Lonnie Walker IV, 4. Oyun galibiyetinde unutulmuş bir kahramandan kahramana dönüşüyor

Badem

Member
Birdenbire ortaya çıktı.

Benchwarmer. Fırçalayın. Unutulmuş

Sezonun korkunç başlangıcında ilk beşteydi, ardından Lakers iyi geçince kenara atıldı.

Sonradan düşündüm. Alakasız. Hiç kimse.

Pazartesi gecesi dördüncü çeyreğin başında Crypto.com Arena kortunda Lonnie Walker IV’e pek çok üzücü tanımlayıcı eşlik etti, ancak oyun sona erdiğinde bina yeni ve farklı bir binayla sallanıyordu.

Kahraman.

Kahraman?

Sihir deyin, karma deyin, artık ona isimsiz demeyin, Walker gölgelerden çıkıp Lakers efsanesinin sıcak ışıklarına doğru parlak bir şut serisi sürüyor.

“Hayal edebileceğiniz en harika duygu,” dedi.

Lakers taraftarlarının hayal edebileceği en çılgınca şeylerden biri de cabası.

Üç çeyrek boyunca tek bir şut bile atamayan Walker, çarpıcı bir bitiş ve dayanıklılığın güçlü bir kanıtı olarak dördüncü çeyrekte 15 sayı atarak Lakers’ı Golden State Warriors karşısında 104-101 galibiyete ve üç maçlık bir galibiyete taşıdı. Bu en iyi yedi Batı Konferansı yarı final serisinde bire bir liderlik.

Walker, “Çocukken bu yapmayı hayal ettiğim bir şeydi,” dedi.

Büyük hayaller kurmuş olmalı. Tıpkı bir şehri ele geçir ve bir şampiyona yenildi gibi.

Lakers yedi sayı gerideyken, Walker çeyreğe bir trey vurarak başladı, son iki dakikada bir jumper ile Lakers’ı sonsuza dek öne geçirdi ve son ribauntu alarak kesinleştirdi. Arada, Warriors sadece görmezden gelebileceklerini düşündükleri bir adamı çaresizce seyrederken, o atış üstüne atış yaptı.

LeBron James, “Onsuz kazanamayız” dedi.

Bu çeyrekte Walker’ın 15 sayısı, Lakers’ın geri kalanının toplamından daha fazlaydı, tüm Warriors’ın attığından sadece iki eksikti ve Lakers’ın playoffların en duygusal oyun sonrası kutlamasını çağırdı.

Son zil çaldığında, James ve Anthony Davis orta sahanın yakınında Walker’la buluşmak için düşen mor-altın renkli flamaların arasından kasıtlı olarak yürüdüler. İki süper yıldız daha sonra beklenmedik yıldızı kucaklayarak ve hayranlık fısıltılarıyla çevreledi.

Davis, “Ona sadece bunun için inşa edildiğini, beklediği an olduğunu ve parladığını söylüyorum” dedi. “Zihinsel olarak ve fiziksel olarak kontrol etmeye her zaman hazırdı. … Oynasa da oynamasa da bizi her zaman destekliyor. … Bu gece onun için büyük bir performanstı. Biz de onu kucaklamak ve bunu bilmesini sağlamak istedik.”

Walker onları duydu. Onları anladı. 3. Maçtan önce, sekiz playoff maçında toplam 28 dakika oynamıştı. Bu oyunlardan birinin tamamı boyunca yedek kulübesinde kalmıştı.

Lakers guardı Lonnie Walker IV, Pazartesi gecesi Crypto.com Arena’da Warriors’a karşı 4. Maç galibiyetinin ardından LeBron James ve Anthony Davis tarafından kucaklandı.

(Luis Sinco / Haberler)

3. maçta 25 dakika oynadı çünkü koç Darvin Ham biraz gol arıyordu ve Walker bir düzine sayıyla karşılık verdi ama yine de rotasyonun çok dışındaydı. Dizindeki sakatlık nedeniyle yaklaşık bir ay kaçırdığı ve ardından Austin Reaves’in ortaya çıkması ve Rui Hachimura ve D’Angelo Russell’ın satın alınmasıyla yerini kaybettiği sezon ortasından beri bulunduğu bir yerdi.

Takım arkadaşları size, kaybedilen oyun süresi açısından hiçbir Laker’ın Walker kadar zor zamanlar geçirmediğini söyleyecektir. Ayrıca, hiçbir Laker’ın böylesine bir umutsuzluğun ardından daha pozitif, enerjik ve çalışkan kalmadığını da söyleyecekler.

Troy Brown Jr., “Eğer biri adına mutlu olmamız gerekiyorsa, o da kendisidir” dedi.

Yani, evet, Davis ve James, Walker’a yaklaşıp Pazartesi günkü şaheserin terli sonsözünde ona teşekkür ettiklerinde, tam olarak ne hakkında konuştuklarını biliyordu.

İki süper yıldızın kendisine “gerçek bir profesyonel olduğu için … fırtınayı atlattığı, fırtınada dans etmeyi öğrendiği için teşekkür ettiğini” söyledi. Sakatlandım, dizilişten düştüm, oyundan düştüm, devam ettim, spor salonunda kaldım… sadece profesyonel olmak için.”

Jestlerinin basit ama yürekten olduğunu söyledi.

“Yaptığım şeyi yapmanın ne kadar zor olduğu konusunda bana şükran duymak içindi,” dedi.

Lakers ayrıca kucaklanmaya değer bir şey yaptı.

Seri, Çarşamba gecesi 5. Maç için San Francisco’ya geri dönerken, savunan NBA şampiyonlarına karşı aşılmaz görünen bir liderlik kurdular.

Dürüst olmak gerekirse, Warriors’ın Lakers’ı üst üste üç kez yenebileceğini düşünüyor musunuz? Lakers’ın üst üste sekiz maç kazandığı Crypto.com Arena’da bir kez dahil mi?

Warriors, Pazartesi gecesi 23 sayı ve 15 ribaund ile oynayan Davis’i durdurmak için tutarlı bir yetenek göstermedi. 27 sayı atan ve dördüncü çeyrek trafiğinin her parçasını yöneten James’i yoramadılar.

Ve en umutsuz maçlarının en önemli anında, dördüncü çeyrekte onları 17 sayıya sabitleyen ve şutörlerini öyle bir dolduran ki Klay Thompson sadece üç basket ve Stephen Curry yapan Lakers’ın savunmasını çözemediler. , 31 sayı atmasına rağmen, Davis yakınlarda süzülürken maçın son iki şutunu kaçırdı.

Golden State görünüşte pişmiş. Bu dizi esasen bitmiş gibi geliyor. Ama sonra tekrar …

James, “Golden State oynadığınız zaman rahatlama fırsatınız olmuyor, sadece olmuyor,” dedi.

Yine de Warriors’ın bundan sağ çıkması biraz gerçek sihir gerektirecek. Ve hayranlarından gelen boğuk şükürler olsun ki, Lakers’ın artık kendine ait yeni bir büyüsü var.

Walker galibiyetten sonra arabasına yürüdüğünde, yıldız olma ihtimalinin düşük olduğunu gösteren, bunu neredeyse tek başına yaptı. Koruma yoktu. İş ortakları yoktu. Çıkışını sadece tek bir kamera takip etti. Bir zamanlar gölgelerde yuvarlandığı gibi, en büyük gecesini de aynı gölgelerde sonlandırdı.

Ama dostum, 12 inanılmaz dakika boyunca o ışık…

“O karma, o iyi üretken pozitif karma, gerçek,” dedi Ham. “Söndürdüğünüz her şey tam bir daire çiziyor. Ya geri gelip yüzünüze bir tokat atacak ya da geri gelip size sarılacak.”

Ve unutulmuş Lonnie Walker IV’ün bu takıma verdiği özverili destek?

Ham, “Söndürdüğü enerji geri geldi ve onu kucakladı” dedi. “Kahretsin, bize sarıldı.”