LeBron James'in yokluğuyla Steph Curry ve Warriors, Lakers'ı mağlup etti

Badem

Member
SAN FRANCİSCO –

Yaklaşık bir yıl önce, Golden State koçu Steve Kerr, Los Angeles'ta Lakers'la oynamadan önce arka odada oturmuş ve play-off yarışını “finişe doğru bir sürat koşusu” olarak nitelendirmişti.

Ön eleme turnuvasından kaçınma olasılığı ve ilk 10'un tamamen dışına çıkma korkusu Kerr's Warriors ve Lakers için de mevcuttu, tıpkı şu anda kendi takımı ve Lakers için olduğu gibi, ikili sezonun ilk maçında karşılaşıyor. Üst üste yıllarda All-Star arası.

İşler bir yıl önce olduğu kadar çılgınca değil; Lakers o zamanki gibi devre arası 0,500'ün beş maç altında değil. Ancak hata yapmayın, özellikle Lakers ve Warriors'ın ön eleme resminin arka ucundan 6 numaralı seribaşına baktığı bir sprint olacak.

Ve eğer bu bir yarış olacaksa, Lakers blokların dışında pek iyi görünmüyordu; Stephen Curry'yi kontrol altına almakta zorlanırken, LeBron James'siz Warriors'la 128-110 mağlup oldu.

Üst üste ikinci maçını kaçıran James (Pazar günü All-Star Maçında kısa bir rol oynadı), Lakers'ın sezon sonrası hamleleri sırasında kendisini olabildiğince sağlıklı tutmak için tasarlanmış bir ayak bileği tedavisinin ardından “gün be gün” yaşıyor.

Ekip ayrıca Cam Reddish'i diz sakatlığı nedeniyle toparlanma süreci devam ettiği için geri alamadı. Lakers'ın Perşembe sabahı atışları sırasında sahada antrenörlerle çalıştı.

Lakers aynı zamanda All-Star arasından kaynaklanan bir takım hastalıklarla da uğraşıyordu; Austin Reaves bir hastalıktan kurtulurken Anthony Davis sesini kaybetmişti.

Kısa elli ve istediklerinden daha küçük oynamak zorunda kalan Lakers, uzun süre önemli bir direnç göstermedi, Curry ilk yarıda 25 sayı attı, çaylak Trayce Jackson-Davis, Lakers'ın ikinci ünitesine karşı dakikalarını domine etti. Warriors, tüm maçı Lakers'tan daha iyi kapatmayı başardı; ilk üç çeyreğin her birinin son 1,5 saniyesinde gol attı.

Lakers üç sayı çizgisinde 18 sayı farkla geride kaldı, potaya yenildiler ve bench puan savaşını kötü bir şekilde kaybettiler.

Davis, Lakers'a 27 sayı ve 15 ribauntla liderlik ederken, takım Cuma günü evinde San Antonio ile oynayacağı maçın dördüncü çeyreğinin ortasında fişini çekti.