Luka Doncic, Lakers'ın Denver'ı kaybederken çizgisini bitirirken hakim

Badem

Member
Denver – Buradaki geziler temelde son iki mevsimde aynı gitmişti, Lakers, Nuggets'ın eksikliklerinden sadece Denver'ın kapıyı çarpması ve aynı senaryoyu çalıştırması için yoldan yararlanmanın yollarını bulmuş olabileceğini gösteren işaretler gösteriyor.

Playofflarda beş tane de dahil olmak üzere sekiz düz kez, Lakers Denver'a geldi ve bir kayıpla ayrıldı, külçeleri deviremedi.

Ancak Lakers, Cumartesi günleri gibi asla tutarlı değildi, neredeyse hatasız basketbol oynadıkları bir oyun planına kilitlendi. Lakers, Cumartesi günü yaptığı gibi Nikola Jokic'i asla kızdırmadı ve üç kez en değerli oyuncuyu ateşleme kesicilerin dizlerinden veya ön sıraya geçmeye zorladı.

Ve Lakers'ın bu çizgi sırasında Luka Doncic'i hiç yoktu.

Anthony Davis için şok edici bir ticarette edinildiğinden beri dördüncü maçında Doncic tamamen eve baktı. İlk atışı hiçbir şeye vuramadıktan sonra bile, Doncic ayağını buldu.

Lakers, 123-100 galibiyeti sırasında Nuggets'ı anlamlı bir şekilde kontrol etti, bu da 2020 playofflarından bu yana başaramadıkları bir şey. Doncic, Lakers hem Denver'daki sekiz maçlık kızaklarını hem de Nuggets'ın dokuz maç galibiyetini durdururken 10 ribaunt ve yedi asist ile 32 puan aldı.

Doncic Stepback Threes'i vurdu. Tam mahkeme geçişlerini sıkıştırdı. Lobs attı. Hakemlere çekildi, hayranlara havladı ve Denver'ın savunma çabalarında başını salladı.

Hakim oldu.

“Ateşi, o enerjiyi, tutkusunu,” dedi. “Geri çıktığını görebiliyordunuz ve bunu kaçırdık. Ona vaaz ediyoruz, oyununu 'sen be' oynuyoruz. Ve oyun hakkında sevdiğimiz ve onun hakkında sevdiğimiz şey bu, buraya gelip bu tutkuyu gösterebiliyor ve bu ateşi gösterebiliyor. Ve bu gece gitti. ”

Lakers bekçi Luka Doncic, Cumartesi günü Denver Nuggets'a karşı maç sırasında gülümsüyor.

(David Zalubowski / Associated Press)

Doncic'ten bir muhteşem paso alıcısı olan LeBron James, erken sepete ve bir lob daha sonra 25 puan aldı. Austin Reaves 23 puan aldı ve Rui Hachimura 21 sayı attı. Özellikle James'e olan geçişler, Lakers için var olan bazı olasılıkları gösterdi (34-21).

Doncic, “Biraz zaman alacak, ama ilk oyunda bile bunlardan bazılarını aldık.” Dedi. “Bu yüzden onunla ilk sokakımı almaktan mutluluk duyuyorum.

“… Bir dahaki sefere, bana atacak.”

Lakers'ın savunma oyun planı, daha fazla olmasa da saldırgan saldırı kadar etkileyiciydi. Hachimura, James, Dorian Finney-Smith ve Vanderbilt ile Jokic'i topu acımasızca inkar ettiler.

James, “Başarılı olabilmemiz için, sonuçta uzun vadeli kazanabilmemiz için oyun planımıza güvenmeliyiz” dedi. “Güvenmek ve detaylara dikkat etmek zorundayız. Şimdi bir oyun planına gerçekten kilitleyebileceğimiz personelimiz var … ve nasıl saldırgan ve defansif bir şekilde yürütmek istediğimizi ve bu gece görmek harikaydı. ”

Lakers yıldızı LeBron James Dunks, ilk yarıda Nuggets'a karşı.

Lakers yıldızı LeBron James Dunks, ilk yarıda Nuggets'a karşı.

(David Zalubowski / Associated Press)

Antrenör JJ Redick, Lakers'ın Denver'a karşı son 14 maçının 13'ünü düşürdüğünü bilerek, Nuggets'ın sunacağı meydan okuma konusunda çok heyecanlı olduğunu kabul etti.

Problem çözme, koçluğun en çok reddetmeye hitap eden bir kısmıdır ve Denver ve Jokic, son iki sezonda Lakers'ın en büyük sorunu olmuştur. Lakers ile yaptığı röportajın bir parçası olarak Redick, bir Lakers-nuggets oyununun film dökümünü yapması istendi.

Oyunun tekrarlamak için çok şey ifade ettiği açık.

“Gruba şunu söyledim: Sezon boyunca kalktığınız belirli anlar var. Ve sahadan çıktığımızdan beri hemen hemen uyumadım [Thursday] Portland'da, ”dedi Redick. “Ve bu oyunda çok zaman geçirdim. Personelimiz bu oyunda çok zaman geçirdi. Adamlarımızın çok oynamasını öngördüm. Öngörebileceğimden daha sert oynadılar. Bu gece savaştılar. Ve bunlar öne çıkan iki şey. ”

Jokic sadece yedi kez vurdu, sezonunu denemeler için düşük bağladı. Denver (37-20) için 13 ribaunt ve 12 puanla bitirdi.

Lakers, Russell Westbrook ve Aaron Gordon'a atış yaptı ve her iki oyuncu da onları yaptığında bile Lakers planlarına bağlı kaldı.

“Bu seçkindi,” dedi Vanderbilt. “48 dakika boyunca, oyun planına bağlı kalmaya kadar ve oyun planı yolumuza gitmediğinde bile, Gordon ve Russ'ın bir çift vurduğunda, bazı atışlara çarptılar ve biz de yapmadık ' T Oyun Planından uzaklaşın. ”

Lakers, Batı'da üçüncü sırada yer alan kayıp sütununda sadece bir oyunla Denver'ı izledi.

“BEN [can’t] Burayı en son ne zaman kazandığımı hatırla, ”dedi Doncic. “Burada o takıma karşı oynamak çok zor. Sadece böyle kazanmak için, bizim için inanılmaz bir galibiyet ve bana ilerlemeye çok fazla güven veriyor. ”