Lakers, şut atan çaylak Dalton Knecht'i nasıl yakaladı?

Badem

Member
Neredeyse 11 ay önce Dalton Knecht sezonun en kötü çöküşünü yaşıyordu. Big Sky Konferansı'ndan SEC'e geçiş harika gidiyordu, puanlar yağıyordu, durdurulamayan bir musluk.

Ve sonra – sorun.

Georgia State'e karşı yedide iki, North Carolina State'e karşı yedide bir ve bu sefer Tarleton State'e karşı yine yedide iki kazandı. SEC'de yılın oyuncusu seçilmeden önce, Lakers'ın 17. sıradan seçilmesinden ve Lakers'ın LeBron James ve Anthony Davis'in asla tam anlamıyla sağlayamadığı şut cevabı gibi görünmeden önce, Knecht sadece bir oyuncuydu. Felaket bir çöküş içinde olan beşinci sınıf son sınıf öğrencisi.

“DK, iyi olan ne dostum? Sadece uzanıp n'aber demek istedim?” Austin Reaves, 23 Aralık'ta Knecht'e doğrudan mesaj attı. “… Adamın bağlantıda kaldığından emin olun. Ben izliyor olacağım ve eğer bir şeye ihtiyacın olursa bana haber ver. Ben buralardayım.”

Salı gecesi, Knecht 37 sayı attıktan sonra -ki bu genç NBA kariyerinin en büyük rakamıydı- Lakers çaylağı, Reaves'in mesajının kendisi için önemli olduğunu bir kez daha dile getirdi. Bu, büyük bir gecenin ardından NBA'de giderek daha rahat göründüğünüzde düşündüğünüz türden bir şey.

“Austin, daha önce de defalarca söylediğim gibi, Tennessee'de geçirdiğim süre boyunca bana mesaj attı. Onun orada olması nedeniyle ona her türlü soruyu sorarım. Bana yardım etmek için her zaman oradadır,” dedi Knecht. “Ben ve o her gün antrenman bittikten sonra atış yapıyoruz. Ve ligde çalışmış ve benim yaptığım gibi bunun gibi şeyler yapan böyle bir adamınız var. [tonight]Bana güvenen, her zaman benim şut atmamı isteyen bir adama sahip olduğumda bu her zaman iyidir.”

Yılın on dört maçında Lakers'ın 17. sıradan draft hakkını bir şekilde elde edebilen Knecht için bu tür geceler artmaya başlıyor.

Salı günkü gösteri şimdiye kadarkilerin en iyisiydi; hatta Knecht, Michael Jordan'ın 1992 NBA Finalleri'nin 1. Maçında kullandığı üçlük barajının ardından aynı omuz silkerek kutlamayı yaptı.

“Jordan markasıyla sözleşme imzaladım” dedi. “Zorundaydım.”

Lakers guardı Dalton Knecht, Salı günü Crypto.com Arena'da Utah Jazz'e attığı üç sayılık basketten sonra Michael Jordan kutlamasını omuz silkerek gerçekleştirdi.

(Etienne Laurent / Associated Press)

Her şey yeni geliyordu çünkü bir profesyonel olarak Knecht için öyleydi. Bir maçta dokuz üçlük atan dört çaylaktan biri. Geçen hafta New Orleans'ta ve Memphis'e karşı büyük barajlar yaptıktan sonra üçüncü çeyrekte 21 sayı attı. Ancak Reaves gibi oyuncular için her şey tanıdık geldi.

Reaves, Lakers'ın Utah'a karşı kazandığı 124-118'lik galibiyetin ardından, “Onu üniversitede izlediyseniz, neler yapabileceğini bilirsiniz” dedi. “Ve ilk birkaç şutunun kaleye doğru gittiğini gördüğünde, bilinçsiz olduğu o moda girebiliyor. Ondan bunu bekliyorum çünkü onu çok izledim.

O tek kişi değil.

Geçtiğimiz sezon NCAA turnuvasında Purdue'ye karşı 37 sayı kaybettikten sonra verdiği bir röportajda Knecht'ten bahseden James, Lakers'ın onu ilk turun ortasından daha fazla seçebildiği için şok olduğunu söyledi.

Bunun Lakers'ın bir cevheri ortaya çıkarması olmadığını söyledi. Bunun, R dereceli çeşitli bir dil kullanarak, bir ekibin kendilerine verilen hediyeyi basitçe kabul etmesi olduğunu söyledi.

“Onu izleyen oldu mu?” James inanamayarak birkaç kez dört harf yazmadan önce şunu söyledi. “…Yılın SEC oyuncusunu 'bulamazsınız'.”

Ancak Lakers, en azından rol doldurma anlamında Knecht gibi bir oyuncu arıyor. Davis ve James'e pota etrafında daha fazla alan sağlamak, savunmayı boyalı alanın dışına ve üç sayı çizgisine doğru çekmek için tasarlanmış bir dizi şutörden geçtiler.

Danny Green ve Kentaious Caldwell-Pope etkili aralayıcılardı. Troy Daniels, Wesley Matthews, Ben McLemore, Wayne Ellington, Trevor Ariza, Kent Bazemore, Malik Beasley ve Patrick Beverley defans oyuncularını sürekli olarak çekecek kadar iyi değildi.

Peki Knecht? Mantık şu ki, kendisi bu tür bir saygıyı zaten tesis etmiş durumda (her ne kadar Utah'ın savunmacıları üçüncü çeyrekte altı üç sayılık atış yaptığında onu kaybetmeye devam etse de).

Davis, “Onu bırakamazsınız” dedi. “Koşabileceğimiz pek çok set ve koşabileceğimiz çok şey var… ya ona bir şut atmak ya da adamların onun şut atacağını düşünmesini sağlamak için. Ve bu durum onların defans rotasyonunu bozuyor. Ancak etrafta atıcılar varken bu her zaman işe yarar. Ben ve Bron postta oynuyoruz. Şimdi bunu bire bir halledin. İkili takım olmak zor.”

Rui Hachimura bu hafta ayak bileği sakatlığından dönecek olsa da Lakers ona şans vermeye devam edecek. Geçtiğimiz hafta Knecht hücumda takım için çok fazla şey yaptı ve üç sayılık atışlarının %66'sından fazlasını yaptı. Son dört maçta Knecht 24,3 sayı ortalaması yakaladı ve Lakers'a 9,3 artı-eksi puanla liderlik etti.

Ve JJ Redick'in, beyaz tahtayı her eline aldığında ve onu birçok ekrandan uzaklaştırmak için bir oyun hazırladığında, çaylağıyla bir nevi vekaleten yaşadığını düşünürsek, şutlar gelmeye devam edecek.

“Eğlenceli. Bazen bir şeyi gördüğümde gerçekten heyecanlandığımda bunun farkında olmam gerekiyor. [after timeout play] ya da hepsini Dalton için hazırlamamaya dair bir fikrim var,” dedi Redick sırıtarak. “Bu sadece, gerçek bu. Hepsini benim için istiyorum.”

Bunların hepsi Lakers için bir düzeyde toplumsal başarıyı temsil ediyor. Knecht'in bu şutları atabilmesi için takımın onu seçmesi gerekiyordu. Bundan önce bile Reaves gibi oyuncuların inancı onun daha özgüvenli olmasına yardımcı oldu.

Salı günü, D'Angelo Russell'ın pasları ve perdeleri, James'in asistleri ve Cam Reddish ile Gabe Vincent'ın defansif stopları, Knecht'in harika görünümler elde etmesinde (ve ardından vurmasında) rol oynadı.

Redick, “Sıcak elin farkına varmak, ki bu gerçek bir şeydir, ancak sıcak elin farkına varmak ve ardından bunu uygulamak sadece bir düzeyde özveriliğin göstergesidir” dedi. “Aynı zamanda basketbol IQ düzeyini de gösteriyor. Adamlarımızın bu konuda harika olduğunu düşündüm”