LeBron'un yokluğunda Lakers'ın yenilgisinin sorumluluğunu Anthony Davis üstlendi

Badem

Member
TUZ GÖLÜ ŞEHRİ –

LeBron James, bu sezon kaçırdığı dördüncü maç olan, Cumartesi günü Utah Jazz'e karşı oynamasına izin vermeyen sol ayak bileğindeki ağrı ve başını kapüşonlu bir kapüşonla örterek Lakers bench'inin en ucunda oturuyordu.

Bu, mücadele eden Lakers'ın, dört maçlık galibiyet serisine sahip olan ve son 10 maçından sekizini kazanan, yükselen Jazz takımına karşı ilerlemek zorunda olduğu anlamına geliyordu.

Anthony Davis'in gözünde bu, James'in kenarda kalmasıyla Lakers adına dominant olması gerektiği anlamına geliyordu. Ancak kendisi olmak istediği güçte değildi ve Davis, Lakers'ın Jazz'e 132-125 mağlup olmasının sorumluluğunu üstlendi.

Davis, 15 sayı, 15 ribaund ve kariyerinin en yüksek 11 asistiyle kariyerinin ikinci triple-double'ını yaptıktan sonra bile mutlu değildi. Gecenin büyük bölümünde, Davis'i sahadan 21'e 5 şutla sınırlayan Jazz tarafından ikili takıma tabi tutulmuştu. Dört bloğu vardı ama aynı zamanda Lakers'ın 12 top kaybının altısını da yaptı.

“Benden başka herkes işini yaptı. Ben işimi yapmadım,” dedi Davis alçak sesle. “Açıkçası Bron dışarıdaydı ve herkesin harekete geçmesi gerekiyor ve o adamlar da bunu yaptı. Ben hariç. Yani bu benden.”

James'in yerine oyuna başlayan oyuncu D'Angelo Russell büyük bir boşluğu doldurmak zorunda kaldı. Russell 10 maç önce kadrodan çıkarılmıştı ve artık Lakers koçu Darvin Ham'in takımını doğru yönde ilerleteceğini umduğu yenilenen ilk beşte yer almıyordu.

Russell, Lakers'ta sezonun en yüksek puanı olan 39 sayı ve 8 asistiyle olağanüstü bir performans sergiledi. Sahada 26'ya 15, üçlük atışında ise 11'e 6 sayı attı.

“Yani, bu sadece eğlenceli. Sadece çember atıyorum, bu kadar basit,” dedi Russell. “AD'yi oyundan çıkarmaya çalışan bazı haberler vardı, tüm maç boyunca yakalayıp atak yaparak oyun dışı kalmamıza izin verdiler. Birazını kaçırdık. Biraz yaptık. Çok güzel göründüğümüzü sanıyordum. Bu saldırganlığı alıp bir sonraki oyuna eklemeye çalışın.”

Sol baldırındaki gerginlik nedeniyle son beş maçta forma giyemeyen Rui Hachimura sahaya geri döndü. Görünüşe göre, Hachimura'nın Jazz'e karşı koruyucu maske takmaması nedeniyle burun kırığını onarmak için uyguladığı prosedür, saha dışında olduğu süre boyunca yeterince iyileşmişti. 18 dakika 42 saniyelik oyun süresinde 17 sayı attı.

Ancak devre arasında Lakers, Cam Reddish'in sol dizindeki ağrı nedeniyle ikinci yarıda devam edememesi üzerine bir oyuncusunu daha kaybetmişti. Reddish'in yerini Max Christie aldı.

Maçın ikinci yarısında Lakers'ın aleyhine döndü ve Jazz'in son 24 dakikada serbest atış çizgisinden 31 sayı 28 sayı atmasıyla 12 sayılık fark ortadan kalktı.

Ham, “Geçmişe dönüp, bana meydan okumak isteyip istemediğimizin sinyalini veren tekrar oyuncularımıza bakıyordum” dedi. “Ve hepsi bir ağızdan bana bu çağrılara karşı çıkmamamı söylüyorlardı. Görünüşe göre faul yapıyor olmalıyız” dedi Ham. “Fakat benim bakış açım, bunun kaygan bir zemin olduğunu düşünüyorum. Çünkü karşı tarafta da aynı şey oluyor, o zaman arama olmuyor.

“Ve şimdi sen bir nevi… zihinsel dayanıklılığa diyoruz, zihinsel dayanıklılığa sahip olmalısın. Zorluklara rağmen oynayabilmelisiniz. Ve çoğu zaman bu düdük bu şekilde aktif hale geldiğinde, [it] pek çok olumsuzluk yaratır. Ama bununla birlikte, iyi, gerçekten iyi bir basketbol oyununun üçte ikisini, dörtte üçünü, ne söylemek istersen oynadığımızı düşündüm. Ve sonra biz… fauller elimizden kaçtı.”

Lakers (19-21), geçen sezon bu noktada elde ettiği 40 maçlık rekorun aynısını bu sezon da elde etti. Aradaki fark, geçen sezon beş maçlık galibiyet serisine sahip olmalarıydı. Bu sezon son 17 maçından 12'sini kaybettiler ve Batı Konferansı'nda 11. sırada yer alıyorlar.

Geçen yıl 40 maçlık skoru hatırlamıyorum” dedi Davis. “Fakat bence şu anda kötü bir durumda değiliz. Daha kötü olabilirdi. Sadece yaralarımız üst üste yığıldı. Birkaç adamı geri aldığımızı düşündüğümüz anda, adamlar aşağıya inecek.

“Yani bu en zor şey ama hâlâ basketbol maçlarını kazanmaya yetecek kadarımız var. Bron oynamasa da kazanmaya yetecek kadar gücümüz var. Ama devam etmemiz gerekiyor; 40 maç, 42 maç kaldı. Bir hamle yapmalıyız. Evimizde oynayacağımız önümüzdeki 5-6 maç bizim için büyük bir maç olacak.”