LeBron James, Caitlin Clark'ı destekliyor: 'Bu yolu daha önce de yürüdüm'

Badem

Member
LeBron James, Caitlin Clark'la hiç tanışmadı.

Ancak Lakers süperstarı, WNBA çaylakının neler yaşadığını anlıyor.

Clark gibi James de bir zamanlar 2003'te benzeri görülmemiş bir heyecanla profesyonel liglere giren genç bir basketbol oyuncusuydu, ardından kariyeri yoluna girmeden önce bazı iniş ve çıkışlarla mücadele etmek zorunda kaldı.

Şimdi, 21 yıl sonra, James, NBA'in tüm zamanların en skorer ismi, dört kez şampiyon ve dört kez ligin MVP'si oldu.

James, JJ Redick'le yaptığı “Mind the Game” podcast'inin Çarşamba günkü bölümünde, “Caitlin'i destekliyorum çünkü daha önce de o koltuğa oturmuştum” dedi. “Ben o yolu daha önce de yürüdüm. Umarım öldürür.”

James ayrıca Clark'ın durumu ile USC'de bir yıl oynadıktan sonra geçen hafta NBA draft grubuna katılan en büyük oğlu Bronny James'in durumu arasında benzerlikler gördüğünü söyledi.

James, “Aynı şeyi, 19 yaşındaki oğlumun hayalini gerçekleştirmeye çalışan bir çocukken ona karşı çok fazla düşmanlık ve nefret hissetmesini izlerken de anlıyorum” dedi. “Biliyorsunuz, profesyonel bir spor yapma hayalini gerçekleştirebilen çok az sayıda erkek ve kadın var. Ve biz büyüdük… burada erkekler ve kadınlar bunun olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.

“Bu dünyadaki en tuhaf şey ama olan bu ve Caitlin'in omuzlarında büyük bir kafa taşımasına sevindim.”

James, St. Vincent-St.'de iki kez Gatorade Yılın Ulusal Oyuncusu seçilerek herkesin tanıdığı bir isim oldu. Akron, Ohio'daki Mary Lisesi. 2003 yılında mezun olduktan sonra NBA seçmelerine girdi ve Cleveland Cavaliers tarafından genel klasmanda 1 numara seçildi.

İlk dört profesyonel maçında (bu noktada Clark'ın Indiana Fever'da oynadığı sayıyla aynı sayıda) James 15,2 sayı, 8,2 ribaund, 7,5 asist ve 3,2 top kaybı ortalamaları yakaladı. Bir çaylak için sağlam rakamlar, ancak bazılarının beklediği veya umduğu kadar akıllara durgunluk verici değil. Üstelik Cavaliers bu maçların dördünü de kaybetti.

James sezonu 20.9 sayı, 5.5 ribaund ve 5.9 asist ortalamalarıyla tamamlarken, Cavaliers 35-47'lik bir rekorla tamamladı.

“Takım arkadaşlarımın 'Hazır değil' veya '18 yaşında bir çocuğa tüm inancımızı bağlamıyoruz' veya 'duyduğumuz tüm bu abartılar' gibi şeyler söylediğine dair video kanıtları var. '”James Redick'e söyledi. “Dolayısıyla birlikte sahada olmak, birlikte antrenman yapmak, uçaklarda, soyunma odasında, oyun durumlarında birlikte olmak zorunda kaldığım takım arkadaşlarım bu türden bir şey yaşadılar – nefret demek istemezsiniz, ama tıpkı bana karşı düşmanlık gibi. ben ve neler sağlayabilirim.

“Ve ben bununla bile gelmedim – 'anlatı' ile geldim ama o tür bir aurayla gelmedim” Clark olarak.

Clark, Iowa'da geçirdiği dört sezon boyunca megastar oldu. Division I kolej basketbolunda tüm zamanların en skorer ismi Hawkeyes'ı son iki sezonda arka arkaya NCAA turnuva şampiyonluk maçlarına taşıdı ve 2024 Mart Çılgınlığı maçları ESPN için rekor reytingler aldı.

Geçtiğimiz ay Fever tarafından genel klasmanda 1 numara seçildi ve takımla ilk maçı, ESPN'de yayınlanan en yüksek reytingli WNBA maçı oldu. Clark'ın ilk dört maçındaki istatistikleri James'inkine benziyor: 17 sayı, 4 ribaund, 5.5 asist, 0.8 top çalma ve 6.5 top kaybı.

Yine de bu, Clark'ın geçen sezon Iowa'da açıkladığı rakamlardan çok uzak (31.6 sayı, 7.4 ribaund, 8.9 asist, 1.7 top çalma ve 4.7 top kaybı). Ve 2003-04 Cavaliers gibi Fever da 0-4'lük bir başlangıç yaptı.

James, “İnsanların Indiana Fever'ı fark etmesi gerekiyor, bu onların üst üste ikinci kez 1 numara olarak seçildiği yıl oldu” dedi. “Peki hepiniz bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bu onların o kadar da iyi olmadığı anlamına geliyor. … İnsanlar ' konusunda deli gibi[Clark] bunu yapmalı ve bunu yapmalılar, eğer o bu kadar harikaysa' – bu hala bir takım oyunu arkadaşlar. Bu hâlâ bir takım oyunu.”

James, WNBA'nin bu sezon ilk kez takımları için charter uçuşlarına izin vermesinin nedeninin Clark olduğunu belirtti. Ve ligin Clark'ın varlığından faydalanmaya devam edeceğini söyledi.

“Onu çarpıtmayın, karıştırmayın. WNBA için pek çok harika şeyin gerçekleşmesinin nedeni Caitlin Clark'tır” dedi James. “Fakat bireysel olarak söylenen hiçbir şeye karışmaması gerektiğini düşünüyorum; sadece gidin, eğlenin, keyfini çıkarın.”

Clark ve Fever, Cuma günü Crypto.com Arena'da Sparks (1-2) ile oynamadan önce Çarşamba günü saat 19.00'da Seattle Storm'u (1-3) ziyaret edecek.