Lakers’lı Christian Wood, anlatıları çürütmeye çalışıyor

Badem

Member
Christian Wood, “Hakkımda çok fazla yanlış anlatı var” dedi ve bunların çoğu Lakers’ın NBA’de dokuz sezonda katıldığı sekizinci takım olmasından kaynaklanıyor.

Pazartesi günü Lakers’ın medya gününde yaptığı oturumda, kendisine karşı çıkanların haksız olduğunu kanıtlamak için her zamankinden daha fazla “motive” olduğunu söyledi.

Wood’u eleştirenler, 1,80 boyundaki forvetin her zaman hücumda daha fazla şut istediğini, daha fazla dakika oynamak istediğini ve savunmasının eksik olduğunu söylüyor.

Serbest oyunculuk döneminin sonlarına kadar, yani 5 Eylül’de tecrübeli oyuncular için minimum iki yıl ve 5,74 milyon dolar karşılığında Lakers’la sözleşme imzalamamak, eleştirmenlerin böyle bir yeteneğin kanıtı olarak gösterdiği bir şeydi.

Wood bu algılardan bahsederken gülümsedi ve bunların fazlasıyla farkında olduğunu ve Lakers’ta parlama şansına sahip olacağını gösterdi.

“’Neden veteriner asgari ücretini istiyor?’ hakkında çok fazla konuşma gördüm. Belki karakter sorunudur. Belki de budur. Belki de budur,” dedi Wood. “Ama gerçekten baktığınızda, Houston dışında hiçbir takımda hiçbir sorun yaşamadım ve bu bir takım arkadaşımı savunmak içindi ve bana sorarsanız muhtemelen bunu tekrar yaparım. Ama onun dışında hiçbir takımla sorun yaşamadım, soyunma odası sorunu yaşamadım. Konuştuğum her koç beni sevdi.”

Wood’un Lakers koçu Darvin Ham ile, Ham’in yardımcı antrenör olduğu ve Woods’un NBA’de üçüncü sezonunu geçirdiği Milwaukee’deki günlerinden beri bir ilişkisi var.

Lakers Wood’un peşine düştüğünde bunun çok faydası oldu.

Ayrıca geçen sezon Dallas Mavericks’te 16,6 sayı ve 7,3 ribaund ortalamaları yakalaması da sorun yaratmadı. Ya da %58,3 sahadan, %37,6 üçlük atışıyla oynadı.

Wood, “Darvin Ham beni destekliyor” dedi. “Bu her zaman köşemde olup beni destekleyen bir adam. Bu yüzden kanıtlamam gereken çok şey olduğunu söyleyebilirim ve bu muhtemelen draft edilmediğimden bu yana en motive olduğum sezonlardan biri olacak.”

İşte Lakers medyasından Pazartesi günü çıkan üç çıkarım:

1) 28 yaşında ve özellikle hücumda oldukça yetenekli olan Wood, Lakers’ta iyi bir performans sergilemek istediğini itiraf etti.

Long Beach’te büyüdü ve her zaman bir Lakers hayranıydı. Artık o da takımda.

“Evet, elbette. Yani bu benim memleketimin takımı. Ben Long Beach’liyim. Bu takımı izleyerek büyüdüm” dedi Wood. “Ben bir Kobe Bryant hayranı olarak büyüdüm. Uzun vadede olmak istediğim yer burası.”

Wood’un dış şutlarıyla sahayı genişletme yeteneği, Anthony Davis ve LeBron James’e alan açmalı.

Wood, ikisinin kariyerinde ilk kez play-off’ların tadına varmasına izin vereceğini umarak onların liderliğini takip edecek. Wood ise Lakers’ın 18. NBA şampiyonluğunu kazanmasında rol oynayabileceğini umuyor.

“Tek bir hedefim var. Hedefim play-off’a kalmak. Kariyerimde henüz play-off’lara katılmadım” dedi. “Yani bu benim için büyük bir şey. Bu benim için gerçekten çok önemli bir şey, bilirsin, nihai nihai hedef. Herkes şampiyonluğu kazanmak istiyor ve sanırım Bron’un yaz boyunca bana, kendisi ve AD’ye işe alım süreci gibi söylediği şeylerden biri de şuydu: ‘Bireysel hedeflere değil, takım hedeflerine odaklanıyoruz.’ Bu yüzden sezona girerken odak noktam bu. Almak istediğimiz şey on sekiz.”

Lakers forveti Rui Hachimura (solda) ve guard Austin Reaves, medya gününde ipuçlarını paylaşıyor.

(Genaro Molina / Haberler)

2) Rui Hachimura Pazartesi günü medyaya konuşurken LeBron James “Ruiiiiiii!” Hachimura gülümsedi, bu ikisinin ne kadar yakınlaştığının bir başka işaretiydi.

Bu, Hachimura’nın Ocak ayında Washington Wizards’tan takas edilmesiyle başladı ve bu yaz ikisinin birlikte çalıştığı zamana kadar devam etti.

James, Hachimra’ya “benim ‘Daniel-san’ım’ dediğini ve benim de ‘Bay’ olduğumu söyledi.” Miyagi.’ Ben de ona yedek oyuncum diyorum.”

James’in antrenmanlarına başlamak için Lakers’ın antrenman tesisine saat kaçta geleceği önemli değildi. Hachimura orada hazır olurdu.

Hachimura, “Ben ve o birçok orta direk ve bu alanlarda çalıştık” dedi. “Ve tabi ki çok fazla şut attık, top hakimiyeti yaptık. Genel olarak, bu paketin tamamıdır. Ama ayak hareketleri ve benzeri şeyler bu yaz için asıl hedefimdi. Ayak hareketleri oyunuma gerçekten farklı şekillerde yardımcı olacak. Bu yüzden onu yakından izledim ve bana birçok küçük numara, işaretler ve ayak hareketlerini öğretti. Bu tür şeyler. Ve bedeni kullanmak. Benim ve kendisinin benzer vücut tipine sahip olduğumuzu söyledi. Onun söylediği şey bu. Yani olay bu, eğer böyle bir vücut tipine sahipseniz, bu bedeni kullanabilir ve o noktaya gelebilirsiniz. Kolay bir atış. Bu tür şeyler üzerinde onunla çalıştım ve sanırım ondan çok şey öğrendim.”

Ham, geçen hafta ilk dört oyuncunun Davis, James, Austin Reaves ve D’Angelo Russell olacağını söyledi.

Bu, kapmak için bir yer bırakıyor.

Hachimura, normal sezonda Lakers adına dokuz, play-off’larda ise bir maça çıktı.

Kendisine, özellikle Lakers’la dört yıllığı 51 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladıktan sonra bu sezonun ilk forveti olmayı isteyip istemediği soruldu.

Hachimura, “Benim için, başlayıp başlamamaktan çok oyun süresini önemsediğimi düşünüyorum” dedi. “Benim için oyun süresi daha önemli ve maçı bitirmek istiyorum. Benim asıl meselem bu. Koçlar ne karar verirse versin, onun için buradayım. Kararları ne olursa olsun sorun yok ama oyunu bitirmek istiyorum. Bu benim hedefim.”

3) James Pazartesi günü, gelecek yaz Paris’te yapılacak Olimpiyatlarda oynamakla “ilgilendiğimi” itiraf etti.
Oyunlar Temmuz ayında başladığında 39 yaşında olacak ve NBA’deki 21. sezonunu tamamlamış olacak. Zaten üç Olimpiyatta oynadı; 2008 ve 2012’de altın, 2004’te ise bronz madalya kazandı.

James, “Ne olacağını göreceğiz” dedi. “Fakat fiziksel açıdan bilmiyorum, sezon sonunda nasıl hissedeceğimi göreceğiz. Ancak burada sahip olduğumuz ve bu kadroyu doldurabilecek aklıma gelen oyuncuların fiziksel olarak çok fazla bir bedel olacağını düşünmüyorum. Fazla bir şey yapmam gerekmeyecekti. Yani, biraz ribaund, biraz pas, savunma, bazı şutları bloklama, bilirsin. Ama göreceğiz. Ne olacağını göreceğiz.”