Magic Johnson’ın ‘baş döndürücü’ Pelinka’sı Lakers’ı şampiyonluk adayı yaptı

Badem

Member
Konuşma boyunca heyecanını gizleyemediği için sesi yükseliyordu; Magic Johnson’ın sevgili Lakers’ı ve Rob Pelinka’nın takımı kurarken yaptığı işe dair her cümlesi, Lakers Hall of Famer’ın yapabilecekleri konusunda ne kadar “baş döndürücü” olduğunu gösteriyordu. sonuçlandırmak.

Johnson, LeBron James ve Lakers’ı şampiyonluk adayı olarak görüyor ve takımın basketbol operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı ve geçen sezon hamleleri takımı değiştirmeye başlayan genel menajer Pelinka’nın vizyonundan dolayı övülmesi gerektiğini söyledi.

Perşembe günü bir telefon görüşmesi sırasında Johnson, “Takasın son gününden bu offseason’a kadar, hepimiz onu ayakta alkışlamalıyız çünkü Lakers tehlikeli” dedi. “Bu bir şampiyon takım ve bundan kaçmamaları gerekiyor. Bunu benimsemeleri ve sonra da bunun üzerine gitmeleri gerekiyor. LeBron’un da bunu gördüğünü düşünüyorum. Gerçekten mutlu olduğum şeylerden biri şampiyon bir takıma sahip olduğunu görebilmesi. Ve o ve Anthony Davis şöyle hissettiklerinde, ‘Ah, dostum. Tamam, hepsini kazanabiliriz, onlara dikkat edin.”

Pelinka’nın sezon dışı hamleleri, sezon ortasındaki değişiminin bir tekrarı oldu ve ona eşit miktarda övgü kazandırdı.

Austin Reaves (dört yıl, 56 milyon dolar), Jarred Vanderbilt (dört yıl, 48 milyon dolar), Rui Hachimura (üç yıl, 51 milyon dolar) ve D’Angelo Russell (iki yıl, 37 milyon dolar) Lakers’la yeniden sözleşme imzaladı. Gabe Vincent (üç yıl, 33 milyon dolar), Christian Wood (iki yıl, 5,74 milyon dolar), Jaxson Hayes (iki yıl, 4,6 milyon dolar), Taurean Prince (bir yıl, 4,5 milyon dolar) ve Cam Reddish (iki yıl, 4,6 milyon dolar) imza attı daha fazla derinlik sağlamak için serbest ajanlar olarak.

Johnson, “Bu, en heyecan verici sezonlardan biri olacak çünkü bu, heyecan verici bir takım” dedi. “Bakın, elimizdeki herkes kaçabilir. Atlayabilirler. Bu çılgınlık olacak. İnsanlar bu takımın oyununu izlerken gerçekten heyecanlanacaklar. Sadece başım dönüyor. Bekleyemiyorum. Yani Rob, teşekkürler, teşekkürler ve o yılın yöneticisi olmayı hak ediyor. Bunca yıl onu gözden kaçırdılar ama bu sefer onu görmezden gelemezler. Açıkça yılın yöneticisi.”

LeBron James (sağda), 7 Şubat’ta Kareem Abdul-Jabbar’ı geçerek NBA’in tüm zamanların en skorer ismi haline geldikten sonra Magic Johnson’a sarılıyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Pelinka, Johnson’la iletişimini sürdürdüğünü, ikilinin basketboldan ve Lakers’ın nasıl yeniden harika olabileceğinden bahsettiğini söyledi.

Perşembe günü Pelinka ve Lakers koçu Darvin Ham’ın medyayla sezon öncesi basın toplantısı yapmasının ardından Pelinka, Johnson hakkında konuşurken gülümsedi.

Pelinka, “Evet, Earvin bu takım için heyecanlı” dedi. “Hepimiz.”

Johnson, Lakers’ın çok derin olmasını ve çeşitli şekillerde oynayabilmesini seviyor. Pelinka’nın Davis’e 2028’e kadar dayanacak 186 milyon dolarlık üç yıllık uzatma vermesini beğeniyor.

Johnson, “Çeşitliliği seviyorum, çünkü orada pek çok farklı kadromuz olabilir” dedi. “İşte böyle kazanırsın. Şampiyonluğu böyle kazanırsınız. Dizilişinizde çok yönlülüğe sahip olmalısınız ve biz de buna sahibiz. Artık LeBron dışarıda olsa bile kazanabiliriz. Anthony Davis oyundan çıkarsa kazanabiliriz. Birisi yaralanırsa kazanabiliriz.

“Sonra Austin Reaves, D’Angelo Russsell ve Hachimura’yı koruyarak, Lakers’a çok büyük katkı ve etki yaptığını düşündüğüm bu üç genç adamı da elimde tuttum. Bu yüzden kimsenin kaçmasına izin vermedik. Önce onları yeniden imzalayarak, sonra da inanılmaz satın almalar yaparak ortamı belirlediğini sanıyordum. Bu yüzden Rob’la çok gurur duyuyorum. Her oyuncunun içine giren düşünce süreci, bakın ben bundan bahsediyorum. Yani her biri farklı şekillerde büyük katkı sağlayacak bir şeyi masaya getiriyor. Öyleyse dikkat et.”

Johnson ayrıca Ham’a ve Lakers’ın 2-10’la başladığı çalkantılı 2022-23 sezonunda birinci sınıf koçunun kendisini ve takımı nasıl idare ettiğini de övdü.

Ham parkurda kaldı ve Lakers’ı konferans finallerine taşıdı.

Johnson, “Koç Ham, tüm sezon boyunca nasıl daha iyi, daha iyi ve daha iyi hale geldiğini görebiliyordunuz ve ardından play-off’larda nasıl harika hamleler yaptığını gördük” dedi. “Koç Ham’in yeteneğinden gerçekten etkilendim.”

Lakers antrenörü Darvin Ham, Perşembe günü El Segundo'da düzenlediği basın toplantısında gülümsüyor.

Lakers antrenörü Darvin Ham, Perşembe günü El Segundo’da düzenlediği basın toplantısında gülümsüyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Lakers, Pazartesi günü medya gününü gerçekleştirecek ve ardından Salı günü antrenman kampına başlayacak.

Johnson’a göre Pelinka, son derece rekabetçi Batı Konferansı’nda oynayabilecek kapasiteye sahip bir takımı bir araya getirdiği için uzun ve başarılı bir sezona hazırlanıyorlar.

Johnson, “Rob’un düşünce süreci muhteşemdi” dedi. “Yani strateji muhteşemdi ve ardından bu stratejiyi uyguladı. Şimdi buradayız ve bence en iyi takım olduğumuzu düşünüyorum, bana göre Batı’nın en derin takımı ve bu da bizi Batı’nın en iyi takımı yapıyor çünkü biz çok derin ve çok yetenekliyiz.”