Lakers, LeBron James’le birlikte genç çekirdeği bir arada tutmayı planlıyor

Badem

Member
Darvin Ham ve Rob Pelinka, Lakers’ın önceki gece sona eren sezonunu tamamlamak için koltuklarına doğru yürürken Pelinka, takımının koçuna döndü ve geleceğe baktı.

Gelecek sezonun takımına dair vizyonunun bu sezonki vizyona çok benzediğini açıkça belirtmeden önce Salı günü Ham’e “2 No’lu Kampanya bugün başlıyor” dedi.

Takımın büyük bir kısmıyla görüşmeden önce Pelinka, bu yaz sürekliliği takım için yüksek bir öncelik olarak gördüğünü söyledi; Lakers’ın elinde tutmak için çalışacağı muhtemel serbest oyuncuların büyük bir listesi.

Pelinka, “Şunu çok açık bir şekilde söyleyebilirim: Amacımız genç oyunculardan oluşan çekirdeğimizi bir arada tutmak” dedi. “… Bir sürü harika genç oyuncumuz var. Bulmacayı bir araya getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi artık farklı bileşenleri olan yeni bir toplu iş sözleşmesi var. Bulmacayı, şampiyonluklar için rekabet etmemize yardımcı olacak şekilde bir araya getirmek istiyoruz.”

Denver Nuggets’ın Pazartesi gecesi Lakers’ı mağlup etmesinin ardından James’in emeklilikle ilgili düşüncelerine rağmen LeBron James ve Anthony Davis hala bu yapbozun merkezinde görünüyorlar.

“Tekrar, [we] LeBron’un işlemesi gerekenleri işlemeye devam etmek için ayırdığı zamana ve alana saygı duymak istiyoruz. Ancak LeBron ve AD bizim için iki temel sütun olarak, güvenmeye ve etrafında inşa etmeye devam edeceğimiz eşsiz bir kombinasyon” dedi Pelinka. “İkisi de kazanmak isteyen ve oyunu doğru şekilde oynamak isteyen inanılmaz derecede yüksek karakterli oyuncular. Bu süperstar kombinasyonundan gurur duyuyoruz ve buna yatırım yapmaya devam etmek ve bu yıl elde ettiğimiz büyümeyi gelecek sezona taşımak için yatırım yapmak istiyoruz.”

Lakers, Salı günü Davis’le buluştu ve Pelinka, kendisinin ve Ham’in yakında James’le konuşacağını söyledi. James, Pazartesi gecesi aldığı yenilginin ardından basketboldaki geleceğiyle ilgili “düşünecek çok şeyi” olduğunu söyledi.

Pelinka’nın Salı günü yaptığı açıklamalara göre Lakers’ın geleceği, bu yılki Batı Konferansı ikinciliğine çok benzeyebilir.

Austin Reaves, Rui Hachimura, D’Angelo Russell, Dennis Schroder ve Lonnie Walker IV, serbest oyuncu dönemine girmek üzere olan Lakers’ın uzun listesi arasında yer alıyor.

Reaves’in serbest oyuncu dönemi en ilginç olanı olabilir; genç guardın diğer takımların yanı sıra San Antonio Spurs, Houston Rockets ve Utah Jazz’den ilgi görmesi bekleniyor. Lakers, Reaves’e yaklaşık 51 milyon dolar değerinde dört yıllık bir anlaşma teklif edebilirken, rakip takımlar bunun neredeyse iki katını teklif edebilir. Ancak Lakers, Reaves’in kısıtlı serbest oyunculuğu nedeniyle her türlü rakip teklifi karşılayabilir.

Reaves, “Yani burada olmak istiyorum” dedi. “Burası bana evimmiş gibi geliyor.”

Draft dışı kaldıktan iki yıl sonra Reaves, Lakers’ın play-off’larında ilk şutör guardı haline geldi ve 16,9 sayı, 4,4 ribaund ve 4,6 asist ortalamaları yakaladı. Lakers’ın, diğer takımların tekliflerini karşılama konusunda agresif olmasının yanı sıra, Reaves’e yılda mümkün olan maksimum teklifi sunması bekleniyor.

Lakers’tan Austin Reaves (solda), Pazartesi günü Crypto.com Arena’da oynanan NBA Batı Konferansı finallerinin 4. maçında Denver Nuggets’tan Kentaious Caldwell-Pope’a üç sayılık atışta faul yapıyor.

(Gina Ferazzi / Haberler)

“Özellikle Austin inanılmaz bir yıl geçirdi. Sanırım Lakers’ta oynamanın özünde yatan şeyi tanımlıyor bu,” dedi Pelinka. “O, özverili ve takıma öncelik veren bir adam. Spor salonunda yaşıyor. Büyük anı seviyor. Büyük anı karşılamayı başardı. Bence o öyle bir adam ki, işi ne olursa olsun, bunun onu bir insan olarak değiştireceğini düşünmüyorum. Ve bu gibi rekabet eden, oyunu seven, takım arkadaşlarını seven adamlara şapkamızı takacağız.

“Sanırım onu bu serinin bir parçası olarak görmekten gurur duyuyoruz. Tekrar ediyorum, belirli oyunculardan bahsetmeden, bu grubu sağlam tutmak, büyümek ve her yıl daha da iyiye gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Lakers’ın bu sezon takas süresinin bitiminden önce Washington Wizards’a guard Kendrick Nunn ve üç ikinci tur draft hakkı göndererek elde ettiği Hachimura da sınırlı serbest oyuncu ve takım için bir öncelik olacak.

Denver Nuggets forveti Jeff Green, Lakers forveti Rui Hachimura'ya faul yapıyor.

Denver Nuggets’ın forveti Jeff Green (sağda), 18 Mayıs’ta Denver’da oynanan Batı Konferansı finallerinin 2. maçında Lakers’ın forveti Rui Hachimura’ya hızlı hücumda faul yapıyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Hachimura, “En iyi anlardan biriydi ve sanırım iyi bir deneyim yaşadım” dedi. “Biliyorsunuz, tabii ki LeBron, AD’den ve koçlardan çok şey öğrendim. … Evet, sadece benim için harikaydı. Kariyerim için harika olacağını düşünüyorum.”

4. maç için yedek kulübesinden ayrılan Russell, play-off finalindeki rol değişikliğinin zor olduğunu ancak bu yaz Lakers’a sınırsız bir serbest oyuncu olarak dönme arzusunu veya kendine olan güvenini sarsmak için çok az şey yaptığını söyledi.

“Tam başarı. Dürüst olmak gerekirse harika bir zamandı” dedi Russell. “Geri dönüp bu pozisyonda benim kadar hazırlıklı olmak harika bir deneyimdi, bunun için kendimin sırtını sıvazlamak. Takımla birlikte uyum sağlamak ve ateşe atılmak ve bunu anında çözmeye çalışmak ve Batı Konferansı finallerine çıkmak, tam başarı. Topun istediğim anda içeri girmesi dışında hiçbir şeyden şikayet edemem. Ama bunun dışında, zamanımdan keyif aldım.”

Lakers'tan D'Angelo Russell, Golden State Warriors'ın savunmasına karşı potaya doğru ilerliyor.

Lakers’tan D’Angelo Russell, Crypto.com Arena’da Batı Konferansı yarı finalinin 6. maçında Golden State Warriors’a karşı potaya doğru ilerliyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Schröder gibi diğer oyuncular da geri dönmekle ilgilendiklerini ifade etti. Bu sezon asgari anlaşmayla oynayan Schroder, geçen sezon Lakers’tan bir yıllığına ayrıldıktan sonra dönüşü için “bitmemiş işleri” gerekçe gösterdi.

Salı günü bu konuyu çözmüş gibi hissettiğini söyledi.

“Bunu doğru yapmaya çalıştım ve kesinlikle bunu yaptığımızı düşünüyorum. Çok kötü bir sezon geçirdik” dedi. “… Elimizdeki her şeyi verdik. Sahip olduğum her şeyi verdim ve harika bir sezon olduğunu düşünüyorum.”

Lakers’ın sezon ortasında yaptığı değişiklik kapsamında kadrosuna kattığı Malik Beasley, bir şeylerin çözülebileceğini umduğunu söyledi. Takımın 16,5 milyon dolarlık sözleşmesinde kullanabileceği bir opsiyonu var. Lakers’ın Jarred Vanderbilt ve Mo Bamba ile de garantisiz kontratları bulunuyor.

Artık odak noktası, Lakers’ın serbest oyuncu döneminde rotasını çizmeden önce yaklaşan NBA seçmelerine kayıyor; bu sezondaki pozitiflik, Ham ve Pelinka’nın ortaklığının ikinci yılına doğru bir başlangıç noktası görevi görüyor.

“Bu sezonki büyüme ve öğrenme derslerinden şimdi gelecek yıla doğru gelişmeye geçiyoruz. Pelinka, “Ve ilerlemelerimizin devam etmesini sağlıyoruz” dedi. “Ama bana göre, eğer o işe odaklanırsanız ve kendinizi buna verirseniz, sonuçlar gelecektir ve benim kafam da bu yöndedir.”