Magic Johnson, heykelin Kobe Bryant'ın mirasını taçlandırdığını söyledi

Badem

Member
Magic Johnson, Kobe Bryant'ın her konuda ne kadar rekabetçi olduğunu anlatırken gülmekten başka bir şey yapmadı.

Yani, eğer Johnson'ın Crypto.com Arena'nın dışında bir heykeli olsaydı ve Michael Jordan'ın Chicago Bulls'un oynadığı United Center'ın dışında bir heykeli olsaydı, Sihirbaz, Kobe “Bean” Bryant'ın ne diyeceğini bildiğini söyledi.

Johnson, “Bir heykelleri var” dedi. “O halde ben de bir heykel istiyorum.”

Johnson tekrar güldü, sesi gurur doluydu çünkü o gün gelmişti.

Bryant'ın heykeli perşembe günü Lakers arenasının önünde açılacak. Kendisi bu onurla ölümsüzleştirilmek üzere Lakers efsaneleri Johnson, Jerry West, Shaquille O'Neal, Kareem Abdul-Jabbar, Elgin Baylor ve Chick Hearn'e katılacak.

Bryant, basketbol serüveninin iki önemli figürü olan Johnson ve Jordan'ı putlaştırdı. Johnson, oynadığı tek takım olan Lakers'la beş NBA şampiyonluğu kazandı. Bryant, oynadığı tek takım olan Lakers'ta beş şampiyonluğunu da kazandı.

Tabii ki Jordan, Bulls'la altı galibiyet alarak ikisini de geride bıraktı.

“Kobe, 'Formamın oraya asılmasını istiyorum. Bir heykel istiyorum. Yeterince iyi oynamak istiyorum ki ben de bunlara sahip olabileyim.' Johnson, “Onun amacı buydu” dedi. “'Ben de Magic ve Michael kadar kazanmak istiyorum. Bir heykeli var. Bir heykel istiyorum. Formalarını emekliye ayırdılar. Formamın emekli olmasını istiyorum. Onur Listesi'ndeler. Hall of Fame'de yer almak istiyorum. Tamam, onlar iş adamı. Ben de onlar kadar harika bir iş adamı olacağım.'

“Yani güzel olan şey şu ki itici güç olarak ben ve Michael'a sahip oldunuz, böylece Kobe 'Hey, bunu onlar gibi ama hatta onlardan daha iyi yapmak istiyorum' diyebildi.”

Johnson için en acı verici şey ise Bryant'ın minnettarlığını ifade etmek ve konuşmasını yapmak için ortalıkta olmamasıydı.

Bryant, kızı Gianna ve yedi kişi daha dört yıl önce bir helikopter kazasında hayatını kaybetmişti.

Johnson, “Yani perşembe günkü o anın özel olacağını ve en muhteşem konuşmalardan birini yapacağını zaten biliyorsunuz” dedi. “Bunu biliyorsun. Muhtemelen bizim ve Michael'ın tüm konuşmalarını inceler ve üstüne koyardı.”

Johnson, 2004 yılında o zamanki Staples Center'a heykel yaptıran ilk Laker'dı. Bu, Johnson'ın takım için çok şey yaptığı anlamına geliyordu. Aynı şey Bryant için de geçerli, dedi.

Johnson, “Tıpkı benim için de her şey demekti” dedi. “Bu, doğru yaptığım anlamına geliyordu. Oyunu doğru oynadın. Oyunda çok başarılıydın. Ve sonra 1 numaralı şey, o mor ve altın rengiyle şampiyonluklar kazandın. Bu yüzden onun Lakers için tek bir takımda, sadece bir takımda oynamasını, önce Dr. Jerry Buss'a, sonra da Jeanie'ye olabildiğince yakın olmasını ve beş NBA şampiyonluğunu kazanmasını düşünüyorum. Her gece rakibi yok etmek, bugün hâlâ konuştuğumuz oyunlar oynamak. … Yani onun için bunun, mirası açısından bana çok yakın bir şey olacağını düşünüyorum.”

Johnson, Bryant'ın 2006'da Toronto Raptors'a karşı oynadığı 81 sayılık maçı nasıl hatırladığını söyleyerek tekrar güldü.

Bryant'ın 2016'da Laker olarak Utah Jazz'e karşı oynadığı son maçta 60 sayı attığını hatırladı.



Magic Johnson, 13 Nisan 2016'da Utah Jazz'e karşı 60 sayı attığı kariyerinin son maçı öncesinde Kobe Bryant'a sarılıyor.

(Hary How / Getty Images)



Bryant'ın 2010 NBA Finalleri 7. Maçında Boston'u yenmek için ne kadar istekli olduğunu hatırlıyor; bu, Lakers'ın 2008 Finallerinde Celtics'e yenilmesinin ardından bir intikam anıydı.

Johnson, o kadar çok harika an yaşandığını söyledi ki, Bryant'ın hala hayatta olup Perşembe günkü törende bunlar hakkında konuşabilmesini diledi.

Johnson, “Herkes için duygusal olacak” dedi. “Kobe gerçekten özeldi. İnsanlar üzerinde böyle bir etkisi vardı. Olduğu adam, lider ve basketbolcuyu zaten tanıyoruz. O bir basketbol dehasıydı. Ancak basketbol dünyası, toplum ve dünyanın her yerinden onu idol alan insanlar için çok şey ifade ediyordu. Ve kadın sporları için yaptıkları ve yaptıkları.

“Dolayısıyla bu herkes için duygusal olacak, çünkü onun hâlâ bizimle olmasını ve hak ettiği heykelinin açılışında orada olmasını diliyoruz. Herkesin aynı şekilde hissedeceğini biliyorum. Keşke onun hâlâ bizimle olmasını dilerler.”