LeBron James, Lakers’ın 3. Maç galibiyetinde Dillon Brooks’a dürttü

Badem

Member
Dillon Brooks bir ayıyı dürtmekten fazlasını yaptı, parmağını bütün bir şehrin suratına sapladı.

Los Angeles geri çekildi. LeBron James karşılık verdi. Lakers geri döndü.

James, kutuplaştırıcı kariyerinin en sivri kişisel hakaretlerinden bazılarını özümsedikten üç gün sonra, Crypto.com Arena, hızlı yanıt ve parıldayan intikamla Cumartesi günü canlandı.

Taraftarlar, Memphis Grizzlies’in saçma sapan konuşan Brooks’unu yuhalayarak unutulmaya yüz tuttu. Gücenmiş James’i köpürttüler. Oturmadılar ve susmadılar ve nefeslerini tuttuklarında, Lakers takım tarihinin en büyük play-off ilk çeyreğine koştu, 35-9 öne geçti ve sonunda 111’e yükseldi. -101 galibiyetle ilk tur playoff serisinde ikiye bir öne geçmek.

“İnanılmazdı,” dedi duygusal olarak o kadar tükenmiş olan James, oyun sonrası röportajda esnedi. “Muhteşemdi.”

Berabere kalan bir seride 3. Maçın galibi zamanın %73’ünde ilerler. Ancak Crypto.com Arena kalabalığı %100 yatırım yapmaya devam ederse ve Lakers bundan %100 beslenmeye devam ederse, bu seferki %100 fazla gibi geliyor.

Grizzlies’in Anthony Davis için tutarlı bir cevabı yok, Lakers’ın derinliği için tutarlı bir eşleşme yok ve şimdi, üstün bir Brooks’un pervasız ağzına yapıştırılmış dev bir şişman dudak var.

James bir açıklama yapma niyetinde olmadığını iddia ederken, “Bunu çok uzun süredir yapıyorum; Yeterince açıklama yaptım” – yine de 25 sayı, 9 ribaund ve 5 asistle cesur bir açıklama yaptı. Bu arada Brooks o kadar şaşkındı ki, ikinci yarının ilk dakikasında James’i kasıklarından ezdiği için oyundan atılmadan önce 13 şutun 10’unu kaçırdı.

Brooks’un daha önce James’e doğru fırlattığı sözlü enayi yumruklarla tutarlı, ucuz bir atıştı. Düşük darbeler Çarşamba gecesi, Brooks’un soyunma odası röportajı sırasında Memphis’in 2. Maçtaki zaferinden sonra meydana geldi.

Önce James’e “yaşlı” dedi.

İkincisi, James’in kendisini asla etkilemediğini söyleyerek, “Ayıları dürtüyorum. Onlar gelip bana 40 verene kadar kimseye saygı duymuyorum.”

Üçüncüsü, James’in becerilerinin gerilediğini söyledi: “Cleveland’dayken olduğu seviyede değil. [was] Miami’de şampiyonluklar kazanmak. Keşke bunu görebilseydim. Ne demek istediğimi biliyorsun? Daha zor bir görev olurdu.”

Hiçbir şeyin James’i yaşı hakkında gevezelik etmekten daha fazla rahatsız etmediğini anlayın. 38 yaşında ve çok daha genç bir vücuda sahip. Kendisini formda tutmak için yılda 1 milyon dolardan fazla harcadığı bildiriliyor. Büyüklüğünü yavaş yavaş kaybettiği algısına hemen karşılık verir. Dört yıl önce, kendisine meydan okuyan eleştirmenlerle alay etmek için #WashedKing hashtag’ini bile buldu.

Brooks’un yorumlarına makul bir şekilde sinirlendiğini kolayca hayal edebilirsiniz. Bu, Cuma günkü medya oturumunu sorulduğunda kısa kestiğinde doğrulandı.

“Fazla konuşmak istemiyorum. Yarın harika bir maç olacak,” dedi James. “Boğalar için burada değilim—. Oynamaya hazırım ve hepsi bu. Elbette?

Burada tartışma yok. Daha sonra Cumartesi günü mahkemeye çıktı ve söz verdiği gibi kendisini BS’nin tüm izlerinden tutkuyla ayırmaya başladı.

Kalabalık, maç öncesi ısınmalar sırasında Brooks’un her bir ıskalamasına yüksek sesle tezahürat yaparak ve ardından maç başladığında topa her dokunduğunda onu yuhalayarak havayı belirledi. Arada sırada “Brooks you suck” sloganları attılar ve atmosferi James’in yanıt vermesi için olgunlaştırdı.

Açıklama yok mu? Kendin için karar ver.

Oyuna 30 saniyeden kısa bir süre kala James, bir koşucu olarak Brooks’un üzerinden süzüldü. Sonra turnike için Austin Reaves’i buldu. Sonra gözden kaybolan bir jumper’a çarptı. İlk iki dakikada, James şimdiden dört sayı, iki ribaund ve bir asistle oynadı ve arena vahşi bir zevkle sallanıyordu.

Brooks’a gelince? İlk beş şutunu kaçırdı, ikinci çeyreğin ortasına kadar ilk basketini atamadı ve sahada geçirdiği kısa süreyi genellikle aptalca şutlar atarak ve dikkati dağılmış savunma oynayarak geçirdi.

Lakers, 10 yıldır ilk tam ev playoff kalabalığından sızan duyguyu besledi. Ja Morant dördüncü çeyrekte üst üste 22 sayı atıp farkı dokuza indirirken bile Grizzlies’i geride tutmaya devam ettiler. Reaves birkaç önemli şut attı, D’Angelo Russell önemli bir şut attı ve Davis 31 sayı ve 17 ribaundla Lakers’ın asla tökezlememesini sağlayacak kadar uzun süre ayakta kaldı.

Reaves, “Oraya çıktığınızda ve enerjiyi hissettiğinizde ve her şey bizim kalabalığımızla birlikte gitmelerini istediğimiz gibi gidiyorsa… bu çok güzel,” dedi Reaves.

Bu arada James, Brooks ortadan kaybolduktan çok sonra bile gözlerini kamaştırmaya devam etti ve bir noktada birkaç dakika içinde bir sonraki smaç ve ters smaçla çığlık atan hayranları hayrete düşürdü.

Ardından, tahmin edilebileceği gibi, gecenin Brooks’a karşı kendisiyle ilgili olmadığını iddia ederek donuklaştı.

James, “Böyle yorumlara gerçekten kapılmıyorum,” dedi ve ekledi, “Günün sonunda odak noktam takım arkadaşlarım ve Memphis Grizzles’ı nasıl yenebileceğimizi bulmaya çalışmak. takımındaki bir kişiyi nasıl yenmeye çalışabileceğim değil. Beni tanıyan birileri varsa, benim hep böyle olduğumu bilmeliler. Bütün önemli olan bu.”

Yine de Brooks’la hararetli bir oyun öncesi sohbet ederken görüldü ve dört saat sonra, oyun sonrası basın toplantısının sonuna doğru, alenen karşılık verme dürtüsüne karşı savaştığını kabul etti.

“Bu benim ilk rodeom değil, bunu kariyerim boyunca belirli kişilerle yaşadım” dedi. “Bu kolay. Eğer istersen gerçekten çok kolay… Bunu yapmayacağım. Bunu yapmayacağım.”

Lakers forveti LeBron James, Cumartesi günü oynanan 3. Maçın ilk çeyreğinde Grizzlies’in savunmasını alt ederek bir basket kaydetti.

(Wally Skalij / L os Angeles Times)

Ama bunu, bir şehir ile onun küresel süper yıldızı arasındaki yeni ve daha derin bir bağlantı katmanını ortaya çıkaran bir oyunda defalarca yapmıştı. Beş yıllık çoğunlukla ılık bir sevgiden sonra, Cumartesi günü Los Angeles’ın LeBron James’in arkasında olduğu netleşti.

Gece, ESPN’den Tim MacMahon’un Grizzlies’in soyunma odasında Brooks’a bir röportaj talebiyle yaklaşmasıyla sona erdi.

“Konuşmuyorum,” dedi Brooks, MacMahon’a.

Yeterince söylendi.