LeBron James yeni sezona 'harika yaz' ivmesiyle giriyor

Badem

Member
LeBron James basketboldaki ölümlülüğüne bakıyordu.

Takımı önceki baharda Batı Konferansı finallerinde elenmişti ve vücudu yadsınamaz yaş belirtileri gösteriyordu; kat ettiği mesafe artarken James'in mücadeleye devam etme isteği azalmış görünüyordu.

Lakers'ın 2023'te toparlandığı gece, “Dürüst olmak gerekirse düşünecek çok şeyim var” dedi. “Basketbolda ilerlemek için kişisel olarak düşünecek çok şeyim var. ”

16 aydan biraz daha uzun bir süre sonra geleceğe dair sorular eski tarih gibi geliyor. 22. NBA antrenman kampının başlamasına bir gün kala James enerjiyle sıçradı. Sakalındaki tüm griler silinmişti. En büyük oğlu artık onun takım arkadaşıdır. Ve son altın madalyasının parlaklığı sönmeye yaklaşamadı.

“Kendimi çok iyi hissediyorum. Harika bir yaz geçirdim. Harika bir yaz geçirdim,” diye tekrarladı James Pazartesi günü. “Vücut, Team USA ile birlikte yurt dışında da çok iyi tepki veriyordu. Bu yüzden bununla ilgilendi. Ve bunu devam ettirdim. Oynamayı bıraktığımızda bile devam ettim. Bu yüzden fiziksel olarak kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Mental olarak kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Gerçekten keskin. Çok taze. Yarın işe gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Geleceğin neler getireceğini düşünmedim. Bir nevi sadece anı yaşamak. Özellikle Bronny'nin de burada olmasıyla.

“Bu anı hafife almak istemiyorum. Ben her zaman kendime hiçbir zaman sadece anları değerlendirme fırsatı vermedim.

James bu yaz Lakers'la yeniden sözleşme imzaladı ve bu sene gelecek sezon için bir oyuncu opsiyonu sunmayı taahhüt etti.

Lakers'ın çaylak guardı Bronny James ile gelecek anlar, her gerçekleştiğinde tarih olacak; aynı takımda olmasına rağmen NBA'de aynı anda oynayan ilk baba-oğul ikilisi olacak. Şüphesiz James'i bu yıl için heyecanlandırdılar.

“Sezon boyunca sahada birkaç fırsat yakalarsak tabii ki harika olur. Harika olacak. Ve bunun olacağı anı bekleyeceğiz ve oradan gideceğiz.

Çaylak arkadaşı Dalton Knecht ile aynı kürsüyü paylaşan Bronny James, babasıyla birlikte çalıştıkları ilk resmi günün gerçeküstü olduğunu söyledi.

Bronny James, “Bu çılgın bir duygu” dedi. “Aslında radyomu yapıyordum [interview] orada, babamın fotoğraf çekmesini izliyorum. 'Şu anda neler oluyor?' gibiydi. [That was] resmen düşüncelerim. Sadece hepsini kabul edin. Bu fırsat için son derece minnettarım.

Ancak bu yaz gerçekleşen diğer şey – Olimpiyatlardaki galibiyet – görünüşe göre James'i daha fazla şampiyonluk deneyimi için enerjilendirmiş, Paris'ten alınan dersler aklında çok az şüphe bırakmış.

“Oyunu oynayabilmek, üst düzeyde oynamak, her gün işe gelmek, birbirinizi zorlamak size büyük keyif veriyor. Bireysel olarak benim yaşımda sahaya çıkmak, kat ettiğim mesafe ve oynadığım seviyede oynayabilmek bana daha da fazla 'Tamam' duygusu verdi. , Tankımda çok şey var. Çok” dedi.

“Ve takımın büyük bir kısmının finali falan kazanmasına yardımcı olabilirim; ister altın olsun, ister Larry O'Brien Ödülü olsun, ya da durum ne olursa olsun, yine de bunu başarabilirim. Yani bireysel açıdan bakıldığında dünyanın en iyi oyuncularıyla birlikte orada bulunabileceğinizi ve yine de bunun büyük bir kısmına sahip olabileceğinizi bilmek oldukça güzeldi.”

LeBron James, sağda, medya gününde oğlu Bronny'nin bir soruyu yanıtlamasını dinliyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

James ve Anthony Davis'in Olimpiyatlardaki performansı, bazı Lakers taraftarları için, eğer etraflarındaki parçalar yerine oturursa ikilinin NBA'de bir güç olmak için fazlasıyla yeterli olduğunun bir işaretiydi.

Bu parçalardan biri olan D'Angelo Russell, takım arkadaşlarının yıldızını izlemek için Paris'e bile gitti.

“Onu bu seviyede oynarken izlemenin gerçekten harika olduğunu düşündüm. Sahip oldukları dostluk da çok güzel bir şeydi” dedi Russell. “Bu adamlara nasıl bir oyun tarzının iltifat ettiğini göreceksiniz. Burada bulunduğum süre boyunca aklımda bir fikir vardı; bu adamlarla, bu adamların etrafında ve o adamlar olmadan nasıl oynanacağını öğrenecektim. Bu yüzden ligimizde birçok yıldızın sahada ve saha dışında nasıl hareket ettiklerini görünce birkaç şeyi de kavradığımı düşünüyorum.”

Russell günün en büyük sürprizlerinden biriydi; elinde basketbol olmadan daha fazla galibiyet oyunu oynayacağının sözünü verdi, hatta JJ Redick ve Lakers'ın yeni koçu için duyduğu heyecanı gizlemeden geçen sezon için özür dileyecek kadar ileri gitti.

“Zaman zaman profesyonellik eksikliği gösterdiğim için gerçekten özür dilemek istiyorum. Zaman zaman takım öncelikli algının eksikliğini gösteriyor. Bu yüzden benim için inişler ve çıkışlar ne olursa olsun yıl boyunca bu olgunluğu ve profesyonelliği korumak” dedi Russell. “Savunma tarafında kendimi daha sorumlu tutuyorum. Açıkçası yetenekli olduğumu biliyorum.

“Fakat hücum-savunma top hakimiyeti nedeniyle oyun dışı kaldığınızda, bu koçunuza ve yeteneğinize ne kadar güvendiğinizi gösterir. Bu yüzden benim için sadece savunmada koçun güvenini kazanmaya çalışıyorum. Ve tutarlı bir şekilde, koçun da bana güvendiğini bilerek her gün, antrenmanlarda, maçlarda, sezon öncesi maçlarda, her ne olursa olsun sahaya çıkacağım.”

Lakers guardı D'Angelo Russell, medya gününde bir muhabirin sorusunu dikkatle dinliyor.

Lakers guardı D'Angelo Russell Pazartesi günkü medya oturumunun başında şunları söyledi: “Zaman zaman profesyonellik eksikliği gösterdiğim için gerçekten özür dilemek istiyorum.”

(Robert Gauthier / Haberler)

Laker'ın diğer altın madalya sahibi Davis'e göre yaz, onun değerini hâlâ tam olarak anlayamayan gözlemcilerden algıladığı olumsuzlukları değiştirmedi.

İnsanların oyunuyla ilgili neyi takdir etmediği sorulduğunda Davis hemen karşılık verdi.

“Her parça” dedi.

Yine de başka bir teknik direktör değişikliğiyle Davis'e bir kez daha menzilini üç sayı çizgisine kadar genişletme görevi veriliyor; bu, Redick ve yeni oyuncuları arasındaki konuşmalarda ortak bir konu.

“Açıkçası başantrenörümüz JJ'de şimdiye kadar oynayabilecek en iyi şutörlerden birine sahibiz. Davis, bütün yaz boyunca üçlük atma konusunda benimle dalga geçti, dedi. “Olimpiyatlarda bile üçlük attığımda bana 'Görmek istediğim şey bu' gibi mesajlar gönderiyor.”

Lakers Salı günü kamp açtığında ön sahası dolu olmayacak, Christian Wood (diz) ve Jarred Vanderbilt (ayak) sezon dışı prosedürlerden sonra iyileşme sürecinde. Yine de oldukça fazla iyimserlik vardı.

Ve James yaz mevsiminde Paris'te yaşadığı hissi tekrarlamak için açken, kim bilir?

“Basketbol oyunuyla bağlantımı asla kaybetmem” dedi. “Ama oynamak çok güzel bir duyguydu; anlamlı bir basketbol oynamak harika bir duyguydu.”

Salı günü Lakers bu konuya geri dönmeye çalışıyor; yaşlanan yıldızlarının gelecek planlarıyla ilgili sorular başka bir zaman yanıtlanacak.