Magic Johnson, Lakers'ın yeni koçu olarak UConn'dan Dan Hurley'i onayladı

Badem

Member
Magic Johnson tereddüt etmedi.

Lakers efsanesi soruyu gece geç saatlerde yayınlanan TV sunucusu Jimmy Kimmel'in sorusunu bitirmeden yanıtladı.

Bir sonraki Lakers koçu olarak kimi beğeniyorsunuz, Dan Hurley mi yoksa JJ Redick mi?

Johnson, “Hurley'i seviyorum” dedi. Koçun Hurley olmasını istiyorum.”

Johnson bu yorumu, ABC'nin “Jimmy Kimmel Live” programının Perşembe günkü bölümünde, Lakers'ın Connecticut'ı son iki sezonda NCAA şampiyonluğuna taşıyan adama baş antrenörlük görevini teklif etmeyi planladığı haberinin çıktığı gün kaydedilen bölümünde yaptı.

Perşembe gününden önce organizasyon dışındakilerin beklentisi, işin eninde sonunda Lakers'ın süperstarı LeBron James ile bir podcast yayınlayan, ancak gençlik seviyesinin üzerinde koçluk yapmamış eski bir oyuncu ve mevcut yayıncı olan Redick'e verileceği yönündeydi.

Hurley profesyonel düzeyde koçluk yapmadı ancak üniversitede ustaca bir iş çıkardı. Hurley, Wagner College'da iki yıl ve Rhode Island Üniversitesi'nde altı yıl geçirdikten sonra Rams'ı iki NCAA turnuvasına katılmaya götürdü. Hurley, 2018'de Huskies'in işini aldı. Connecticut'ta altı sezonda 141-58 ve 68-11 dereceyle oynadı. önceki iki sezon.

Johnson, Kimmel'e “Şampiyonluk geçmişi var” dedi. “Saldırı ve savunma stratejisinde harika. Oyuncuların ona saygı duyacağını düşünüyorum. Ve o çok sert. Lakers'ın onları sorumlu tutacak birine ihtiyacı var, değil mi?

“Ayrıca fiziksel basketbol da oynamalıyız. Daha fiziksel bir takım olmazsak Denver bizi her zaman yenecektir. Bu yüzden daha fazla fiziksel hareket etmeliyiz. İşte bu yüzden bu iki takım Finallerde oynuyor, Boston ve Dallas, çünkü hem zihinsel hem de fiziksel olarak güçlüler. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak güçlü olmamız gerekiyor.”

Johnson, NBA kariyerinin tamamını Lakers'ta geçirdi, bu yolda beş şampiyonluk kazandı ve yıllar geçtikçe takımın kısmi sahibi oldu ve basketbol operasyonlarının başkanlığını yaptı. Şu anda organizasyonda resmi bir sıfatı yok ancak sahibi Jeanie Buss ile yakın ve Los Angeles'ın en sevilen isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Perşembe günü erken saatlerde Johnson, Hurley'nin bir sonraki Lakers koçu olma ihtimali konusundaki heyecanını tweetledi.

“Lakers'ın Sahibi Jeanie Buss ve Basketbol Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür/Başkan Yardımcısı Rob Pelinka'nın, arka arkaya NCAA şampiyonu ve şu anki UCONN Baş Antrenörü Dan Hurley ile bir sonraki Lakers Baş Antrenörü olma konusunda görüşmelerde bulunduğu harika haberi duydum!” Johnson yazdı. “Çok heyecanlıyım ve heyecanlıyım!

Lakers'ın Sahibi Jeanie Buss ve Basketbol Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür/Başkan Yardımcısı Rob Pelinka'nın, arka arkaya NCAA şampiyonu ve şu anki UCONN Baş Antrenörü Dan Hurley ile bir sonraki Lakers Baş Antrenörü olma konusunda görüşmelerde bulunduğu harika haberi duydum!

O kadar heyecanlıyım ve heyecanlıyım ki! Bu…

— Earvin Magic Johnson (@MagicJohnson) 6 Haziran 2024
“Bu Lakers organizasyonu LeBron, AD için oyunun kurallarını değiştirecek [Anthony Davis], Laker oyuncularının geri kalanı, Laker Nation ve NBA! Koç Hurley kıçına göre koçluk yapabilir, hahaha”

Hurley'nin Cuma günü Lakers'la görüşmesi bekleniyor. Ekip geçen hafta New Orleans baş asistanı James Borrego ile röportaj yaptı ve Redick de dahil olmak üzere diğer adaylarla daha az resmi olarak konuştu.