Los Angeles'ın dört yıldızı yeniden sağlıklı ve umutlu bir şekilde uzun koşulara hazırlanıyor

Badem

Member
2019 yazında verilen söz, Los Angeles'ta basketbolun asla eskisi gibi olmayacağı yönündeydi.

LeBron James'le sözleşme imzalamasına bir yıl kala Lakers, Kobe Bryant sonrası yeniden yapılanmalarından genç yeteneklerini Anthony Davis'e nakde çevirdi. “Lob City” döneminin anıları hâlâ taze olan Clippers, Paul George'un transferi sırasında Kawhi Leonard'ı serbest oyuncu kadrosuna katarak takımını tek bir gecede yeniden kurdu.

Bir anda ligin en iyi dört oyuncusu Los Angeles'ı evlerine çağırdı.

Pazar günü, nadir görülen bir şekilde, hepsi yine olayların ortasındaydı, hepsi sağlıklıydı ve hepsi Batı Konferansı All-Star takımının üyeleriydi. Hepsi Los Angeles'a taşındığından beri, hepsi yalnızca bir kez daha All-Star olmuşlardı; 2021'de, Atlanta'daki kapalı set All-Star Maçında.

Ancak Pazar günü Indianapolis'te hepsi geri döndü ve tarihteki en yüksek skorlu All-Star maçında oynuyorlardı.

George, “Harika,” dedi. “Genel olarak sakatlıkların son birkaç yılda arttığını düşünüyorum. Zemini birbirimizle paylaşabilmemizin harika olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu sezon rekabet edebilmemizin Los Angeles için harika olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla herkes sağlıklı.

“Bunun üstesinden gelmek için… sağlıklı olmak başka şey, ligde sakatlıklarla uğraşırken hâlâ üretken olmak başka şey.” [we’ve] ele alındı. Bu onların çalışmaları ve şu anda kariyerlerinde hangi noktada oldukları hakkında çok şey anlatıyor.”

Clippers, George ve Leonard'ın yanına James Harden'ı da ekledikten sonra Batı Konferansı'nda zirveye yerleşti. Leonard bu sezon üçlük atışından %45,3 ile kariyerinin en iyi şutunu çekti. George 22,5 sayı ortalamasıyla oynuyor ve üçlükten neredeyse %40 şut atıyor; her ikisi de Harden'ın lider oyun kurucu olarak eklenmesinden faydalanıyor.

Sezon boyunca iniş çıkışlar yaşayan Lakers, All-Star arası öncesinde oynadığı son yedi maçın altısını kazandı. James, 21. sezonunda 24,8 sayı, 7,2 ribaund ve 7,8 asist ortalamalarıyla eşi görülmemiş rakamlara ulaştı. Davis maç başına 24,9 sayı, 12,2 ribaund ve 3,8 asist ortalamalarıyla ligin en iyi defans oyuncuları arasında yer alıyor.

Clippers (36-17) Batı Konferansı sıralamasında zirveye yükseldi ve Perşembe günü Oklahoma City'de Minnesota Timberwolves (39-16) ve Thunder'ın (37-17) ardından üçüncü sırada oynamaya devam etti. Tüm sezon boyunca 0,500 civarında seyreden Lakers (30-26), Perşembe günü Pasifik Bölümü'nün şu anda Batı'da dokuzuncu ve 10'uncu rakipleri olan Golden State'te (27-26) deplasmanda oynamak için geri dönüyor.

Davis, “Burada olmak bir ayrıcalık” dedi. “Çok fazla oyuncu kendisinin All-Star olduğunu söyleyemez, özellikle de benim dokuz kez kazandığım dokuz kez. Bunu asla hafife almıyorsun.

“Geçen seneki sakatlıklara rağmen hala ayakta kalabilirmişim gibi hissediyorum. Bir yıl önce muhtemelen hayır, ama geçen yıl. Yani ligin en iyi oyuncularından biri olarak tanınmaya geri dönüyoruz. Tüm yıl boyunca sağlıklı olduğumdan emin olmak ve ardından oynadığım seviyeye geri dönmek takımıma, antrenörlerime ve bunun gibi şeylere bir teşekkür borçluyum.”

İki All-Star ikilisi için sadece müsait olmak bile 2019'un vaatlerini yerine getirme yolunda büyük bir adım.

Lakers, Davis'i takas ettiğinden ve Clippers, George ve Leonard'ı kadrosuna kattığından beri, Lakers ve Clippers 18 kez karşılaştı. Dördü de bu maçların sadece altısında oynadı ve her biri en az dördünü kaçırdı.

Ancak takım bu sezonun son dönemine girerken şu an itibariyle sağlıklılar. Ayak bileği sakatlığıyla uğraşan James, dördünün de aynı takımda olabileceği 2024 Paris Olimpiyatları'na olan bağlılığını yeniden teyit edecek kadar sağlıklı hissettiğini söyledi.

Pazar günkü maçın ardından James, “Kendimi iyi hissediyorum” dedi. “Bu akşamki maçta fiziksel olarak kesinlikle çok fazla baskı oluşturmayacaktım. Fiziksel olarak olabildiğince sağlıklı olmaya çalışmak istiyorum. Sezonun son kısmı bizim için çok önemli. Bundan emin olmam lazım.”