Lakers sezon öncesi açılışını LeBron James’siz Warriors’a kaptırdı

Badem

Member
SAN FRANCİSCO –

Lakers, sezon öncesi hazırlıklarını son gördükleri takımlardan birine karşı, Stephen Curry, Klay Thompson ve Golden State Warriors’a karşı açtı.

LeBron James ve Austin Reaves’in ihtiyati nedenlerden dolayı forma giymediği maçta Anthony Davis ve D’Angelo Russell, 125-108’lik mağlubiyetin ilk yarısında 30 sayı üretti.

İlk yarıda her iki takım da ilk beşleriyle oynadıktan sonra, ikinci yarıda dakikaları yedeklere bıraktı.

Sahadaki kilit rotasyon oyuncularıyla Lakers büyük ölçüde istikrarsızdı. Sezon sonrası dönemde olduğu gibi Davis, Warriors’ın pivotu Kevon Looney’e postta ve potada saldırdı, ardından geri adım attı ve üç sayılık basketler attı. Davis 13 dakikadan kısa sürede 15 sayı ve 5 ribauntla maçı tamamladı.

Maçtan önce koç Darvin Ham, Davis’in hücumda özgürce oynamasını savundu ve şutların ortaya çıkması durumunda derinden daha agresif olmasını istedi.

“Bu sadece onun farklı fırsatları değerlendirmesi ve hızlı kararlar alması meselesi. ‘Tamam, buraya çıkıp her patladığında üç yapmanı istiyorum’ gibi bir şey değil” dedi Ham. “Sadece hücum tarafında yapmaya çalıştığımız şey çerçevesinde mantıklı olanı yapın. Eğer bir post-up gerektiriyorsa, eğer kısa bir atış gerektiriyorsa, eğer bir pick-and-pop üçlüsü gerektiriyorsa, o zaman bunu yapın.

Russell ayrıca Golden State savunmasına da atak yaparak çemberde, orta mesafeden ve üç sayılık mesafeden gol atma yeteneğini gösterdi.

Ancak Lakers’ın başlıca oyun kurucularından ikisi olan James ve Reaves olmadan, top hücumda çok sık durdu ve takımın sürekli bir ritim bulması mümkün olmadı.

Warriors’ta Thompson 10 sayı, Curry 8 sayı, yeni oyun kurucu Chris Paul ise 6 sayı ve 5 asistle oynadı.

Lakers adına Max Christie ikinci yarıda 15-13 sayı attı ve Rui Hachimura da 12 sayı kaydetti. Yeni gelenler Gabe Vincent ve Christian Wood sırasıyla yedi ve beş puana sahipti.

Lakers forveti Cam Reddish, sağ ayak bileğinin burkulması nedeniyle dördüncü çeyrekte oyundan ayrıldı.

Maç öncesinde Golden State antrenörü Steve Kerr, bu yaz FIBA Dünya Kupası’nda ABD Takımıyla çalıştırdığı Reaves’e övgülerini sürdürdü.

Kerr, “Elbette ona karşı koçluk yapmaktansa ona koçluk yapmak daha iyi” dedi. “Ona koçluk yapmayı sevdim. Austin harika bir adam, yetenekli. İnsanların ona inandığından çok daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. Demek istediğim o gerçekten yetenekli, atletik, akıllı, dayanıklı, bunların hepsine sahip. Geçen yıl bize ve herkese çok fazla sorun yaşatmasının bir nedeni var.”

Reaves’in Pazartesi günü Las Vegas’ta Brooklyn’e karşı oynaması bekleniyor. James bu hafta Lakers’ın altı hazırlık maçının yarısını oynamayı planladığını söyledi.