Lakers'ın bu sezon ilk kez mağlup olmasının sorumluluğunu JJ Redick üstleniyor

Badem

Member
PHOENIX —

JJ Redick, Lakers'ın başantrenörü olarak ilk normal sezon maçına çıkmadan önce bir tahminde bulundu.

“Kaybedersek bu beni deli edecek” dedi. “Bunu sana söyleyeceğim.”

Lakers'ın bunun neye benzediğini anlaması bir hafta sürdü.

Redick, maç sonrası basın toplantısında, Lakers'ın 14 sayılık ikinci çeyreği ve Kevin Durant'in ikili takım kurma konusundaki tereddütlerinin sorumluluğunu üstlendi; kendisinin söylediğine göre takımının Pazartesi gecesi Suns'a 109-105 yenilmesindeki iki önemli faktör.

Anthony Davis yeni koçu hakkında “Çok kızgın” dedi.

Maçtan sonra Redick, Lakers'ın ikinci çeyrekteki, genç sezondaki en kötü hücumundan bahsederken gözle görülür şekilde tedirgin oldu.

Daha sonra “Asla 14 sayılık bir çeyreğe sahip olmamalıyız” dedi. “Yani bu benim de suçum. Bunun bir kısmı benim. İyi bir hücum yaptığımızdan emin olmalıyım. Biraz rastgele olduğunu hissettim. Oyalandık. Devre arasında bunu konuştuk. Üst düzey bir hücum yapabilmemiz için vücutlarımızı hareket ettirmemiz ve topu hareket ettirmemiz gerekiyor. Tarama yapmaları gerekiyor. Bizi başlangıçta yaptığımız işin dışına çıkardılar ve ikinci yarıda harikaydık. İkinci yarıda harika bir performans sergiledik.

“Sadece ikinci çeyrek bizi gerçekten yaraladı.”

Maç sonrası takımıyla konuştuktan sonra Redick, konuşmasını dört harflik bir küfürle noktaladı ve oyuncuların rekabetçiliği konusunda pek fazla soru işareti bırakmadı.

Austin Reaves, “Bu onun ne kadar önemsediğini gösteriyor” dedi. “Onun tutkusu başka bir seviyede. Grubumuzun iyileştirilmesine kilitlendiğini her günün her saniyesinde anlayabilirsiniz.”

Redick, geç alınan iki önemli karar da dahil olmak üzere oyundaki diğer kararlarının arkasında durdu.

Lakers'ın üç sayı geride olması ve 40.5 saniye kala Redick, Reaves'e üç sayılık bir şut attıracak şekilde tasarlanmış bir oyun hazırladı ve ardından beraberlik ya da sayıyı bire düşürme şansının takımı için sorun olmadığını söyledi.

Pazartesi gecesi beş üçlük atan Reaves kaçırdı.

“Harika bir görünüm olduğunu düşündüm. Bir türlü gitmedi” dedi. “Keşke bunları geri alabilseydin. Maç bittiğinden beri bunu düşünüyorum.”

Diğer karar ise Lakers'ın defansif duruşu ve bir eşitlik şansı daha elde etmesinden sonra bir sonraki hücum pozisyonunda geldi. Phoenix, Lakers'ın berabere kalma şansını riske atmak yerine, 6,4 saniye kala LeBron James'e kasıtlı olarak faul yaptı. İlk serbest atışı kullanıp farkı ikiye düşüren James, hücum ribaundu oluşturmak için kasıtlı olarak ikinci serbest atışı kaçırdı. Royce O'Neal sonunda topla buluştu ve Suns kazanmayı sürdürdü.

“Molamız olmadı. Bu bizim yaptığımız bir seçimdi. Bunun doğru seçim olduğunu düşünüyorum ve bu seçimi tekrar yapardım” dedi Redick. “Bu kadar sürede üç kişiyi faul yaptılar [points]. Yani o oyunda daha önce faul yapmış olsak bile harika serbest atış atan oyuncuları var. Bize yine faul yapacaklar. Bu yüzden beraberlik ya da maçı kazanma şansına sahip olmak için topa sahip olmamız gerekiyordu.”

Maç sonrası hayal kırıklığı büyük ölçüde Lakers'ın 14 sayılık gol öncesinde maçın başlarında çok iyi oynaması nedeniyle geldi. Takım, daha önce haftanın Batı Konferansı oyuncusu seçilen Davis'in üstünlüğünü sürdürmesiyle maçı yedi dakikadan az bir sürede 26-8 önde kapattı.

Davis 29 sayı, 15 ribaund ve 3 blokla Lakers'a liderlik etti.

Ancak 16 erken sayı ile yedek kulübesine gittikten sonra Kevin Durant ve Devin Booker, Suns'ın hızla oyuna geri dönmesine yardımcı oldu. Üçüncü çeyreğin başlarında, Lakers dördüncü çeyreğe başlamak için farkı yediye çıkarana kadar fark tamamen ortadan kalktı.

Ancak bir hastalıkla uğraşırken 14'e 3 şut gecesinde zorlanan James ve Davis, Cumartesi günü Kings'e karşı aldıkları galibiyette ortaya koydukları dördüncü çeyrek büyüsünü yeniden yaratamadı.

Lakers son 3:30'da sadece bir şut attı; James'in üçlüğü.

“Bu ligde kayıplar kaçınılmazdır. Ancak nasıl oynadığınız ve her hafta ve her maçta nasıl oynamaya devam ettiğiniz, ne tür bir takım olmak istediğinizi belirleyecek” dedi James. “Bu yüzden bu akşamki mağlubiyete rağmen yine de harika şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Elbette daha iyi olabileceğimiz bazı şeyler yaptık. Onları oyuna geri getiren o 14 sayılık ikinci çeyrek. Dördüncü çeyreğe yedi önde başladık ve onların oyuna geri dönmelerine izin verdik. Yani orada çok daha iyi olabiliriz. Ama bu akşam çok güzel şeyler yaptık.”

Ve en iyisi, Suns'a karşı mağlubiyette herkes kadar kendisinin de sorunun bir parçası olduğuna karar veren Redick'ten gelebilirdi.

Reaves, “Bu sadece büyük bir liderin neye benzediğini gösteriyor” dedi.