LeBron ve Bronny James eve dönüşte acı yaşadı, Lakers Cavs'e yenildi

Badem

Member
CLEVELAND — LeBron James, bu zemindeki bu arenada sayısız kez olduğu gibi, ayağını sahaya koydu ve tek elle şut atarak patladı; bu, bir zamanlar şampiyonluk getirdiği şehirde imza attığı oyundu.

Bu onun maçtaki ilk puanlarıydı; Cavaliers taraftarları tarafından yalnızca Kuzeydoğu Ohio'ya dönüşü nedeniyle değil, aynı zamanda takım arkadaşı olarak oğlu Bronny ile eve döndüğü için de kutlandığı bir geceydi.

Ancak altıncı top kaybından sonra hayal kırıklığı içinde topu hakeme fırlatıp sahadan ayrıldığında parti bitmişti. En azından Lakers kadrosundaki en yaşlı James için.

Rocket Mortgage Fieldhouse'u dördüncü çeyreğin neredeyse her duraklamasında “Bronny'yi istiyoruz” sloganları doldurdu, ta ki JJ Redick pes edip çaylak guard'ı memleketinin yakınında oyuna sokana kadar.

LeBron James, Lakers'ın Cavaliers'a yenildiği sırada smaç basıyor.

(Sue Ogrocki / Associated Press)

Çarşamba gecesi geriye kalan tek şey buydu; Cavaliers (5-0) yenilmedi ve James'e Cleveland'daki en kötü yenilgisini yaşattı, Lakers (3-2) neredeyse son dakikadır dışında kaldıkları maçta 134-110 mağlup oldu. 48 dakikanın tamamı.

James, “Yoğunluklarını enerji ve çabayla eşleştirdiğimizi düşünmüyorum” dedi. “Geri adım atmak asla iyi değildir ama biz bunu yaptık. Şimdi bir dahaki sefere nasıl iki adım ileri atabileceğimizi bulmamız gerekiyor.”

Cleveland, Lakers'a boyu ve fiziksel gücüyle saldırdı ve potada Anthony Davis ve James'i etkisiz hale getirdi. Ve Cavs'in yeni koçu Kenny Atkinson'ın maç öncesinde uyardığı şutların biraz aptalca altın olabileceği konusunda uyardığı şutlar, yavaşlamanın yanına bile yaklaşamadı.

Cavs, ilk çeyrekte sadece 13 denemede sekiz üçlük atarken, iki sayılık atışlarının dokuzunu da yaptı; takımların çemberden ve çizginin gerisinden şut yakalamaya çalıştığı modern basketbolda bir başyapıt. Ve Lakers'ın hücumu hiçbir zaman işleri çözemedi, takım sezonun en kötü 21 kez topu tersine çevirdi.

“İyi bir basketbol takımıyla oynuyorsun, bu kadar çok hata yapamazsın.” dedi Redick. “Erkenden düştük ve iyileşemedik.”

Bu Lakers'ın üst üste ikinci yenilgisi.

İlk çeyrekte kalçasını sıkıştıran ancak oyunda kalan Davis, takımın bu yolculuktaki son üç maçının tamamının “kazanması gerektiğini” söyledi.

LeBron James 26 sayıyla Lakers'a liderlik ederken Davis 13 ribauntla 22 sayı attı ancak ikisi de oyuna anlamlı bir etki yapmadı. Hiçbir Laker bunu yapmadı.

Ve Cavs, Lakers'a erkenden hücum ederken, en çok gaddarlığa uğrayan şey geçiş ve iç savunma oldu. Jarrett Allen ve Evan Mobley, yaklaşık %60 şut oranıyla 44 sayı üretti.

Cleveland ilk çeyreğin ardından 19 sayı öndeydi ve bundan sonra maç bir daha hiç yakınlaşmadı, Lakers sahanın her iki tarafında da kötü bir şekilde sıçradı.

Cavaliers guardı Caris LeVert, Çarşamba günü Cleveland'da Lakers guardı Max Christie ile guard D'Angelo Russell arasında şut atıyor.

Cavaliers guardı Caris LeVert (3), Çarşamba günü Cleveland'da Lakers guardı Max Christie (12) ile guard D'Angelo Russell (1) arasında şut çekiyor.

(Sue Ogrocki / Associated Press)

“Bu anlayamadığımız ilk maçtı [the offense]”dedi Davis. “Aramızdaki mesafe yüzünden hücumda çok kötüydük.”

Bronny James, kalan Cleveland taraftarlarının sabrını ödüllendirdi ve dördüncü çeyreğin sonlarında orta mesafeli bir şut atarak ilk NBA puanını aldı.

Temel atlamayı yaptıktan sonra kalabalık patladı.

Bronny James, Cleveland'da aldığı tepkiye “Çılgıncaydı” dedi. “Kesinlikle beklediğimden çok daha fazlası. Ama bunların hepsi aşk. Bu delilikti. Güzel bir an oldu. Tezahüratlar beni gerçekten etkiledi. Asık suratlıydım ama bunu hissettim ve gerçekten çok iyi hissettirdi, özellikle de buradan geliyorken. Evet, kesinlikle benim için özel bir an oldu.”