LeBron James, Lakers'ı Jazz'i geride bırakmak için eski tarza gidiyor

Badem

Member
TUZ GÖLÜ ŞEHRİ — Zaman ilerledi ve top, profesyonel basketbolun son yirmi yılı boyunca olduğu gibi LeBron James'in elindeydi.

James'in sahada istediği eşleşmeyi yakalaması, ardından NBA tarihinin çoğunda eşi benzeri olmayan bir hız, güç ve beceri kombinasyonuyla sistemli bir şekilde bu eşleşmeyi ayırması yıllardır bu işin reçetesiydi.

Ancak JJ Redick'in Lakers'ın oynamasını istediği basketbol bu değil ve açıkçası bu, 22 yaşındaki bir oyuncu için basketbolun en iyi versiyonu olmayabilir.ve NBA sezonunda, bu oyuncu ligde oynayan herkesten daha fazla puan toplamış olsa bile.

James Pazar gecesi geç saatlerde “Bu benim kariyerimdeki en düşük kullanım oranım” diyecekti (Aslında bu onun çaylak sezonundan bu yana en düşük kullanım oranı). “Yani bu bir ayarlama.”

Ancak Lakers'ın Austin Reaves ve D'Angelo Russell'ı kaybetmesi ve genç Jazz savunmasının zorbalığa hazır olması nedeniyle Lakers değişiklik yaptı.

James, “Bu benim için normal bir şeymiş gibi geldi” dedi. Ancak bu yıl oynamak istediğimiz yol biraz farklı ve ben de buna uyum sağlamaya çalışıyorum.”

Pazar günü, Lakers'ın Jazz'e karşı kazandığı 105-104'lük galibiyetin dördüncü çeyreğinde James'in eski usul bir şekilde hareket etmesiyle tarzlar çatıştı.

Redick, “İkinci yarıda işleri gerçekten yavaşlattık ve LeBron'un ikili mücadelede başa çıkmasını istediğimiz eşleşmeyi sağlamaya çalıştık” dedi. “Ve açıkçası, bu üreteceğimiz en iyi hücumdu. Yani kaçırsak da başarsak da, buna devam ettik. Bize biraz daha fazla destek verebilecek temiz bir görünüm elde ettiğimizi düşündüm. Ama hücumdaki infazımızı beğendim.”

Dördüncü tur boyunca James, gol atmanın yollarını bulmakta acımasızdı; Lakers, Utah'ın ikinci sınıf guardı Keyonte George'a saldırdı. Dördüncü turda çok önemli bir topa sahip olan Lakers, hücum ribaundu üzerine hücum ribaundu yakaladı ancak James aynı pozisyonda üç üçlük kaçırdı.

Dördüncü çeyrekte James 14 şut attı; bu sezonki dört maçta aldığından daha fazla. Sadece beş gol attı ve altı üçlükünü de kaçırdı.

Yine de James 27, Anthony Davis ise 33 sayı attı ve Lakers'ın 88 şut denemesinin 53'ünde bu iki sayı bir araya geldi.

“Bugün ekip olarak şunu söyledik: 'LeBron ve AD bu gece 25 veya daha fazla şut atmalı.' Bu hedefe ulaştık” dedi Redick. Bu, bu geceki en iyi hücumumuz olacaktı.

Dördüncü turda Jazz'in kazanma şansı varken kurşundan kurtuldular, ancak Utah koçu Will Hardy, Collin Sexton'ın potaya gidip maçı kazandıracak basketi atması nedeniyle mola aldı.

Davis, “Durdum” dedi. “Sonunda bunu başardı. Sonunda bunu başarır mıydı bilmiyorum. Muhtemelen onu engellerdim.

Pazartesi günü Minneapolis'te Reaves, Russell ve Cam Reddish'e gelindiğinde Lakers hâlâ işin içinde olabilir.

Etkilenenlerin semptomları gerçektir. Russell ve Reddish'in Pazar günü arenaya gelememesine sebep olan şey hastalıklardı. Ve Reaves için Cuma günü korkunç bir düşüşten kaynaklanan ağrı, ayakta durmayı biraz riskli hale getiriyordu.

Ancak NBA dünyası anlayışsız bir dünya. Ve Reaves, Russell ve Reddish için yaşanan sorunlar Gabe Vincent, Max Christie ve unutulmuş ikinci sınıf guard Jalen Hood-Schifino için fırsatlar anlamına geliyordu.

Lakers'ın sol pelvik kontüzyon olarak adlandırdığı Reaves'in sırt sakatlığı, art arda 129 normal sezon maçında yer alma serisine son verdi; bu seriye 21 play-off maçı, iki play-in maçı ve bir sezon içi turnuva finali de dahildi.

Normal rotasyonlarının %40'ı eksiğiyle (sakat Jaxson Hayes dahil) dört maçlık bir yolculuğa başlayan James ve Davis'in etrafındaki oyuncuların, sorunu çözmekten başka seçeneği yoktu.

Vincent, John Collins'i postta agresif bir şekilde savunarak sezonun en yüksek puanı olan 10 sayı attı ve son dönemde önemli bir top kaybına neden oldu. Christie, Oklahoma City'ye karşı maçın sonlarında yaptığı gaftan geri dönerek 12 sayı ve 5 ribaund kaydetti. Ve Lakers'ın çaylak kontratındaki üçüncü yıl opsiyonunu reddetmesinden bu yana ilk maçında oynayan Hood-Schifino, savunma tarafında katkıda bulundu.

Davis, “Kim oynarsa oynasın bir sözümüz var, biz nasıl oynarız” dedi.

Pazar günü ise bunu farklı bir şekilde yaptılar. Pazartesi, tam tersi olabilir. Ve bu normalden de öte.