Lakers'ı NBA Kupası şampiyonluk mücadelesinde motive eden şey nedir? '500.000$, 500.000$'dır'

Badem

Member
Tarih ve geriye dönüp bakıldığında, Lakers'ın geçen kış neler başardığını bağlamsallaştırmayı biraz zorlaştırdı; takım, NBA'in ilk sezon içi turnuvasını kazandıktan sonra kupa kaldırdı ve pankart astı.

Bir yandan geçen yıl şampiyonluğu yalnızca Lakers ve Boston Celtics kutlayabildi. Öte yandan, hiç kimse ikisini kıyaslamazdı; ilki, Lakers'ın, Celtics yerine 18. NBA şampiyonluğunu kazanmak için uzun vadeli bir şans için bile mutlu bir şekilde takas edeceği bir yenilik, para ödülü ve diğer şeylerden başka bir şey değildi.

Lakers, NBA Kupasını kazanmanın getirdiği donanım ve nakit bonusunu memnuniyetle kabul ederken, sonraki 13 maçın 10'unu kaybettiler; bu, geçen sezona damgasını vuran tutarsızlığın altını çizdi ve takımın Darvin Ham ve koç ekibini kovmasına yol açtı. .

Lakers, NBA Kupası şampiyonluk savunmasını Cuma günü San Antonio'da bir yıl öncekiyle neredeyse aynı kadroyla açarken, bu uzun oyunların onlar için ne anlama geldiğini merak etmek fazlasıyla adil.

Ve geçen yıl olduğu gibi bunu anlamak çok da zor görünmüyor.

Forvet Rui Hachimura Çarşamba günü kıkırdayarak “Sadece parayı istiyoruz” dedi. “Sanırım tek şey bu… geçen yıl çok motiveydik. Büyük ödül bizde.”

Geçen yıl olduğu gibi Lakers'ın eleme turuna çıkabilmesi için grup maçından sağ çıkması gerekecek. Spurs, Phoenix Suns, Oklahoma City Thunder ve Utah Jazz ile aynı gruptalar.

Özel kortlar ve alternatif formalar bu maçların farklı olması gerektiği fikrini güçlendirirken koç JJ Redick, oyuncularının “ofiste bir gün daha” yaklaşımına sahip olacağını düşünüyor.

“Adamlarımızın son derece rekabetçi olmasını bekliyorum. Geçen yıl bunu birkaç kez söyledim, rekabetçi insanlara rekabet etmeleri için bir neden vermenize gerek yok,” dedi Lakers'ın üst üste üçüncü galibiyetinin ardından Çarşamba günü. “Sabah uyanıyorlar, yarışmak istiyorlar. Ve maçlar normal sezon için geçerli. Batı Konferansı'nın ne kadar zor olduğunun hepimiz farkındayız. Ve her maç önemli olacak.”

Bir yıl önce hastalığına rağmen NBA Kupası finalinde forma giyen Guard Austin Reaves de Redick'le aynı fikirde. Hedef her maçı kazanmaktır. Daha fazla değil, daha az değil.

Tamam, belki biraz daha fazla.

Reaves, “Yani 500.000 dolar 500.000 dolardır” dedi.

Aslında ödül havuzu, kazanan takımdaki tüm oyuncuların 514.970 $ toplamasıyla biraz arttı.

Çaylak forvet Dalton Knecht gülümseyerek “Buna ihtiyacımız var” dedi.

Cuma günü Spurs'a karşı oynanacak maç, Lakers'a bu sezon Victor Wembanyama'yı ilk kez görme fırsatı verecek; 2,90 fenomeni, Çarşamba gecesi kariyerinin en yüksek puanı olan 50 sayıya yeni ulaştı. Unvan savunması ve para ödülü Anthony Davis'in yaklaşımını değiştirmeyecek.

Lakers'ın uzun adamı, “Bunun geçen yıl etrafımızdaki heyecandan kaynaklandığını biliyoruz, ancak her maça – normal sezon maçına veya Kupa maçına – aynı şekilde yaklaşıyoruz” dedi. “Sırf bir Kupa maçı olduğu için ona yaklaşımımızı değiştirmemiz gerektiğini düşünmüyorum. Her maça aynı şekilde yaklaşmalıyız ve bu şekilde yaklaşacağız.”

Turnuvanın en değerli oyuncusu LeBron James, Cuma günü düşüncelerinin başka bir yerde olacağını söyledi; yakın zamanda geçirdiği hafif felçten sonra iyileşmekte olan Spurs koçu Gregg Popovich'in sağlığı hakkında.

“Şahsen benim için şu anda San Antonio'dan çok daha büyük haberler var ve bu da sevgili arkadaşım Koç Pop. Ve yarın Cuma günkü maç için oraya giderken onu yoğun bir şekilde düşüneceğim” dedi James. “Ve ona en iyi sağlığı diliyorum. Ve umarım onu yakında görürüm. Kenarda olmasına bile gerek yok. Umarım onu yakında görürüm. Benim için en önemlisi bu.”