Lakers, mağlubiyet serisi dörde çıkarken bitirmek için savaşacağına söz verdi

Badem

Member
Sonuna kadar “savaşacak” çünkü Darvin Ham'in bildiği tek şey bu ve Lakers'ın koçu olarak oyuncularının sonuna kadar savaşmasını istiyor.

Şu anda Lakers rakip üstüne rakipten darbe alıyor.

En son vuruş Memphis Grizzlies'ten geldi; Lakers'ı üst üste dördüncü, son 13 maçında 10. yenilgisine gönderen ve onları iki maç .500'ün altında bırakan bir vuruş.

Üç haftadan biraz daha uzun bir süre önce NBA'in sezon içi turnuvasını kazandıklarından beri aynı olmayan titrek bir grup.

Ham, Lakers'ın ikinci yarıda 69 sayıdan vazgeçmesinin ardından, “Bu mücadele için bu işin içindeyim ve kafamı falan asmaya niyetim yok” dedi. “Kaybettiğimiz için hayal kırıklığına uğradım, art arda birden fazla maç kaybettiğimiz için hayal kırıklığına uğradım. Ancak bu sorunu çözmeye çalışmak göğsümdeki yangını daha da büyütecek ve maçtan sonra takıma mesajım buydu. Savaşmalıyız. Çok çok daha kötülerini yaşadım ve bu sorunu mutlaka çözeceğiz.”

Lakers koçlarıyla aynı mücadeleyi veriyor mu?

Ham medyaya bunu yaptıklarına dair güvence verdi.

Teknik direktör olarak üzerinde baskı olduğunu biliyor. İki kaptan LeBron James ve Anthony Davis üzerinde, bu grubu bu sıkıntıdan kurtarmaya yönelik bir baskı var.

“Hayır, bu işi bitirmeye, bu slaytı bitirmeye hazırlar” dedi. “Elbette kimse kaybetmek istemez. Kaybetmek hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak cesaretimizin kırılması gibi bir hata yapamayız. Mesela herkes bana kusur bulacak, personele, oyunculara, organizasyona, ne olursa olsun. Bütün gürültüyü engellememiz lazım. Mesela tüm gürültüyü engelleyin, ona dikkat etmeyin. Nasıl daha iyi olabileceğimize odaklanın.

“Hatalar ne olursa olsun, yanlış giden ne varsa ona bakın, analiz edin ve düzeltmeye çalışın, hepsi bu. Çözüm odaklı olmanız gerekiyor. Dışarıda olup bitenlere karşı kesinlikle uyuşmuş olmanız gerekiyor. Eğer Lakers değilse buna aldırış etmeyin. Sadece bize kilitlenin ve işimizle, günlük çalışmalarımızla nasıl kendimizin en iyi versiyonu olabileceğimizi görmeye çalışın.

39 yaşındaki James, 21 sezondur NBA'de ve Lakers'ın bu çıkmazdan kurtulmasına yardımcı olmak için ışığın üzerinde olacağını biliyor.

Takımın durumu tersine çevirmesine yardımcı olmak için ne yapabileceği soruldu.

Lakers forveti Anthony Davis, Grizzlies'in pivotu Bismarck Biyombo'ya karşı potaya doğru ilerlerken, Cuma gecesi yaklaşık 41 dakika süre alırken 31 sayı kaydetti.

(Luis Sinco / Haberler)

“Ben ne yaparım?” James tekrarladı. “İşe geliyorum, her gün saatimi çalıştırıyorum, pozitif kalıyorum ve sahaya çıkıp liderlik etmeye çalışıyorum, sahada ilham vermeye çalışıyorum, yaptığım şey bu.”

Cuma gecesi yaptığı şey 38 dakika 50 saniye oynayıp 32 sayı atmaktı.

Davis 40:58 oynadı ve 31 sayı attı.

Bu toplam 63 sayı anlamına geliyor ve yine de Lakers'ın kazanması için yeterli değildi.

Davis, “Bu yüzden kesinlikle birlikte kalmalı ve bunu çözmeliyiz” dedi. “Duygularımızda olamayız. Şikayetçi olamayız ya da başka bir şey. Hiçbir şeyi kişisel olarak alamayız. Bireysel olarak, kendime, soyunma odasındaki herkese, teknik kadroya bakmalı, aynada kendimize bakmalı ve takımın daha iyi olmasına yardımcı olmak için bireysel olarak daha iyi neler yapabileceğimizi bulmalıyız. Ve sanırım o zaman dışarı çıkıp işleri tersine çevirebiliriz. Ve önemli bir şey olması gerekmiyor. Olabilir, top bana doğru geliyor, topa vurmam gerekiyor. Tereddüt edemem. Bu kadar basit bir şey olabilir. Ama bunun içeriden gelmesi gerekiyor.”

Tüm bunlara rağmen Davis, Lakers'ın rotasında kalması gerektiğini söyledi.

Parmakla işaret edilemez. Kötü zamanlarda pes etmek mümkün değil. Ve Lakers için de işler hiç de kolay olmayacak çünkü sırada Pazar günü Clippers var.

“Bu soyunma odasında birlikte kalmalısınız. Davis, “Bu soyunma odasındaki adamlar, koçluk kadrosundaki adamlar, hepimiz bir arada kalıyoruz ve buradan çıkış yolunu buluyoruz” dedi. “Hiçbir yardım gelmiyor. Süvari yok. Bunu elimizdeki adamlarla yapmalı ve birlikte kalmalıyız.

“Bence en büyük şey bu. Ancak liderlerden biri olarak benim işim, çocuklara yardım etmek, onlara güven aşılamak ve onların arkasını kollamak. Ayrılamayız ve benim işim Bron, lider olarak bizim görevimiz bu adamların bağlantıda kalmasını sağlamak ama aynı zamanda bireysel ve takım olarak ne yapmamız gerektiğini bulmak.