LeBron James geri dönüyor ve Lakers, Memphis Grizzlies'i yenmeyi sürdürüyor

Badem

Member
Lakers yine Lakers'tı; bu sezonun başından itibaren iyimserliğin aptallık gibi görünmediğini gösteren versiyon.

Pazar gecesi Memphis'e karşı oynadıkları iki buçuk çeyrekte son iki haftanın yükünü tamamen attılar. Uzun yol mesafeleri, durgun hücum, daha büyük, daha zorlu takımlara karşı mağlubiyetlerden kaynaklanan fiziksel yaralar, hepsi gitti.

LeBron James geri döndü ve kendisinin bu yaz Olimpiyatlarda rol alan versiyonuna benziyordu. Paslar hızlandı, ayakları hareket etti ve kontrolü tartışılmazdı.

Bu, JJ Redick'in sezonun ilk haftalarında sahip olduğu ve Lakers'ın o günden bu yana acımasızca yeniden ele geçirmeye çalıştığı takımdı.

Sonra Zach Edey, Anthony Davis'in sol omzunu kesip çekti ve her şey değişebilecekmiş gibi geldi.

Davis soyunma odasına gitti, Lakers'ın hücumu durdu, savunmaları o kadar da acımasız değildi ve 20 sayılık fark yarıdan fazla azaldı.

Kolay bir gece aniden zorlaştı.

Ancak Lakers, önceki 10 maçta pek çok kez olduğu gibi baskı karşısında pes etmek yerine dayanıklılık gösterdi. Davis dördüncü çeyrekte geri döndü. Dirseğinden ağzına kadar kan içinde olan Austin Reaves hâlâ savaşıyordu. Max Christie hâlâ savunuyordu. James hâlâ sahanın etrafında koşuyordu.

Lakers, Grizzlies'in asla liderlik edemediği bir maçta Memphis'i 116-110 yendi. Memphis (18-9), Lakers'la karşılaşması öncesinde (14-12) 11 maçın 10'unu kazandı.

Pazar günü Lakers fiziksel olarak gidişatı belirledi, hücumda etkili oldu ve Davis üstün gelerek 40 sayı ve 16 ribaund ile sezonun en yüksek rakamlarını eşitledi.

Davis, “Dengeli kalmayı başardık, sakin kalmayı başardık, maçı geri kazandık ve sonunda maçı kazandık” dedi.

Lakers yıldızı Anthony Davis, Pazar günü Crypto.com Arena'da Memphis Grizzlies'i 116-110 yendikleri maçın ilk yarısında üç sayılık atış yaptıktan sonra jest yapıyor.

(Jessie Alcheh / Associated Press)

Lakers'ın 11 maçın sekizini kaybettiği, kaçırdığı serbest atışlar, rakip takımların sert şutları ve zorlu hücum gecelerinin Lakers'ın enerjisini tükettiği bir dönemde. Ancak Pazar günü Davis'in yok olması ve Memphis'in üçüncü çeyreği 13-2'lik seriyle kapatmasıyla Lakers boyun eğmedi.

Christie, “Geçmişte farklı bir sonucu olabilirdi diye düşünüyorum” dedi. “Ve sanırım bu gece, ağzımıza gelen o yumruğu göğüsleyebilen, sadece çenemizi yüksek tutabilen ve defansif ve ofansif olarak dengede kalabilen bir birim olarak bizim için biraz büyüme olduğunu gösteriyor.”

James, son ikisini kaçırdıktan sonra ilk maçında 18 sayı, 8 ribaund ve 8 asistle oynadı. Reaves 19 sayı ve 8 asistle oynadı.

Jaren Jackson Jr. faul yapmadan önce Memphis'e 25 sayıyla liderlik etti. Ja Morant 20 sayı attı ama 21 şuta ihtiyacı vardı; Christie kariyerinin en iyi savunma oyunlarından birini oynuyordu.

James'in geçen haftayı nerede geçirdiğinin sonuçta bir önemi yok. Ancak nerede olmadığı önemli; Lakers'ta. Ve geri döndüğünde LeBron James yine LeBron James'e benziyordu.

İlk puanları tek elle yaptığı muhteşem bir smaçla geldi. Hemen arkadan markalı bir blokla takip etti. Ve bir sonraki basketi akrobatik bir vuruşla geldi, atletikliği 22. Sınıfta bile sergileniyordu.

Ancak diğer değişiklikler daha hafifti; James'in zihinsel olarak yenilendiğine dair işaretler de aynı derecede açıktı.

İlk çeyrekte takımıyla etkileşime geçmek için yedek kulübesinden fırladı ve talimatları haykırdı. Bir başka önemli slam almak için sahaya koştu, ancak Reaves sabırla araştırdı ve Davis'i bir kova için kesen bir parça buldu.

“Güzel pas,” dedi James sahaya geri dönerken, yaptığı vuruş savunmayı zorladı, skorda görülmeyen türden bir oyundu.

James, geçen haftaki izin planının Lakers'ın Atlanta'daki yenilgisinden sonra ortaya çıktığını söyledi.

“Hawks maçından ve son yolculuktan sonra ayağımı hissettim, vücudumu hissettim. Pazar günü Portland maçı için maç öncesi antrenmanımı yaptım ve muhtemelen en iyisinin o maça ara vermem olduğuna karar verdim” dedi. “Sonra programı sabırsızlıkla beklediğimizde Minnesota'da Cuma gününe kadar tekrar oynamadık. Daha fazla gün ayırma ve bu gece aklımı, bedenimi ve her şeyi istediğim yere getirme fırsatım oldu. Ve işe yaradı.”

Maçtan önce Redick, kendisinin ve James'in, James'in Lakers'ın Portland'a karşı kazandığı galibiyeti kaçırmadan önce tecrübeli oyuncunun takımdan zaman ayırdığı hakkında konuştuklarını söyledi. Bu mola, James'in sezonun dörtte birinde zihinsel olarak sıfırlanması kadar, James'in de hasta sol ayağını fiziksel olarak toparlaması için bir şanstı.

“15 oynadım [seasons] ve duygusal, zihinsel, fiziksel olarak tükenmiş, kızarmıştı. Sahip olduğum her şeyi bu oyuna koydum,” dedi Redick. “Hiçbir şeyim kalmamıştı. Onun gibi adamlar için ve [Chris Paul]dünyanın Tom Bradys'i, dünyanın Roger Federer'leri, bu düzeyde sürdürülebilir bir mükemmelliğe bu kadar uzun süre sahip olmayı anlamak zor, çünkü bunun sadece vücudunuza değil, hepinize verdiği zarar nedeniyle.”

James, ayak yaralanmasının “son birkaç yıldır devam ettiği” için takip edilmesi gereken bir durum olmaya devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

“Hayır, arkamda değil” dedi. “Bu her gün yaşanan bir şey.”

Lakers'ın yıldızı LeBron James (sağda), Pazar günü ikinci yarıda Memphis Grizzlies forveti Jaylen Wells'e karşı mücadele ediyor.

Lakers'ın yıldızı LeBron James (sağda), Pazar günü ikinci yarıda Memphis Grizzlies forveti Jaylen Wells'e karşı mücadele ediyor.

(Jessie Alcheh / Associated Press)

Lakers'ın hepsine bir ara daha verilecek; Perşembe gününe kadar Sacramento'da bir daha oynamayacaklar. James'in dinlenmesi, geri dönmesi ve Lakers'ı harekete geçirmesi için bir şans daha.

“Bir hafta izinliydi. Davis, bize bir tür enerji getiren bir miktar enerjiye sahip olduğunu söyledi. “Belli ki bazı şeylerle uğraşıyor. Ama bence bir haftalık izin onun iyileşmesine ve normale dönmesine izin verir. Ve müthiş bir enerjiyle ortaya çıktı, bu da bizi harekete geçirdi.”