Lakers geç toparlandı, ardından bir galibiyet daha almak için Kings'i geride bıraktı

Badem

Member
SACRAMENTO — Test, Lakers'ın 2024-25 sezonu programını aldığı anda belliydi.

Kings'le iki kez karşılaşmak için Sacramento'ya bir yolculuk yapacaklardı; temposu ve fizikselliği, Lakers'a karşı yıllardır süren hakimiyetleri nedeniyle fark oluşturan bir takıma karşı iki maç.

Eğer Lakers, Golden 1 Center'daki ilk karşılaşmasında bir şekilde Kings'i yenmeyi başarsaydı, bunu bir buçuk gün sonra tekrar denemeleri gerekecekti.

Programın ilk birkaç ayında Lakers, görünüşe göre Kings'in şeytanlarını kovmuştu. Sezonun ilk haftasında onları yendiler ve Domantas Sabonis'in Anthony Davis'e karşı üstünlüğü etrafındaki gürültüyü susturdular. Perşembe günü, Sacramento'da Kings'e karşı oynadıkları ilk maçta Davis, Lakers koçu JJ Redick'in sezonun “favori” galibiyeti olarak nitelendirdiği maçta muhteşem bir performans sergiledi.

Tekrar yapmak için mi? Bu, sürekli dikkat, sürekli çaba ve sürekli uygulama gerektirir. Koç Doc Rivers'ın Redick'in Clippers takımlarına söylediği gibi, Lakers'ın halat çekme oyununda iplere tutunması gerekiyordu.

Oyunun ilerleyen safhalarında tutunacak pek bir şey yoktu. Ama yeterince vardı.

Davis'in 12.1 saniye kala bir çift serbest atış kaçırmasının ardından Rui Hachimura'nın hücum ribaundu, Kings'in skoru eşitleme ya da öne geçme şansı elde etmesini engelledi, Lakers 103-99'luk zorlu bir galibiyete tutundu.

“Bu küçük bir şey. Ama sadece serbest atışta hücum ribaundu almaya çalışacak zihniyete ve çabaya sahip olmak…. sadece büyük bir oyun,” dedi Redick.

LeBron James, NBA'in normal sezon maçlarında tüm zamanların dakika rekorunu kırdıktan sonra bir maçta 32 sayı attı, hücum tarafında Kings'e zorbalık yaparken savunma tarafında dört top çalma yakaladı. D'Angelo Russell bench dışında 20 sayı attı ve Davis zorlu hücum gecesini 15 ribaund, 5 asist ve 3 blokla tamamladı.

James, “Sadece bu fırsatı değerlendirmek istedim” dedi. “Düşmanca bir ortamda gerçekten iyi bir takıma, son birkaç yıldır pek başarılı olamadığımız bir takıma karşı deplasmanda iki kaliteli galibiyet alma fırsatımız oldu. Ben de bu fırsatı değerlendirmeye ve takım arkadaşlarıma enerji vermeye çalıştım.”

Lakers dördüncü çeyreğin sonlarına doğru 10 sayıya kadar öndeydi ve oyun ellerinden kayıp gitmeye başladı. Savunmadaki aşırı kapsam, kötü hücum pozisyonları ve kaçırılan serbest atışlar, Lakers'a oyunu bir kenara bırakma şansı verildiğinde Kralları ikiye geride bıraktı. İlk olarak, yakın bir sınır dışı çağrısı yoluna girdi. Daha sonra eski Lakers oyuncusu Malik Monk, Davis'e şut saatinin sonlarına doğru faul yaparak topu Lakers'a kurtardı.

Ancak Davis, bu sezonun başında Orlando'ya karşı aldığı yenilgide olduğu gibi, serbest atışları kaçırdı. Redick'in ayrıntılara daha fazla dikkat etmesi nedeniyle övdüğü Hachimura, ikinci ıskalamayı Lakers'a geri gönderdi. Austin Reaves'e faul yapıldı, iki serbest atışı da kaçırdı ve Lakers galibiyet için bir durak daha yakaladı.

“İkisini de sevdiğim için hayal kırıklığına uğradığımı söylemek istemiyorum. Davis kaçırdığı serbest atışlar hakkında şunları söyledi: Hem içeri hem dışarı. “Farklı bir şekilde çekebileceğimi düşünmüyorum. Geçmişte olanları tamamen kaçırmış gibiydim, ya sol kısa, ya sağ ya da uzun, ama bunların ikisi de içeri ve dışarı. Ama bahşiş konusunda Rui'yi kesinlikle takdir ettiğimi biliyorum.

“Hatta eşim beni aradı ve 'Rui seni kurtardı' dedi. Yani… bu kendimi daha kötü hissetmeme neden oldu. 'Kimin tarafındasınız?' Ancak günün sonunda Rui tüyoyu çıkardı, AR ikisini devirdi ve biz de zafer elde etmeyi başardık.”

Kings, iki maçlık seriye Lakers'ın NBA'deki en verimli beşinci hücuma sahip olmasıyla girdi. Lakers'a karşı sekiz çeyreğin ardından Kings yalnızca 199 sayı atabildi.

Aralık ayında Lakers, NBA'in en iyi yedinci savunmasına sahip ve son dört maçta gol atması bu kadar zor olan bir takım olmadı.

Davis, “Savunma amaçlı yaptığımız her şeyi fiziksel yapıyoruz, konuşuyoruz, iletişim kuruyoruz, birbirimizi koruyoruz” dedi. “Geri dönüyoruz. Kapsamımız yerinde. Bu yüzden her şeyi yapıp, cesur davranarak, savunma tarafında çaresizce oynayarak ortalıkta dolaşıyoruz.”

Üst üste üç galibiyet alan Lakers, Pazartesi günü Los Angeles'ta Detroit'i ağırlayacak.