Lakers, NBA draftında Jalen Hood-Schifino ve Maxwell Lewis’i seçti

Badem

Member
NEW YORK –

Jalen Hood-Schifino, Indiana’daki birinci sezonundan sonra NBA seçmelerine girmeye karar verdiğinde, yeşil takım elbise giyeceğini biliyordu.

Brooklyn’deki Barclays Center’ın perde arkasına geçerken hafifçe omuz silkerek “Favori renk,” dedi.

Yeni işvereninden ilk hatıra olan altın Lakers şapkasıyla biraz çatıştı. Franchise, Perşembe günkü seçmelerde 17. sırada yer alan 1.80’lik oyun kurucuyu seçti; bu, Lakers’ın 2017’de Lonzo Ball No. 2’yi almasından bu yana en yüksek seçimleri.

Celtics yeşili ne olursa olsun, Lakers’ın en yeni üyesi olma sevinci sorgulanamazdı. Kolunda Kobe Bryant’ın dövmesi var.

“Dürüst olmak gerekirse gerçekten çılgınca ve nasıl hissettiğimi söylemek biraz zor çünkü büyürken büyük bir Kobe hayranıydım. Her zaman onun videolarını izliyordum, Lakers’ı izliyordum” dedi. “Lakers tarafından draft edilmek benim için biraz gerçeküstü ve çılgınca.”

Bunu bir kasırga izledi.

20 yaşındaki Hood-Schifino seçildikten sonra, en ufak bir aksaklıkla yürüyerek röportajdan röportaja sıçradı. Takım elbise umduğu her şey olmasına rağmen, ayakkabıları onu öldürüyordu.

Bir istasyonda nihayet onları çıkardı ve bir NBA çalışanı, topuklarının arkasında oluşmaya başlayan kesikler için ona birkaç bandaj getirdi.

“Bir beden bile aldım ve hala acıyorlar” dedi.

Dakikalar geçtikçe sinirleri yatıştı. Gizli yeteneklerinden, nasıl yemek yapabildiğinden ve hatta biraz şarkı söyleyebildiğinden bahsetti.

“Asla böyle olmadım,” dedi gülerek, askere alma sürecinden gelen kaygı azalmaya başladı.

Indiana’daki koçu, uzun süredir NBA koçu olan Mike Woodson, seçim açıklandıktan sonra gururla parladı ve eski oyun kurucusunu çok mantıklı ve tutarlı olduğu için övdü.

Ancak Perşembe günü, Hood-Schifino her yerdeydi, duyguların “bir hız treni” olduğunu söyledi.

Los Angeles’ta, Lakers ön ofisi, ilk turda olası takas seçenekleri de dahil olmak üzere bir dizi farklı açıdan çalıştı. Ancak ekip, Hood-Schifino’da karar kıldı ve kaynaklar, niyetinin seçimi korumak olduğunu çabucak işaret etti.

Hood-Schifino kısa bir antrenman yaptı ve seçmelere hazırlanırken Lakers ile bir araya geldi.

Ekip daha sonra ikinci turda 40 numara seçimiyle Pepperdine’den kanat Maxwell Lewis’i seçti ve Indiana Pacers ile seçimleri değiştirmek için 47 numaradan yukarı çıkmak için 4 milyon dolardan fazla ödedi.

Michigan’dan Kobe Bufkin, bir sosyal medya stüdyosuna dönüştürülen Nets eğitim odasında iki Big Ten guardı bir anı paylaşırken, Hood-Schifino’ya doğru “LALA,” şarkısını söyledi.

Lakers, Perşembe günkü NBA seçmelerinin ikinci turunda Pepperdine’den kanat Maxwell Lewis’i 40. sıradan seçti.

(Nam Y. Huh / Associated Press)

Indiana’daki tek sezonunda Hood-Schifino 13.5 sayı, 4.1 ribaund ve 3.7 asist ortalamaları yakaladı. Big Ten’in en iyi çaylağıydı.

Lakers genel menajeri Rob Pelinka, Hood-Schifino’yu “piyango seviyesinde bir yetenek” olarak nitelendirdi.

“O özel. Çok özel” dedi Pelinka. “Yerde kıçını kaldıran çok yönlü bir genç adam var. Saha dışında iyi bir genç adam. Her şeyden çok bu. Çocuk sadece bir profesyoneldi. Kolejde. ‘Bu adam nasıl bu kadar olgun olabiliyor?’

“İş ahlakı onu zor zamanlardan geçirecek.”

Pepperdine’de forma giyen Lewis, 17.1 sayı ve 5.7 ribaund ortalamaları ile %34.8 üçlük isabeti yakaladı. Draft öncesinde Lakers’ın grup antrenmanlarının yıldızlarından biriydi.

Lakers ayrıca Florida pivotu Colin Castelton ve Missouri guardı D’Moi Hodge ile iki yönlü sözleşme imzaladı, anlaşmalar hakkında bilgi sahibi olan ancak kamuya konuşma yetkisi olmayan kaynaklar söyledi.

NBA Komiseri Adam Silver, San Antonio Spurs’ün hazır olduğunu açıkladığında alkışlar başladı. Victor Wembanyama’nın solundaki hayranlar, saat ilerlerken onun adını söylemeye başladı. Zaman sadece bir formaliteydi.

Bir yıldan fazla bir süredir herkes 7-4 Wembanyama’nın ilk seçileceğini biliyordu. Anın büyüklüğünün ilk hatırlatıcısı, sahneye çıkıp 6-3 Silver’ı aştığında geldi.

“Bunu gerçekten tarif edemiyorum. Hala taze, ”dedi Wembanyama. “Hayatımın en güzel duygularından biri. Muhtemelen hayatımın en güzel gecesi. Uzun zamandır bunun hayalini kuruyorum. Gerçekleşen bir rüya. İnanılmaz.”

2 numaradaki dram, Charlotte Hornets’in Portland’a 3 numaraya giden G League Ignite guardı Scoot Henderson karşısında Alabama’dan Brandon Miller’a inişiyle sona erdi. Overtime Elite’den Amen ve Ausar Thompson dördüncü ve beşinci seçimlerdi, yani ilk beş seçimden dördü geçen sezon kolej basketbolu oynamadı. Bu en son 2001’de oldu.

Bazı yerleşik yıldızlar etrafında gevezeliklere rağmen Perşembe günü hiçbir büyük işlem gerçekleşmedi. Ücretsiz ajans 30 Haziran’da başlıyor.

Lakers’ın cevaplaması gereken kadro soruları olsa da, Perşembe günü gelecek için iki parça eklediler.

Hood-Schifino, “Her gün getireceğim, çok çalışacağım ve birçok kutuyu kontrol ettiğimi düşündüğüm bir oyuncuyum” dedi. “Açıkçası ben büyük bir guardım, cüsseliyim, her üç seviyeden de gol atabilirim, bencil değilim, takım arkadaşlarımı dahil edebilirim. … Genel olarak, gerçekten iyi bir oyuncu ve hatta daha iyi bir insan olduğumu düşünüyorum.”