Lakers’lı Austin Reaves, kardeşi Spencer için gösteri düzenliyor

Badem

Member
Spencer Reaves, beyaz Dodge Challenger’ının direksiyonuna geçti ve küçük kardeşi Austin’in ikinci sezonunun son konferans maçında oynamasını izlemek için Warrensburg, MO’dan Kansas’taki Wichita State kampüsüne doğru yola çıktı.

Spencer’ın Central Missouri Üniversitesi’ndeki sezonu, Central Oklahoma’ya karşı 40 dakikanın tamamında 29 sayı atmasına rağmen iki gün önce sona ermişti, bu nedenle iki kampüs arasındaki 240 millik yolculuk için zamanı vardı.

Lakers, Batı Konferansı yarı finallerinin 5. maçını San Francisco’da oynamadan önce, Spencer, Austin’i şahsen oynarken son kez görmüştü.

Cuma günü Spencer, Austin’in Los Angeles’taki maçını, sezon boyunca kendisine düzenli olarak “MVP” tezahüratlarıyla serenat yapan kalabalığın önünde izledi.

Austin ikinci çeyreği bitirmek için yarı sahadan bir şut attı, Spencer Jeanie Buss’un bir sıra gerisindeki koltuğunda ayağa kalktı, topun kaleye doğru uçtuğunu görmek için mükemmel bir açıydı.

Tıpkı Spencer’ın onu Wichita Eyaleti’nde gördüğünde yaptığı atış gibi, değil mi?

“HAYIR. Yapmadı,” Spencer o üniversite maçında yarı sahadan atılan bir şut karşısında donup kalmıştı. “O maçta gol atıp atmadığını bile bilmiyorum.”

O yapmadı. Austin beş şutu (üçünü de) kaçırdı ve kısa süre sonra Oklahoma’ya transfer oldu.

Austin, Lakers soyunma odasında seriyi kesinleştiren 6. maç galibiyetinin ardından kendisine Spencer’ın Kansas gezisi sorulduğunda “Muhtemelen gol atamadı” diye şaka yaptı. “Ben Wichita Eyaleti’nde gerçekten bir şey yapmadım.”

Beş yıldan fazla bir süre sonra işler bundan daha farklı olamazdı. Spencer, küçük kardeşinin şans eseri oynadığını görmek yerine, Austin’in hayatının en büyük maçlarında rahat göründüğünü görmek için profesyonel olarak oynadığı Almanya’dan uçtu.

Austin, NBA play-off’larındaki ilk düzine maçında 15,4 sayı, 4,8 ribaund ve 4,3 asist ortalamaları yakaladı. Bacak sakatlığının devam etmesine rağmen Desmond Bane, Klay Thompson ve Stephen Curry’yi savunmakla görevlendirildi. Maç başına 35 dakikadan fazla oynuyor ve LeBron James ve Anthony Davis’ten sonra ikinci sırada yer alıyor.

Salı gününden itibaren daha da büyük bir sahne olan Denver’da başlayacak Batı Konferansı finallerinde şansını yakalayacak.

“Her zaman bu tür anlar için yaşadı. Lisede de aynı. O zamanlar birinci sınıf öğrencisi olan erkek kardeşiyle birlikte Newark, Ark’taki Cedar Ridge Lisesi’nde eyalet şampiyonluğu kazanan Spencer, “Gerekli kişi olmasa bile” dedi. “Ve öyleyken de büyük bir olaydan asla korkmazdı. , an. Kazanmak için elinden geleni yapacaktı. Her zaman umursamadığı, rekabetçi bir doğası vardı.”

Austin Reaves, Cedar Ridge Lisesi maçından sonra ağabeyi Spencer tarafından kucaklanıyor.

(Brian Reaves’in izniyle)

Brose Bamberg adına sahadan %49,1 şut atarken 6,7 sayı ortalaması yakalayan Spencer, ilk olarak Almanya’nın Nürnberg kentinden San Francisco’ya Amsterdam ve Los Angeles duraklarıyla gitti. 5. maç için oraya varması 25 saat sürdü.

Kardeşinin bu sezon sonrası gelişi daha da hızlı gerçekleşti.

Austin, Memphis’te 1. Maçta Grizzlies’e karşı üst üste dokuz sayı atarak bu play-off’lara ilk çıkışını yaptı ve Lakers’a bir seri üstünlük sağlarken, mikrofonu onu “Ben oyum!” diye bağırırken yakaladığında komik bir an daha yaşadı. son kovadan sonra.

Cuma günü Warriors’a karşı 23 sayı atarak playoff rekorunu kırdı ve artı-24’lük skorla tamamladı. Tıpkı Cincinnati’ye karşı oynanan maçta olduğu gibi yine beş üçlük attı ama bu kez dört üçlük attı.

Austin oyun sonrası “Bu özel bir şey” dedi. “Dediğim gibi kardeşim burada, annem burada. Bu… bilmiyorum. Bunu gerçekten açıklayamam. Ama gözyaşlarının aktığı yer duygusal değil ama kala üç dakika kala oyundan çıktığımızda hissettiğimiz duygu çok özeldi.”

Zamanlama daha iyi olamazdı, taslaksız bir serbest oyuncu olarak imzaladığı iki yıllık anlaşma bu yaz sona eriyor. Lakers, Austin’e yaklaşık 51 milyon dolar değerinde dört yıllık bir anlaşma teklif edebilir. Serbest oyuncu döneminde başka bir takımla sözleşme imzalarsa iki kat daha fazla kazanma hakkına sahip olacak ancak Lakers herhangi bir teklifi karşılama fırsatına sahip olacak.

Dahili olarak ona çok değer veriliyor; takımın ön ofisi, gözlem departmanları ve gelişim koçları için bir zafer. Ailesi ve menajerleri, maçlara giderken düzenli olarak Buss’un yanında oturuyor ve o, James dahil olmak üzere soyunma odasının her köşesinden saygı kazanırken taraftarların favorisi haline geldi.

22 Mart’ta ilk 11’de yer aldı ve Lakers o zamandan bu yana 17-6 önde; normal sezonu, ön elemeleri ve play-off’ları sayarsak, Lakers’ın nasıl bir oyuncu olacağına dair tahminlerini bile yükseltti. potansiyel olarak haline gelebilir.

Lakers’ın Grizzlies’e karşı 3-1 öne geçmesinin ardından James, Austin’le yaptığı konuşmanın özellikle tatmin edici olduğunu söyledi.

James, “Bu Austin’in ilk play-off serisi ve maçtan sonra konuşuyorduk ve o da bunu ne kadar sevdiğinden bahsediyordu” dedi. “Bunun basketbol açısından şimdiye kadar parçası olduğu en harika şey olduğunu söyledi. Başka bir şey söyledi ama tekrarlayamam. Ancak bu bana çok keyif verdi; birisinin deneyiminin bir parçası olabileceğim bir pozisyonda olabilmek, bunun basketbol açısından şimdiye kadar yaptıkları en büyük şey olduğunu düşünüyorum. Bu benim için oldukça hoş.”

6. maçın ardından Austin, nadir görülen bir “kahretsin” anında, James 20. sezonunda şampiyonluğa bir kez daha koşmaya çalışırken katkıda bulunma şansına sahip olmanın kendisi için ne kadar özel olduğunu söyledi.

“Ne kadar serin?” Austin dedi.

Yarı sahadan şut 6. maçtaki en unutulmaz basket olabilirdi ama muhtemelen daha büyük bir basket vardı.

Spencer’ın koltuğunun hemen önündeki köşe vuruşunu kaçırdıktan sonra hücum ribaundunu kendisine geri gönderdi. Bu sefer bir hışırtı, Lakers ikinci yarıda üstünlük kurma yolunda.

Şutu attıktan sonra Austin, Lakers’ın üç sayılık “damarlarında buz” kutlamasını normal bir şekilde yaptı – ancak bu sefer doğrudan tribünlerdeki kardeşine baktı.

“Mükemmel atış…” dedi Spencer. “Nerede oturduğumuzu biliyordu. Ve harikaydı. ‘Bakın nereden geldik’ gibi. Arkansas’ın küçük bir kasabası ve şimdi Los Angeles’ta Batı Konferansı yarı finalinde bir kapanış maçında üçlük atıyorum.’

“Süper havalı.”