Kobe Bryant, NBA'nin tüm zamanların en iyi 10'unda değil mi? Shaq bunun 'suçlu' olduğunu düşünüyor

Badem

Member
Shaquille O'Neal'ın tüm zamanların en iyi NBA oyuncularının son sıralamasında bir sorunu var.

Pazartesi günü, Bleacher Report, “B/R NBA uzmanlarının, yazarların ve editörlerin Lejyonu” ndan bir derlemeye dayanarak “Şimdiye Kadar En İyi 100 NBA Oyuncu” listesini yayınladı.

O'Neal ilk beşin hemen dışında bitti. Bununla ilgili bir sorunu yoktu.

Shaq'ın sığır eti, ilk 10'un dışına inen eski Lakers takım arkadaşı merhum Kobe Bryant'ın yerleştirilmesiydi.

“Kobe at 11 suçlu,” O'Neal, listenin en iyi 20'sini ortaya çıkaran bir ağartıcı raporunun yorumlarında X'e yazdı. Orijinal ağartı raporunun yayınlanmasından bir saatten biraz fazla bir süre ayrıldı.

İşte Bryant'ın önünde yer alan 10 oyuncu, Michael Jordan, LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Bill Russell, O'Neal, Tim Duncan, Larry Bird, Wilt Chamberlain ve Stephen Curry.

Bryant listede Hakeem Olajuwon, Kevin Durant, Oscar Robertson ve Jerry West izledi.

O'Neal, Bryant'ın ligin tüm zamanların en iyileri arasında yer aldığı konusunda duygularının bir sırrını yapmadı. 2023'te dizel Times'a böyle bir listedeki “ilk takımının” Bryant, Jordan, Johnson ve James olacağını söyledi.

(Bu varsayımsal ekipte O'Neal için banktan çıkarken Curry, Allen Iverson, Duncan, Karl Malone, Isiah Thomas ve Abdul-Jabbar.)

Geçen ay, Netflix belgeleri ile bağlantılı olarak “Shaquille O'Neal ile güç hareket ediyor” Shaq, Bryant'ı Jordan'ın arkasında ve James'in hemen önünde sıraladığı başka bir kişisel ilk 10 listesini açıkladı.

Bryant, tüm zamanların NBA skorunda (33.643 puan) dördüncü sırada yer alıyor ve “Mamba zihniyeti” çalışma ahlakı hala mevcut sporcular üzerinde büyük bir etki olarak belirtiliyor. Kariyerinin ilk sekiz yılını Lakers takım arkadaşları olarak O'Neal ile geçirdi ve LA bu sürede üç NBA şampiyonluğu kazandı.

Bu Lakers ayrıca 2004 NBA Finalleri'nde Detroit Pistons'a kaybetti. Kısa bir süre sonra O'Neal, Miami Heat'e takas edildi, iki süperstar arasındaki gerilim hareketin ana nedenlerinden biri olarak görüldü. O'Neal, 2006 yılında Heat ile başka bir NBA unvanı kazandı. Bryant, 2009 ve 2010'da Lakers ile iki tane daha kazandı.

Yıllar boyunca O'Neal ve Bryant, takım arkadaşı olarak kayalık ilişkilerini kabul ettiler, ancak aslında yakın arkadaş oldukları konusunda ısrar ettiler.

“İnsanların senden nefret etmediğimi bilmelerini istiyorum, benden nefret etmediğini biliyorum. Bugün buna 'iş sığır eti' diyorum,” dedi O'Neal, 2015'te “Shaq ile Büyük Podcast”.

“Çok fazla anlaşmazlık yaşadık, çok fazla argümanımız vardı” dedi. “Ama bence ikimizi de körükledi.”

Yıllar sonra, kavgaları tekrar ısınıyor olabilirler, iki NBA harikası tomurcuktaki bu fikri doldurmak için sosyal medyaya gitti.

“Hiçbir şey değil ama orada seviyorum,” diye yazdı Bryant, O'Neal ile olan ilişkisini yazdı.

“Her şey iyi kardeşim,” diye yanıtladı Shaq.

Bryant ve kızı Gianna, 26 Ocak 2020'de Calabasas'ta helikopter kazasında ölen dokuz kişi arasındaydı. O'Neal, 24 Şubat 2020'de konuşmacılardan biriydi, “arkadaşım, küçük kardeşim Kobe Bryant ve benim güzel yeğeni Gigi” için anma töreni.

O'Neal, “Kobe ve ben, tüm zamanların en büyük basketbollarından bazılarını oynamak için birbirimizi ittik ve Shaq ve Kobe Lakers'ın yapmasından bu yana üç turba Lakers'ın yaptıklarını başaramadığından gurur duyuyorum” dedi. “Ve bazen olgunlaşmamış çocuklar gibi, savaştık, yasakladık, sahada olmayan açıklamalarla birbirimize saldırdık. Hata yapmayın, insanlar kötü terimlerde olduğumuzu düşündüklerinde bile, kameralar kapatıldığında, o ve ben birbirimize göz kırpıp bir kıçını whoop'a gidelim diyeceğiz.

“Asla ciddiye almadık. Gerçekte, Kobe ve ben her zaman derin bir saygı ve birbirimize olan sevgiyi koruduk.”