Lakers, Dillon Brooks'u mağlubiyette tehlikeli oynadığı için uyardı

Badem

Member
HOUSTON —

Pazartesi günü Houston Rockets'a karşı aldıkları 135-119'luk mağlubiyetin ardından Lakers, dikkatini tekrar Dillon Brooks'un oyun içi hareketlerine çevirdi ve Rockets forvetini LeBron James ve Jarred Vanderbilt'i sakatlanma riskine sokan tehlikeli oyunla eleştirdi.

Brooks, ikinci çeyrekte Vanderbilt'in oyundan atılmasına yol açan bir dizi olaya karışmıştı. Daha sonra dördüncü çeyrekte potanın altından oynanan bir oyunda James'in suratına tokat attı. Lakers, olayların Brooks'un atılmasına yol açması gerektiğini düşünüyordu; James'e yaptığı vuruştan dolayı kendisine yalnızca bariz bir faul verildi.

Vanderbilt ile yaşanan ilk olayda, Lakers'ın forveti Brooks turnikeye çıkarken havadayken itildi. Vanderbilt acı içinde kıvranarak sahaya sert bir şekilde düştü. Hakemler tekrarı izledikten sonra Brooks'a faul çalındı.

Birkaç oyun sonra Brooks, Austin Reaves'in basketinde Vanderbilt'i sırtından dürterek ribaund aldı. Vanderbilt dönüp Brooks'u iterek ilk teknik faulünü aldı. Oyun yeniden başlamadan önce Vanderbilt, Brooks'un kulağına dürttü ve ikinci teknik ve oyundan atılma hakkını kazandı.

Lakers, Brooks'un yaptığı faulün Vanderbilt'in tepkilerinde rol oynadığını hissetti.

“Yani, tamamen açık bir smaç atmaya gidiyor ve onu arkaya doğru itti. 23 sayı ve 7 ribauntla oynayan Anthony Davis, “Bu güvenli bir oyun değil” dedi. “Erkekler böyle incinir. Ve onun ne tür bir oyuncu olduğunu bilmelisin. Bunun devam etmesine izin verdin ve o da bunu kışkırttı. Hakemlere, oyunculara istediğini söylüyor, söylüyor ve sonuçta biz erkeğiz. Hiç kimse başka bir adamla Vando'yla konuştuğu gibi konuşmaz. Vando yapması gerekeni yaptı.”

Birçok Lakers oyuncusu, Brooks'un Vanderbilt'e çirkin bir isim dediğini söyledi ve hepsi de onun çizgiyi aştığı konusunda hemfikirdi.

Brooks gazetecilere verdiği demeçte, “Benim kirli bir oyun oynadığımı düşünebileceğini düşünüyorum” dedi.

James ve Brooks'un, Brooks'un Memphis Grizzlies'te oynadığı zamana kadar uzanan bir geçmişi var. Geçtiğimiz yıl Lakers-Grizzlies play-off serisinde Brooks, James'i “yaşlı” olarak nitelendirmiş ve “Kimse gelip bana 40 puan verene kadar saygı duymam” demişti.

İkisi dördüncü çeyrekte saçma sapan konuşmaya başladı ve Brooks, James'in gözüne vurup onu sahaya gönderince işler daha da kızıştı. Hakemlerin oyunu incelemesinin ardından Brooks'a bariz bir faul penaltı verildi.

23 sayı, 10 asist ve 6 ribaundla Lakers'ın ikinci yarının başında 30 sayı gerideyken 10 sayıya kadar geri dönmesine yardımcı olan James, Brooks hakkında konuşacak ruh halinde değildi. Brooks'a rekabetçi olduğu için itibar edilmesi istendiğinde soruyu hemen kesti.

“Sonraki soru,” dedi James.

Ancak Davis, Brooks'un Vanderbilt ve James ile çizgiyi aşıp aşmadığı sorulduğunda geri durmadı.

“Evet, ikisi de. Yani sert bir faul alıyorsun. Bu basketbolun bir parçası, ancak vücudunu kontrol edemeyen ve havada olan birini bariz bir şekilde sırtından itmeyeceksiniz,” dedi Davis. “Ve bunun için kovulması gerekirdi. Ve biliyorsunuz ki onun ve Bron'un her şeyi var ve benim gördüğüm kadarıyla bu LeBron'un yüzüne bariz bir darbeydi. Yani hakemler duruma farklı baktı. Ancak olan budur.”

Lakers koçu Darvin Ham da Vanderbilt'i savundu ve Brooks'un “bazı oyunlarda oyuncuları sakatlanma riskine soktuğunu” söyledi.

“Buraya gelmeden önce tekrar izledim. [Brooks] iter [Vanderbilt] Arkada; havada, havada, savunmasız bir adam,” dedi Ham. “Sonra Bron'un oyunu. Bron potaya doğru gidiyor ve bu kollarıyla çifte bir hareket. Bir kolu topu saptırmaya çalışıyor, top geri gidiyor, sonra da yüzünün üzerinden geçiyor. Yani belki Dillon Brooks'un da oyunda olmaması gerekirdi. Ama bu talihsiz bir durum. Takım arkadaşının yerine geçen Vando'yu selamlıyor ve şapkalarımı çıkarıyorum. Kendisini ve ekibini sahipleniyor. Yani, neyse odur.”

Lakers'ın 24-24'te .500'e gerilemesi üzerine James'e Salı gecesi Atlanta'da oynayıp oynamayacağı soruldu.

James, “Evet, oynamayı planlıyorum” dedi.

Davis ise maçtan sonra “biraz ağrıdığını” söylediği kasık sorunuyla uğraşıyordu.

Lakers dördüncü çeyrekte geç bir hamle yaptığında oyuna geri dönmemesinin nedeninin de bu olduğunu söyledi.

Davis, “Evet, normalde yaptığım gibi hareket edemiyordum; sahanın her iki ucunda da” dedi.

Peki Davis Atlanta'da oynayacak mı?

“Bilmiyorum” dedi.