Lakers, Nikola Jokic’i savunmak için bir formül yaratmış olabilir

Badem

Member
DENVER —

Lakers, doğanın gücü olan Denver’lı Nikola Jokic ile nasıl başa çıkılacağına dair bir plan tasarladı; işe yaramazsa bir karşı plan ve iki kez NBA’in en değerli oyuncusuna karşı da ters giderse bir “kaçış planı”.

Lakers’ın dördüncü çeyrekte uyguladığı kaçış planının güçlü bir araç haline geldiği ve Jokic’in son 12 dakikadaki etkinliğini sekteye uğrattığı ortaya çıktı.

Ancak genel olarak Lakers, Jokic’i yavaşlatmak için yeterince erken hareket edemedi. 12’ye 17 şutunda 34 sayı atarak gol attı, üç sayılık atışlarının üçünü ve sekiz serbest atıştan yedisini attı.

Hücumda 21, altı ribaund topladı.

Asist yaptı ve 14 asist yaptı.

Bu, Jokic’in triple-double’ıyla sonuçlandı ve bu play-off’larda üst üste üçüncü ve son beş maçında dördüncü oldu. Bu, 132-126’lık bir galibiyet, Nuggets’ın yedi Batı Konferansı finalinin en iyisi olan finalde 1-0 öne geçmesine yardımcı oldu.

Lakers antrenörü Darvin Ham, “Yine söylüyorum, o adama karşı burada kalabileceğiniz hiçbir haber yok” dedi. “Onu durdurabilecek tek bir kişi bile yok. Bunun komite tarafından yapılması gerekiyor ve zaman zaman eşleşmeleri ve yayınları değiştirmeniz gerekiyor.

“Oyun içi ayarlamaların çok derinlerine inmek istemedik. Bu hâlâ nihai satranç oyunudur. Sonuçlardan memnun kaldık, bize oyuna geri dönme şansı verdik ve eğer geri dönmemiz gerekirse bu, bu gece açıklamadığımız diğer birçok şeyin yanı sıra orada olan şeylerden biri.”

Anthony Davis, Jokic’le başladı ve play-off’larda onu savunan diğer oyuncular gibi elleri doluydu.

Ancak Lakers’ın Jokic’i yavaşlatmasına yardımcı olan şey, dördüncü çeyrekte Rui Hachimura’yı onun üzerine koyması ve Davis’in, adamı Aaron Gordon’a göz kulak olurken ortalıkta dolaşmasına izin vermesiydi.

İşe yaradı ve Jokic içeri girdiğinde biraz tereddüt etti çünkü Davis gizleniyordu. Aslında Davis dördüncü çeyreğin sonlarında Jokic’in şutunu engelledi.

İşe yaradı çünkü Jokic dördüncü çeyrekte sadece üç sayı attı ve tamamı serbest atışlardandı.

İşe yaradı çünkü Jokic her iki şutunu da kaçırdı ve iki top kaybı yaptı.

40 sayı, 10 ribaund, üç top çalma ve iki blokla oynayan Davis, “Küçük bir ayarlama yaparak bunu başardık” dedi.

“Oyun boyunca farklı ayarlamalar yapıldı. Sonunda hoşumuza gitti, bir süre orada kaldık. Belki 2. Maçta gideceğimiz bir şeydir. Açıkçası geri dönüp filme bakmalıyız. Ama şimdi düşününce hoşumuza giden bir şey oldu. Ayrıca beni dolaşıma sokmak ve bunun gibi şeyler. İyi ayar.”

Nuggets’ın pivotu Nikola Jokic (15), 1. maç sırasında Lakers forvetleri Rui Hachimura (28) ve Anthony Davis’in ikili takım savunmasını geçmeye çalışıyor. Davis’e oyun sırasında faul çalındı.

(Robert Gauthier / Haberler)

1,80 boyundaki ve 230 kiloluk Hachimura, Jokic’i çevrede bozacak kadar büyüklüğe ve güce sahipti.

Ama Davis’in her zaman arkasında olduğunu biliyordu.

17 sayı atan Hachimura, “Sadece onun dizinin üzerinde durmaya çalışıyordum” dedi. “Bu bizim oyun planımızın bir parçasıydı ve maç öncesinde bunu konuşmuştuk. Koçlar bana Jokic’i de koruyacağımı söyledi. İyi bir plandı ve ikinci yarıda onun üzerinde oldukça iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. … Ben hazırım. … Bu ana hazırdım.”

Üçüncü çeyreğin sonuna doğru saat yaklaşırken Davis Jokic’e çok yakın dururken, Nuggets’ın pivotu Davis’in uzattığı elinin 28 metre üzerinden üç sayılık bir sayı attı.

Davis dönüp süre dolduğunda topun ağlardan geçmesini izlerken Jokic’e baktı ve başını salladı. Jokic omuzlarını silkti ve Davis’e gülümsedi.

Bu şut Nuggets’a 14 sayı fark kazandırdı.

Bu, Jokic için de böyle bir geceydi ve Nuggets için gösterdiği türden play-off performanslarıydı.

Davis, “O atış, yani o sadece… Ona baktım ve gülümsedim” dedi. “Yapabileceğim başka bir şey yoktu. Sepetten 10 metre uzakta, bir top sür, onu yukarı fırlatıyor ve içeri giriyor. Yani kesinlikle o gecelerden biriydi.

“Ancak oyunun ikinci yarısında cesaretlendik ve daha iyi olabileceğimiz şeyler var ve bir sonraki maç için bazı ayarlamalar yapabiliriz.”