LeBron James, 40.000 sayıya ulaşan ilk NBA oyuncusu oldu

Badem

Member
NBA ve Lakers, LeBron James'in 40.000 sayıya giden yolda yaptığı tüm şutları kutlarken, Nuggets, Lakers'ı sindirmek için gereken her büyük şutu atmaya devam etti.

Geçtiğimiz yılın Batı Konferansı finalleri de dahil olmak üzere art arda sekizinci kez Nuggets, Lakers'ı mağlup ederek Cumartesi gecesi Crypto.com Arena'da 124-114'lük galibiyetle tüm bireysel performansları gölgede bıraktı.

Lakers ilk yarıda 11 sayı öndeyken, Denver üçüncü çeyrekte hücuma geçerek son dört dakikayı domine ederek Lakers'ı 12 sayı geride bıraktı.

Bu yenilgi, Lakers'ın James'in başarısını kutlamasının yine susturulması anlamına geliyordu. Takım, geçen sezon James'in tüm zamanların en skorer rekorunu kırmasıyla kaybetti ve NBA'in tüm zamanların en skorer listesinde ilk üçte yer alan Karl Malone ve Kobe Bryant'ı geçerek mağlup oldu.

“Bir şeyi yapan ilk oyuncu olmak bu ligde oldukça hoş bir şey. Sadece tarihi biliyorsunuz, ligden gelen harikaları biliyorsunuz” dedi James. “Benim için asıl önemli olan her zaman önemlidir ve bu da kazanmaktır. Özellikle son derece iyi oynayan bir takıma karşı yenilgi durumunda böyle bir durumun yaşanmasından nefret ediyordum.”

James, dönen turnikeyle ikinci çeyreğin 81. saniyesinde 40.000 kilometre taşına ulaştı. Maçı 12'ye 20 şutta 26 sayı, 9 asist ve 4 ribauntla tamamladı. Austin Reaves 19 sayı ve 14 asistle, Rui Hachimura ise 23 sayıyla oynadı. Anthony Davis ve D'Angelo Russell 19'ar sayı kaydetti.

LeBron James, kariyerindeki 40.000'inci puanını attıktan sonra kutlama yapıyor.

LeBron James, kariyerindeki 40.000'inci puanını attıktan sonra kutlama yapıyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Magic Johnson, kilometre taşı sepetinin videosunu tweetledi ve “böylesine inanılmaz bir başarıya tanık olmak için burada olduğum için çok mutluyum!”

Bir sonraki ölü topta Lakers, James'i bir videoyla onurlandırdı ve ona oyun topunu hediye etti.

“Ben de ona soyunma odasında diyordum ki, rekor kırmayı bırakması gerekebilir çünkü ne zaman rekor kırsa biz kaybederiz. O da aynı şeyi söyledi,” dedi Davis gülerek.

NBA'de yalnızca 101 puanı varken James'e karşı ilk kez asistanlık yapan Denver koçu Michael Malone, maç öncesinde bu sayının keyfi olduğunu ancak gönderdiği mesajın böyle olmaması gerektiğini söyledi.

“Devam eden büyüklüğe hayret etmelisin, ne demek istediğimi anlıyor musun? Liseden mezun olup bu kadar abartılı bir heyecana sahip olan, bir sonraki falan olan adamların pek çok hikayesi var. Ve asla başarıya ulaşmıyorlar” dedi Malone maçtan önce. “Ve eğer gerçekten çok geriye giderseniz, LeBron James'in Akron Ohio'daki St. Vincent St. Mary'den çıktığını görürsünüz. Yol boyunca her testi geçti. Gerçekten inanılmaz. Bu kadar erken yaşta şöhreti ve ilgi odağı olmayı nasıl başardı? Kariyerinin bu aşamasında yaptığı şeyi yapmak ve hiç de yavaşlıyor gibi görünmüyor ki bu daha da korkutucu. Bir adım geri attığınızda, uzun ömürlülüğe hayran kalıyorsunuz.”

Nuggets uzun süre geride durmadı.

Denver üçüncü turda savunma yoğunluğunu artırdı ve Lakers'a karşı her zaman yaptığı şeyi yaptı; debriyajda onları geride bıraktı.

Nikola Jokic 35 sayı, Michael Porter Jr. 10'a 10 şut ile 25 sayı, Jamal Murray ise 24 sayının dokuzunu dördüncü turda kaydetti.

“Sadece daha iyi olmak istiyorum. Bu takıma karşı nasıl daha iyi olabileceğimizin bir yolunu bul,” dedi James. “Numaramız onlarda.”