LeBron James ve Anthony Davis Lakers'a Raptors'ı yenmek için güç veriyor

Badem

Member
TORONTO — Buradaki insanlar biliyor.

LeBron James, NBA kariyerinde 75. kez Toronto Raptors'la karşılaşmak için sahaya çıktı. Ve Cuma gününden önce James'in takımı, üç play-off serisi de dahil olmak üzere 56 galibiyet elde etmişti.

Yine de Toronto'daki taraftarlar, James'in her yıl Kanada'ya gelmesinden keyif alıyor, oyuna her girdiğinde tezahürat yapıyor – sadece onun başka bir galibiyetle şehirden ayrılmasını izliyorlar.

Cuma günü, gidişatı belirleyen 14 sayılık bir ilk çeyrekti; Lakers 131-125 galibiyete tutunmadan önce James genç Toronto takımına gelişigüzel zorbalık yaptı.

Maçtan önce James soyunma odasında zangır zangır zangır zangır zangır zangır zangır zangır zangır zangır zangır zangır zangır zangır sarsılıyordu, geçtiğimiz hafta onu yavaşlatan hastalığın büyük bir kısmı vücudundan çıkmıştı. Arenaya “Scream” filminden Hayalet Surat maskesini takarak geldi ve Cadılar Bayramı'nın bir gün önce olmasına rağmen Raptors'ı terörize etmek için çok az zaman harcadı.

Sezonun ilk iki mağlubiyetinden sonra James ve Lakers, koç JJ Redick'in bu sezonun başlarında onlara aşılamaya çalıştığı birçok ilkeyi yeniden benimsediler.

Anthony Davis, “Son derece iyi oynadık” dedi. “Top hareket ediyordu. Birbirimiz için güzel görünüyoruz, harika fırsatlar elde ediyoruz. Savunmamız olağanüstüydü. İki mağlubiyetimiz hakkında konuştuğumuz her şeyi ilk yarıda uyguladık. Böyle oynarsak yenilmesi zor bir takım oluruz.”

Çarşamba günü Cleveland'a karşı durgun kalan Lakers, Cuma günkü maçına hız ve hassasiyetle başladı ve hızlı bir şekilde 21 sayı öne geçti. Raptors antrenörü Darko Rajakovic, her birkaç pozisyonda öfkeli bir şekilde mola aldı.

Ancak Lakers devre arasında 25 sayı öndeyken, Raptors oyunun gerisinde kaldı ve ikinci yarıda birçok kez tek haneli sayılara ulaştı.

Ancak James'in oyun kuruculuğu (27 sayı ve 10 asisti), Rui Hachimura ve D'Angelo Russell'ın harika şutları ve Davis'in forma dönüşü, Raptors'ın öne geçmesini engelledi.

James, “Bugün ileriye doğru iki adım attık” dedi. “Bu kulübümüz için iyi bir işaret.”

Gradey Dick 31 sayı attı ve bir dakikadan az bir süre içinde sayıyı üçe çıkarmayı planladı ancak şut dışarı çıktı. Raptors'ta RJ Barrett 33 sayı atarak, Toronto'nun ilk beş oyuncuları Scottie Barnes ve Immanuel Quickley olmadan oynamasını sağladı.

Davis, Lakers'ın bu sezonki dördüncü galibiyetini dondurmak için bir çift serbest atış yaptı. Lakers'ta 38 sayı ve 12 ribauntla liderliğini sürdürdü. Davis, Lakers'ın kazandığı dört galibiyetin her birinde en az 30 sayı attı.

Toronto'nun üçüncü çeyrekte Lakers'ı 14 sayı geride bırakmasının ardından ikinci yarıda maç gerginleşirken, tek anlamlı aksaklık ikinci yarıda Austin Reaves'in ayak bileğini yuvarlaması ve soyunma odasına dönmek zorunda kalması oldu.

İkinci yarıda bazı rahatsızlık belirtileri gösterse de oynayabildi.

Reaves, “Kazandık, önemli olan da bu” dedi. “Yuvarlanmayı takip eden ilk birkaç dakikada biraz ağrım oldu ama buraya geri gelip biraz tedavi oldum, biraz hareket ettim ve kendimi iyi hissettim.”

Sezon sonu geçirdiği ameliyatların ardından Lakers'ta hâlâ Christian Wood ve Jared Vanderbilt yok. Redick, Vanderbilt'in ilerleme kaydettiğini ancak oynamaya yakın olmadığını söyledi.

“Ufak tefek rahatsızlıklar yaşadı, herhangi bir aksilik olmadı. Redick maçtan önce şöyle konuştu: “İki ameliyattan sonra sahadaki faaliyetlerini hızlandırdığı için bu rahatsızlığın normal olduğunu düşünüyorum.” “Ama evet, ilerliyor. Ancak oynamaya bir veya iki gün kaldığını düşünmüyorum. Yaklaşık bir hafta içinde başka bir güncelleme yapacağız.”

Lakers'ın yolculuğu Pazartesi günü Detroit'te Pistons'a karşı devam edecek.

Davis, Cuma günkü gibi maçın önemli olduğunu söyledi.

Davis, “Maçları kazanmamız gerekiyor” dedi. “Üst üste iki yenilgi aldık. Kendimizi yenerek kaybettik. Bu yüzden kazanmanın zorunlu olduğu maçlarda kendimize baskı uygulayabilecek kapasitede olduğumuzu düşünüyorum.”