Kareem Abdul-Jabbar, LeBron James’in olası emekliliği hakkında

Badem

Member
Lakers tarafından yaptırılan bir Koreatown duvar resminin açılışında Kareem Abdul-Jabbar, Lakers’ın playofflardan elenmesinin ardından emekli olacağını ima ettikten sonra, geleceğinin kontrolünde tek kişinin LeBron James olması gerektiğini söyledi.

“Yılın sonunda, tüm bunlardan sonra, LeBron ve adamların çoğu iki sezon geçirmiş gibi görünüyordu, anlıyor musunuz? Ancak yine de bunun için müthiş bir çaba sarf ettiler,” dedi Abdul-Jabbar Pazartesi günü. “Bence ona bağlı. Kesinlikle bir şey kanıtlamak zorunda değil. Ve tam da bu noktada yapmak istediği şey bu.”

Duvar resminde James ve Abdul-Jabbar, diğer Lakers büyükleri Magic Johnson, Shaquille O’Neal, Kobe Bryant ve Anthony Davis ile birlikte yer alıyor.

James, 8 Şubat’ta NBA’in tüm zamanların en skorer ismi olarak Abdul-Jabbar’ı geçti. Pazartesi günü Abdul-Jabbar muazzam saygısını dile getirmesine rağmen, ikisinin hiçbir zaman fazla bir ilişkisi olmadı.

Koreatown’daki bir duvar resmi, Lakers’ın büyük oyuncularını (soldan) Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal, Pau Gasol, Anthony Davis ve LeBron James’i tasvir ediyor.

(Dan Woike / Haberler)

Abdul-Jabbar, “LeBron ile iki veya üç dakika dışında hiç konuşma şansım olmadı. “Orada hiçbir düşmanlık ya da küskünlük yok. Olağanüstü şeyler yaptı. Başardığı her ne olursa olsun tüm övgüleri hak ediyor. … Şansımız olabilir [to speak]. Kesinlikle karşı olmazdım. Kalbinin nerede olduğu ve yaptığı şeyler konusunda ona hayranlıktan başka bir şey duymuyorum.

Lakers, Abdul-Jabbar’ın sık sık maçlara katılmasıyla Batı Konferansı finallerine ulaşmak için 2-10’luk bir başlangıçtan toparlandı.

“Bu kadar kötü başlamasalardı çok daha iyisini yapabileceklerini hissettim. Sezon sonunda gaza gelmiş gibiydiler, anlıyor musunuz? Abdul-Jabbar dedi. “Ama yeni bir kimlik bulma ve dışarı çıkma ve çok iyi yapma konusunda gerçekten harika bir iş çıkardılar. Finallere çıkmayı kaçırdılar. Bununla gurur duymalılar. Bence bu gerçekten güzel bir başarı.”

James, NBA tarihinin çoğunda Abdul-Jabbar’ın 3.000 dakikadan fazla gerisinde. Abdul-Jabbar, 1989’da 20. sezonundan sonra emekli oldu. “Buz testinde” başarısız olmaya başladığında (maç sonrası buzlanma gerekli olmaya başladı), emekli olması gerektiğini bildiğini söyleyerek şaka yaptı.

“Geçen sezondan sonraki sezonumda buz iyi hissettirmeye başladı” dedi. “Oradan gitme zamanının geldiğini biliyordum.”

Son sezonunu bir arenada birbiri ardına övgüler alarak oynadı, bazılarının James’in bir gün isteyeceğini düşündüğü türden bir veda turu. Yine de Abdul-Jabbar için bu, kariyeri için mükemmel olmasa da önemli bir sondu.

“Bütün haraçlarla uğraşmak zordu. Bu bir nevi dikkat dağıtmaydı” dedi. “Ama aynı zamanda beni her zaman yuhalamak ve takdirlerini göstermek isteyebilecek insanlar da vardı. Bunu gerçekten iade etmem gerektiğini hissettim. Bazen beni biraz yıpratsa da iyi bir deneyimdi.”

Eski Lakers’lı James Worthy, Robert Horry ve AC Green de, muralist Jonas Never’ın Vermont Avenue ve 7th Street’teki eserinin açılışına katıldı. Lakers’ın forma sponsoru olan takım ve bibigo food da Koreatown Youth + Community Center’a hibe sağladı.