarı çıkıp tüm bu dakikalarda kendini gerçekten zorlama ve sahada takım için bir lider olma sorumluluğunu yüklemiyorum, aynı zamanda sesini duyurma ve koçlara yardım etme, koçlarla ortak olma ve adil davranma sorumluluğunu da ona yüklüyorum. Lakers koçu Darvin Ham, “Normal oyuncularımızı geri aldığımızda takım olarak sahada ne yapmak istediğimizi daha iyi anlayalım” dedi. “Ve rotasyona biletinizi almaya hazır olduğunuzu göstermek için. Bunu tüm kalbiyle benimsedi.”

Yaz Ligi’nde 20 yaşındaki Christie, Lakers’a üç maçta 19 sayı, 6,3 ribaund ve 3,7 asist ortalamaları yakalayarak bu yığılmış takımda bir rol almak için çalışmaya istekli olduğunu bildirdi. %45,7 sahadan, %50 üçlük isabetiyle şut çekti.

Vücudu üzerinde çalıştı ve 1,80 boyundaki yapısına kas ekledi.

Lakers guardı Max Christie, Pazartesi günü El Segundo’da düzenlenen basın toplantısında bir soruyu dinliyor.

(Ryan Sun / Associated Press)

Christie, Lakers’a mesleği konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

Ham, “O zaten rekabetçi” dedi. “Savunma odaklı olması gerekiyor ve hücumda da doğru yolu bulmalı, öyle de yapıyor. Ve gerçekten de saldırganlığı artırın. En atletik oyuncularımızdan biri. Bu yaz da vücudu üzerinde çalışarak olağanüstü bir iş çıkardı. Biraz kas ekledi. Vurabilir. … [I told him,] ‘Sadece basitleştirin, üçünü açıkken vurun. Onu yere koyduğunuzda, bir takım arkadaşınızla başka bir aksiyona girmeyecekseniz yokuş aşağı gittiğinizden emin olun.’ Yapabileceği şey bu: Rekabetçi kalın, yarın yokmuş gibi savunma yapın, basit ama yine de hücumda agresif olun.”

Christie, kendisini 2022’de Michigan State’ten 35. sıradan ikinci turda alan Lakers’ın kaliteli draft seçimine benziyor.

Geçen sezon 41 maçta forma giydi, 12,5 dakika ve 3,1 sayı ortalamasıyla oynadı ve %41,9 üçlük isabet oranı yakaladı. Lakers’ta dokuz play-off maçında yer aldı ve %50 şut oranıyla 3,7 sayı ortalaması yakaladı.

Ve Christie birden fazla pozisyonu savunma potansiyelini sergiledi.

Ham, “Bu yeteneğe sahip ve sağlam biri” dedi. “Kendi dışında oynamıyor. Ona bazı yürüyüş emirleri verirsiniz ve ister bireysel bir görev olsun, isterse takım savunması kapsamında olması gereken yerde olsun, yerine getirecektir. Gerçekten çok akıllı bir çocuk. Yüksek IQ’ya sahip ve her yönüyle gerçekten sağlam.”