Lakers vs. Warriors: Yetenek avcılarını playoff serisinden neler bekliyor?

Badem

Member
Lakers’ın Golden State Warriors ile oynayacağı playoff serisini ilk kez düşünmeye başladığınızda aklınız belirli bir yere giderse affedilebilirsiniz.

Evet, bölgesel, Los Angeles Körfez Bölgesi’ne karşı ama bu ligde, NBA’in en büyük iki yıldızının playofflarda tekrar karşılaşacağı bir başka tur, bu kez Salı gecesi San Francisco’da başlayacak olan Batı Konferansı yarı finalleri.

LeBron James ve Stephen Curry, dört farklı NBA Finali için sahayı paylaştılar, James ve Cavaliers bir kez kazandılar ve şimdi aynı konferansta ilk kez bunu tekrar yapacaklar.

Dizi, katkıda bulunan en ünlü iki kişiden daha fazlasına bağlı olacak.

Haberler, maçla ilgili ilk tepkilerini ve hangi takımın üstün olduğunu öğrenmek için bir Batı Konferansı yöneticisi, bir Batı Konferansı yetenek avcısı ve bir Doğu Konferansı yetenek avcısı olmak üzere üç NBA uzmanıyla konuştu. Bu tür konularda kamuya açık konuşma yetkileri olmadığı için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuştular.

“Gerçekten eğlenceli olacağını düşünüyorum. İki gerçekten çok iyi takım oynuyor,” dedi West yetenek avcısı. “Sanırım Warriors’ı destekliyorum ama önemli olan oyun tarzının işe yaradığı. sanmıyorum [Kevon] Looney, Anthony Davis’e karşı yaptığı etkinin aynısına sahip. [Domantas] Saboniler. … Lakers biraz daha yavaş oynamak isteyecek, daha fazla yürümek isteyecek. Neredeyse üçlük atmıyorlar. Kimin tarzı galip gelecek.”

West yöneticisi, sıkı bir seride Warriors’ı desteklediğini söyledi.

“Golden State-Sacramento’yu izliyordum ve eğer Sacramento kazanırsa, Lakers’ın onları kesinlikle yeneceğini düşünüyordum, bence kesinlikle bu deneyim sayesinde. Bunu 7. maçta gördünüz, ”dedi yönetici. “Ancak Warriors kazanırsa, aynı nedenlerle Lakers’ı yeneceklerini hissettim. Onların deneyimi. Bron, Bron’dur. Anladım. Ama onlar [Warriors] iyi yağlanmış bir makine.”

Lakers için en büyük zorluk, Pazar günü 7. maçta Kings’i kapatmak için tarihi bir 50 sayılık oyun sergileyen Curry’yi yavaşlatmak olacak. West scout, Lakers’ın Jarred Vanderbilt’i ilk turda Ja Morant’ta kullandığı Curry’de denemesini bekliyor.

Batı gözcüsü, “Bence Vando bunun büyük bir parçası,” dedi. “İlk tur serisinin büyük bir parçası olduğunu düşündüm. … O çok iyi, uzun ve yıkıcı – boyu ve hareket etme yeteneği. Ona atabileceğiniz başka bir vücut.

“… Ama kimse gerçekten Steph’i korumuyor.”

Doğu izcisi kabul etti.

“Bence biraz karıştırmalısın, topa vurmalısın” dedi. “Uzun oyuncular hazır ve kararlı olmalı ve aynı zamanda zorlu şutlar da olmalı. Vanderbilt çevredeki muhafızları ligdeki herhangi bir uzun oyuncu kadar iyi koruyabilir.”

Lakers forveti LeBron James, Mart ayındaki bir maç sırasında Warriors guardı Stephen Curry’yi taban çizgisinde köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

(Ashley Landis/AP)

Warriors, normal sezonda ve playoffların ilk turunda, Davis ve Lakers savunması için yeni bir dizi zorluk olan üç sayılık denemelerde NBA’e liderlik etti. Boyaya girmeyi seven bir takım olan Grizzlies’e karşı, Davis potadaki bir güçtü, 26 şutu bloke etti ve tek başına Grizzlies’i kısa devreye zorlama yeteneğine sahipti.

Buradaki görev farklı.

West Scout, “Lakers, Dillon Brooks’un kurtulmasına çok yardımcı oldu” dedi. “Memphis’e karşı boyayı gerçekten kaldırdılar. Ve bu bir nevi bunun tersi. … Savunmanızı biraz tersine çevirip çevreyi oynayabilir misiniz?

Açıkçası, Lakers’a Klay Thompson’ın şutları, Andrew Wiggins’in atletizmi, Draymond Green’in oyun kurması ve Looney’nin ribaundları meydan okuyacak.

West scout, “Uzun süredir birlikte olmayan bir takım için, defansif olarak aynı sayfada olmak, konuşmak ve yer değiştirmek… Onlardan size çok hızlı geliyor,” dedi.

Herkes Davis’in Lakers’ın en büyük silahı olduğu konusunda hemfikirdi, Golden State’in boyut ve derinlik eksikliğine karşı hakim olma yeteneği, takımın ilerlemesi için bir yol.

Doğu yetenek avcısı, Grizzlies’e karşı son galibiyet hakkında “Son maçı oynama şekli, elinden gelenin en iyisini yapıyor” dedi. “Bence o en büyük avantaj.”

Lakers için en iyi argümanlar, Davis’in hakimiyetinin bazı versiyonlarını ve Rui Hachimura, D’Angelo Russell ve Austin Reaves’in ilk turda yaşadığı anlardan farklı olarak, takımın rol oyuncularının şutları vurup savunmada rekabet etmesini içeriyor.

James’e sahip olmak da büyük bir yardım.

West yöneticisi, “Ekibin zihniyetinin … Bron’un bir konuda olduğunu düşünüyorum” dedi. “Sürekli mirasa bakıyor. Eğer bu yedi sırayı alır ve bir şampiyonluk kazanırsa, bu onu diğerlerinin üzerine çıkaracaktır. … Motive olmuş bir Bron alacaksınız. Motive bir AD. Ve eğer Russell ve o adamlar birkaç şut atarsa, bu bir avantajdır.

“Ama o X faktörü. Bron, Bron olmalı ama bunu yedi maç boyunca yapmalı.”

Ligdeki bazı kişiler, Darvin Ham’ın çaylak bir baş antrenör olarak önemli anlarda doğru ayarlamaları yapma becerisini merak ederken, Doğu yetenek avcısı, Lakers’ın Grizzlies’i idare etme şeklinden etkilendiğini söyledi.

“Bence Darvin Ham deplasmanda kazanarak kendini kanıtladı. [in Game 1]5. Oyunu kaybettikten sonra bu adamların geri dönmesini sağlamak, ”dedi. “Zorlu bir normal sezonda ilerlediği ve ardından son takas tarihinde yeni bir grup aldığı, sorunu çözdüğü ve ardından güçsüz olarak bir seriyi kazandığı için ona kredi vermelisiniz.”

Nihayetinde, Warriors’ın şampiyonluk soyağacı, West scout’un seride Warriors’ı tercih etmesinin nedenidir – James Warriors’ı herkes kadar iyi tanıyor olsa bile.

West scout gülerek, “Bir playoff serisinde LeBron James’e sahip olmak kesinlikle her zaman bir avantajdır,” dedi. “Ve o, Warriors’la herkesten daha fazla karşılaşan adam ve ne yapmaya çalıştıklarını söyleyebilecek.

“Ama bunu duymak ve üzerinden konuşmak başka bir şey, Kings’in Pazar günü yaptığı gibi toprak kaymasını hissetmek başka bir şey.”