Lakers: D'Angelo Russell, Max Christie'nin tekrar yoluna girmesine nasıl yardımcı oldu?

Badem

Member
TORONTO — Oyun, Cuma gecesi Kanada'da ihbarın gelmesinden bir saatten fazla bir süre önce başladı; Lakers guardları D'Angelo Russell ve Max Christie, Raptors'a hazırlanırken takımın soyunma odasının bir tarafında strateji yapıyorlardı.

Sezonun ilk iki haftasında Christie mücadele etmişti.

İnsanlara “Sadece robot gibi oynuyorum” dedi.

Üçüncü sezonunda, sürekli olarak benchten gelen ilk oyuncu olarak gerçek bir role sahipken, yaz boyunca ve sezon öncesi dönemde kazandığı ivmenin büyük bir kısmı, kaçırılan şutlar ve savunmadaki belirsizlik nedeniyle kayıp gidiyordu.

Russell bu konuda bir şeyler yapmak için bir pencere gördü.

İki oyuncu, Christie'nin o gecenin ilerleyen saatlerinde kontrole geldiğinde Russell'ın bir defans oyuncusunu top sürmeden kurtarmaya çalıştığını ve Christie'nin turnike için arka kapıyı hızla kesmesine olanak tanıdığını anlattı.

Bu kehanet niteliğindeydi.

İlk çeyreğin ortasında Christie'nin kontrol etmesinden sonra ilk topa sahip olan Russell, sol eliyle köşedeki Christie'ye doğru dripling yaptı. Ve tam da konuştukları gibi Christie potaya doğru sert bir hamle yaptı. Russell, sert turnike ve faul nedeniyle çembere doğru patlayan takım arkadaşını bulan nokta atışı yapan bir pas attı.

“Çılgın, değil mi?” Russell maçtan sonra kocaman bir gülümsemeyle şunları söyledi:

Christie maçı yedi sayıyla tamamladı ve bu genç sezondaki en iyi hücum çıktısıydı. Lakers, Christie'nin dakikalarında ilk kez rakiplerini geride bırakarak artı-7'lik skorla tamamladı.

Russel, “Genç oyuncularımız için oyunu kolaylaştırmanın yollarını buluyorum, basitleştirmeye çalışıyorum, daha az düşünmelerine yardımcı oluyorum, en iyi olabilecekleri bir konumda olmalarına yardımcı oluyorum” dedi. “Benim için Max'in kendine güvenen bir adam olduğunu biliyorum, bu yüzden ona güven aşılamaya ve fırtına ne kadar kötü olursa olsun onu orada tutmaya çalışıyorum. Sadece bu güveni yüksek tut, iyi olacaksın.

Lakers için böyle anlar çok önemli çünkü takım yeni bir teknik direktör kadrosu ve sistemi altında birbirlerine güven oluşturmaya çalışıyor.

Bu, JJ Redick'in bu yaz her şeyden önce kazanmayı benimsemiş tutarlı bir vokal lideri olmaya ittiği Russell için özellikle cesaret verici.

“Spor salonuna geldiği ilk gün ona verdiğim zorluklardan biri bu ve sesini kullanıyordu. Enerjikti ve daha sonra bunun hakkında konuştuk. Redick, “Ben de bunu istiyorum, sizin standardınız bu olmalı” dedim. “Şutlar içeri girse de girmese de ya da oyunun sonunda mağlup olsan da, her gün olduğun kişi bu olmalı. Ve bakın, bu gece gerçekten iyi oynadı. İyi oynadığı birçok iyi maça çıkacak. Sezona başlarken verdiği şut mücadelesi gibi her ne demek olursa olsun onun ruhu hiç azalmadı. Harikaydı.

“Ve bence bu tüm oyuncularımız için harika bir örnek. … Bu, bazı yaşlı oyuncularımızla konuştuğumuz bir konu. Bu genç adamlara liderlik etmeli ve onları ayağa kaldırmaya yardım etmelisiniz. Onlara biraz güven verin, DLo'nun bunu yaptığını duymak harika.”

Lig, Jaxson Hayes soruşturmasını yeniden açtı

Cumartesi sabahı erken saatlerde TMZ'nin web sitesinde yayınlanan videonun ardından NBA, Jaxson Hayes'in tutuklandığı ve aile içi darp ve tutuklamaya direnme dahil 12 kabahatle suçlandığı 2021 olayıyla ilgili soruşturmayı yeniden açıyor.

Hayes daha sonra iki suçlamaya itirazda bulunmadı: asılsız hapis ve tutuklamaya direnme. Kamu hizmeti ve denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. NBA ona ceza vermedi.

TMZ'nin elde ettiği güvenlik kamerası görüntüleri, o zamanlar New Orleans Pelicans'ın bir üyesi olan Hayes ile o zamanki kız arkadaşı Sofia Jamora'nın tartıştığını gösteriyor. Görüntülerde Hayes, Jamora'yı itiyor ve ona tükürüyor.

“Medya raporu ve yayınlanan video sonucunda [Saturday] NBA sözcüsü Mike Bass, “Sabah soruşturmamızı yeniden başlatıyoruz” dedi.

Pazar günü Toronto'da gazetecilere konuşan Redick, ekibin lig soruşturmasından haberdar olduğunu ve işbirliği yaptığını ancak yorum yapmayacağını söyledi.

Takım 2023'te Hayes'i imzaladıktan sonra genel menajer Rob Pelinka, Lakers'ın suçlamaları “çok ciddiye aldığını” ve “tam bir inceleme süreci yürüttüğünü” söyledi.

“Jaxson çok samimiydi [with] Pelinka, bununla ilgili olarak özür dilediğini ve bundan sonra NBA'de bir veya iki yıl oynadığı noktaya geldiğini belirtti. “Bu onun sahip olduğunu, sorumluluğunu üstlendiğini ve diğer tarafta daha iyi bir insan olacağını hissettiğimiz bir şeydi.”

Lakers Pazartesi günü Detroit'te oynayacak.