LeBron James, 5 ila 7 yıl daha yüksek seviyede oynayabileceğini söyledi

Badem

Member
İlk kez 40 yaşında bir NBA oyuncusu olarak konuşan LeBron James, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, eğer isterse birkaç sezon daha NBA'de yüksek seviyede oynayabileceğini söyledi.

“Dürüst olmak gerekirse, eğer gerçekten isteseydim bu oyunu muhtemelen bir süre daha yüksek seviyede oynayabilirdim – bunu söyleyebilmem tuhaf – ama eğer istersem muhtemelen beş ila yedi yıl daha oynayabilirim,” James söz konusu. “Ama bunu yapmayacağım.”

James, NBA'den emekli olmasıyla “çok iyi” bir ilişkisi olduğunu ancak yeteneği bunu gerektirdiği için ayrılmayacağını söyledi.

Pazartesi günü 40. doğum gününde gazetecilere konuşan James, doğrudan emekliliğine değindi ve bunun Lakers'ta da bir noktada gerçekleşeceğini hayal ettiğini söyledi.

Lakers'ta kalmakla ilgili “Planımız bu olurdu” dedi. “Buraya kariyerimin son aşamasını oynamaya ve burada bitirmeye geldim. Ama aynı zamanda oyunun işini bilmeyecek, basketbolun işini bilmeyecek kadar aptal ya da bıkkın da değilim. Ama bu organizasyonla olan ilişkimin kendi adına yeterli olduğunu düşünüyorum. Ve umarım kariyerim sona ermeden hiçbir yere gitmek zorunda kalmam.”

Son iki yıldır zaman zaman hafif takas dedikodularına maruz kalıyor ve şu anda sözleşmesinde takas yapılmaması maddesi bulunuyor. Bu sezon sonunda bir oyuncu opsiyonu var ve serbest oyuncu döneminde de takımla yeni bir anlaşma imzalayabilir.

James, bu ayın başında ligde en fazla dakika oynadığı gibi dönüm noktaları belirlediği için ligdeki uzun ömürlülüğüne bir kez daha hayran kaldı. Ve ciddi bir şekilde düşünmekten kaçınmaya çalıştığını söylese de, 40. yaş günü zamanı görmezden gelmeyi imkansız hale getiriyor.

“Demek istediğim, 30'lu yaşlarımda bir on yıl geçirdim, o yüzden uyanıp şöyle dedim: 'Aman Tanrım, ah kahretsin, 40 yaşında mısın?' Nerede olduğumu bilmek, oyunu hâlâ nerede yüksek seviyede oynadığımı görmek gerçekten gülünç bir şey” dedi. “Hala genç bir adamdım ama bu meslekte kaç yıl geçirdiğime bakıldığında yaşlıydım. Ancak lige geldiğimde açıkçası ilk düşündüğüm şeyin bu olduğunu düşünüyorum. NBA'e 18 yaşında bir çocuk olarak geldiniz ve şimdi burada 40 yaşında, 22 yaşında bir veteriner olarak ve 20 yaşında bir oyuncuyla birlikte NBA'de oturuyorsunuz. Yani oldukça hoş.”

Bu sezon 28 maçta James 23.5 sayı, 7.9 ribaund ve 9.0 asist ortalamaları yakaladı. Sadece son dönemdeki en değerli oyuncu Nikola Jokic'in bu kriterlerin üzerinde rakamları var.

James'in Lakers'la olan sözleşmesinin kalan süresi doğal bir potansiyel bitiş tarihi, ancak Pazartesi günü şampiyonluk fırsatları nedeniyle kalmanın cazibesine kapılma ihtimaline kapıyı açık bıraktı. Pazar günü Lakers, Brooklyn'in savunma ve şut uzmanı Dorian Finney-Smith'i alarak kadrosunu geliştirmiş gibi görünüyor.

“Düşündüğüm ilk kişi [Eagles offensive lineman] Jason Kelce. Ve bu yılın başında Jalen Hurts'la bir görüşme yaptı ve aynı faktör hakkında konuştu, bu sene son derece iyi oldukları gerçeği ve geri dönmeyi düşündünüz mü, belki de düşünmediniz mi? emekli olmak mı? Elbette. Ama verdiği karardan çok memnun.

“Şu anda çok iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Ligdeki herkesle rekabet etme şansımız olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk seviyesinde miyiz? Şu anda şampiyon olabilir miyiz? Hayır, sanmıyorum. Ama bu iyi çünkü geliştirilecek çok yerimiz var ve DoeDoe'ya iki yeni adam daha ekledik. [Dorian-Finney Smith] ve Salla [Milton]. Bu adamları nasıl dahil edeceğimizi göreceğiz. Bu da eğlenceli olmalı. Burada oldukları için mutluyum. Ama göreceğiz. Bunun daha uzun süre burada kalıp kalmayacağımı belirleyip etkilemediğini bilmiyorum çünkü bu kariyerimi hiçbir şekilde değiştirmiyor.

Ancak ne zaman yürüse, huzur içinde olsa bile James bunun canının yanacağını biliyor.

“Bunu çok özleyeceğim” dedi.