LeBron James, Lakers galibiyetinde bir Michael Jordan rekoru daha kırdı

Badem

Member
LeBron James sahanın uzak tarafından üç sayılık bir şut attı, top ağlara doğru uçmadan önce cuma gecesi havada mükemmel bir şekilde döndü. Sahada koşarken başını salladı ve dişlerini gıcırdattı.

Daha sonra James sağ bloğa geldi, Atlanta defans oyuncusu sırtındaydı ve dönüp orta mesafe şutunu savurdu. Bir duraklamanın ardından Atlanta benchine bir adım daha yaklaştı, hemen hemen aynı noktaya geri döndü, bir kez daha döndü ve hızla uzaklaşarak Hawks'ın yanından koşarak koçları Quin Snyder'ın sinir bozucu bir şekilde mola vererek bu duruma bir son vermeye çalıştı. BT.

James, Lakers'ı Portland'a karşı kısa sürede galibiyete taşıyan 38 sayı attıktan bir gün sonra, bu sefer tehlikeli bir Atlanta takımına karşı yine iş başındaydı. Kendisini çaresizce durdurmaya çalışan genç, atletik, uzun kanatlar karşısında yaşlanmayan görünen James, Lakers'ı 119-102'lik bir galibiyete, sezonun 20'nci galibiyetine götürdü.

James'in 30 sayısı (son ikisinde Snyder'ı geç molaya zorladı) ona 563. 30 sayılık maçı kazandırdı; bu, NBA tarihinde Michael Jordan'dan bir puan fazlaydı.

James, Jordan hakkında “Çocukluğumda idol olarak gördüğüm biri ve onun sayesinde 23 numara giyiyorum” dedi. “Yani, burada oturup odada ya da sohbette ya da her neyse, MJ'den bahsettiğinizde benim için çok aptalca bir şey olduğunu bilmek, geldiğim yerde bir çocuk olmak.”

Lakers'ın yıldızı LeBron James, Cuma günü ilk yarıda Atlanta'dan Dyson Daniels'a karşı potaya doğru ilerliyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Portland karşısında Anthony Davis olmadan oynayan James, Cuma günü Davis'i geri aldı. Davis 18 sayı ve 19 ribauntla müthiş bir savunma performansı sergiledi.

Austin Reaves 20 sayı, 7 ribaund, 6 asist, Rui Hachimura ve Dalton Knecht 13'er sayı kaydetti. Dorian Finney-Smith ayrıca benchten sekiz sayı atarken köşe üçlükleriyle de oynadı.

Lakers'ın son dokuz maçındaki yedinci galibiyeti olan bu galibiyet, takımın Atlanta'nın agresif çevre savunmasına karşı 19 top kaybı dışında en iyi genel performanslarından biriydi.

Atlanta adına Trae Young 33 sayı (18-17) kaydederken, Max Christie maçın büyük bölümünde onu taciz etti. Lakers (20-14), Atlanta'yı 3 sayılık atışta sadece 6/34'te tutarken, ribaundda Atlanta'yı 17 sayı geride bıraktı.

Maçtan sonra antrenör JJ Redick medyaya Lakers'ı genel çabaları için överek değil, savunmadaki hayal kırıklıklarını, özellikle de Finney-Smith'in ilk yarıdaki performansına dikkat çekerek başladı.

James'in büyüklükle tanımlanan kariyerine bir başarı daha eklediği gecede Redick, kadrosundan muhteşemliği çıkarmak için bir şans gördü.

“(Finney-Smith) berbat bir ilk yarı geçirdi. Kötüydü,” dedi Redick. “İkinci yarıda harikaydı. Devre arasında ona çok kötü olduğunu söyledim. Bunun nereden geldiğini bilmiyorum; onunla oynadım, onu izledim. İlk yarıdaki oyun planı disiplinimiz çok kötüydü. Çok kötüydü.”

Redick, Lakers'ın geçiş savunması ve yarı sahada Bogdan Bogdanovic'i savunması nedeniyle daha da kötüleşti.

Lakers'ın yıldızı Anthony Davis, Cuma günü ikinci yarıda Atlanta'dan Dyson Daniels'a karşı ribaund için mücadele ediyor.

Lakers'ın yıldızı Anthony Davis, Cuma günü ikinci yarıda Atlanta'dan Dyson Daniels'a karşı ribaund için mücadele ediyor.

(Wally Skalij / Haberler)

“Genel olarak ekibimiz tarafından cesaretlendiriliyorum. Devre arasında onlara ilettiğim mesajın bu gibi şeylerin önemli olmasının nedeni olduğunu düşünüyorum, konuştuğumuz personel bazlı gözlem raporunu yürütmemin nedeni iyi bir takıma koçluk yapmak istemememdir. Redick, “İyi bir takımın parçası olmak istemiyorum” dedi. “Harika bir takımın parçası olmak istiyorum ve bu takımın harika bir takım olabileceğine inanıyorum. Yani bu küçük ayrıntılarla ilgili.

Lakers bir çift zorlu maç için Teksas'a gidecek. İlk olarak Pazar günü Houston'a karşı, ardından Salı günü Dallas'a karşı, ardından sonraki sekiz maç için Los Angeles'a geri dönüyorlar (yedi tanesi kendi sahasında ve ilki Intuit Dome'da).