Lakers’ın flop olduğu konuşulurken, Anthony Davis kafa travması geçiriyor

Badem

Member
SAN FRANCİSCO –

Golden State’ten Kevon Looney tarafından kafasına vurulduktan sonra 5. maçtan çıkan Anthony Davis, Çarşamba gecesi bir Lakers personeli ve takım güvenliğinin yanında takım otobüsüne yürüyerek Lakers soyunma odasından ayrılan son oyuncuydu.

Maçtan yaklaşık 30 dakika sonra takımın soyunma odası açıldığında Davis’in soyunma odası boştu.

Lakers, Davis’in ne için değerlendirildiğini söylemedi.

“Çekilişi görmedim. ben sadece [saw] sonrası,” dedi LeBron James. “Ama sağlık ekibi daha iyi olduğunu söyledi. En önemli olan da bu.”

Lakers çoğunlukla James’in iyimserliğini yansıtıyordu.

Antrenör Darvin Ham maçın ardından “Açıkçası herkes kafasına şut çektiğini gördü, ancak biz onu kontrol ettik” dedi. “Şimdiden çok iyi gidiyor gibi görünüyor. İşte tam da burada. Şu anki durumu bu.”

Maçın bitmesine sekiz dakikadan az kala, D’Angelo Russell sürdü ve gol attı ve Davis ribaund pozisyonu için savaşırken Looney, Davis’in yüzünün sağ tarafından vurdu. Başlangıçta, Davis gözünden vurulmuş gibi göründü, ancak yavaşça orta sahaya gidip beline doğru yığıldığında, kafasına darbe aldığı açıktı.

Davis bundan kısa bir süre sonra oyundan ayrıldı ve takım yedek kulübesinde kısa bir süre kaldıktan sonra Lakers’ın soyunma odasına gitti.

Oyunda faul çalınmadı.

Lakers, Los Angeles’ta Cuma akşamı oynanacak 6. maçta 121-106 mağlup oldu. Lakers, normal sezon boyunca serbest atış denemelerinde NBA’e liderlik etti.

Kalan sekiz takım arasında Lakers, New York Knicks ve Phoenix Suns’ın ardından maç başına en çok serbest atış kullanan üçüncü takım.

Çarşamba, takım sadece 15 serbest atış attı, bu serideki en az atışları ve bu sezon sonrası en az berabere kaldı.

Ham, “Yani, her zaman oynadığımız gibi oynadık,” dedi. “Bilmiyorum. Artık neyin faul olduğunu bilmiyorum.”

Çarşamba günü Ham, Golden State koçu Steve Kerr’in Lakers’ın çağrı çekmek için “oyunculuk” ve “felaket” kullandığı yönündeki eleştirisine yanıt verdi.

“Fiziksel bir basketbol markası oynuyoruz. Flop yapmayı öğretmiyoruz, kafa çıtlatmayı öğretmiyoruz. Bakın Bron, kollarında binlerce çizik var, AD ile aynı, Austin Reaves ile aynı, Lonnie Walker ile aynı,” dedi Ham. “İşin bu noktaya gelmesi talihsiz bir durum ama bunu tüm yıl boyunca yapmamıştık ve şimdi de devreye girip bize yardım edecek üçüncü bir taraf aramaya başlamayacağımızdan eminiz.”

“Sadece takımımıza koçluk yapacağız, sadece oynadığımız gibi, fiziksel, güçlü bir basketbol markası oynayacağız ve fişlerin olabilecekleri yere düşmesine izin vereceğiz.”

James de geri itti.

“Oyunumuz hücum etmek, boyaya saldırmak. Fiziksel teması önemsemeyiz. Aslında teması seviyoruz. Bundan çekinmiyoruz” dedi. “Biz sadece başarısızlık fırsatları arayan bir takım değiliz. Bu sadece biz değiliz. Aslında 20 yıllık hayatımda oynadığım ve başarısız bir takım olduğumuz hiçbir takım olmadı. Neyse ne. Söylemek istediklerini söyleme hakları var, ancak oyun her zaman dört çizgi arasında kazanılır ve Cuma günü kesinlikle daha iyi olmalıyız.”