Kapı hangi rulo ile boyanır ?

Renkli

New member
Kapı Hangi Rulo ile Boyanır? Erkek Stratejisi vs Kadın Empatisi: Boya Savaşları Başlasın!

Selam sevgili forumdaşlar!

Geçen hafta evde “ufak bir dokunuş” yapayım dedim. Hani şu Pinterest’te “10 dakikada evinizi yenileyin” diyen paylaşımlar vardır ya? İşte onlardan gaz alarak “şu kapıyı bi’ boyayayım” dedim. Üç gün sonra hâlâ elimde boya kovası, üzerimde 47 ton beyaz lekesi ve kafamda tek bir soru: “Kapı hangi rulo ile boyanır?”

Bu öyle basit bir soru değil dostlar. Bu, insan ruhunun, evliliklerin ve bazen de komşuluk ilişkilerinin sınandığı bir konu!

---

1. Erkek Stratejisi: “Önemli Olan Hız, Taktik, ve Malzeme Ekonomisi!”

Erkek forumdaşlar bilir, boya işi bir strateji meselesidir. Yani öyle duygusal yaklaşılmaz.

Kapıya bakar, eline metreyi alır (gerçi genelde bakmadan “1 metre vardır bu” der) ve der ki:

> “Bununla en az boya, en az efor, maksimum sonuç alırım.”

Erkek için boya rulosu seçmek, neredeyse FIFA’daki takım seçimi gibidir. “Şimdi şunu alayım, hem ucuz, hem geniş yüzey kaplar, hem de bonus olarak kahve molasında fırçayı sürahinin içine bırakabilirim.”

Sonra başlar efsane sahne: kapı yatay, dikey, çapraz her yönden saldırı altında. Rulonun her dönüşünde boya bir tık daha duvara taşar, ama önemli değil çünkü “bir kat daha geçeriz.”

Bir noktada kadın seslenir:

— “Aşkım, kapının yarısı mat, yarısı parlak olmuş.”

Cevap nettir:

— “Kuruyunca düzelir.”

Yarım saat sonra kapı, Monet tablosuna dönmüştür ama erkek için bu bir başarı hikayesidir. Çünkü “zaten çok da belli olmuyor.”

---

2. Kadın Empatisi: “Kapı Ne Hissediyor?”

Kadınlar için boya işi bir terapi seansı gibidir. Kapı, sadece bir yüzey değil; evin ruhunu, karakterini, enerjisini yansıtır.

Kadın rulo seçmeden önce bir ruhsal bağlantı kurar:

> “Sen nasıl bir kapısın? Minimalist mi, bohem mi, yoksa içten içe dramatik misin?”

O an Pinterest açılır, YouTube videoları izlenir, 12 farklı blog taranır. Sonra üç farklı rulo alınır çünkü “denemeden bilemem.”

Rulo sürülürken fonda romantik bir müzik, elinde kahve, yanında kedisi… Boya kokusu? O da “ev yenileniyor” kokusudur, rahatsız etmez.

Boyarken, kadın kapıya konuşur:

— “Bak güzelim, biraz sabret, ikinci katta mükemmel olacağız.”

Kapı sanki cevap verirmiş gibi olur, “ben sana güveniyorum” dercesine.

Ama erkek bunu görür ve şaşırır:

— “Sen kapıyla mı konuşuyorsun?”

— “Evet, o da bir canlı gibi…”

Ve erkek orada anlar ki, bu boya işi artık evliliğin kaderini belirleyecek.

---

3. Rulo Çeşitleri ve Forum Draması: “Kısa Tüylü mü Uzun Tüylü mü?”

İşte geldik konunun kalbine.

Forumlarda en çok tartışılan şey: Kısa tüylü mü, uzun tüylü mü, yoksa sünger rulo mu?

Her biri kendi kitlesine sahip:

- Kısa tüylü tayfa: “Pürüzsüz yüzey için idealdir kardeşim. Kapı dediğin ipek gibi olmalı.”

- Uzun tüylü ekol: “Doku severim ben, boya biraz karakter kazansın.”

- Sünger rulo lobisi: “Ben sessizim ama temizim.”

Bir gün bir kullanıcı şöyle yazmıştı (hala unutamam):

> “Kapıya uzun tüylüyle girdim, sonuç: pelüş oyuncak gibi oldu.”

Bu paylaşım, forum tarihine geçti. O gün 68 yorum, 12 kahkaha, 3 boşanma yaşandı.

---

4. “Boyadan Sonra Hayat Aynı Kalmaz” Teorisi

Kapıyı boyadıktan sonra kimse eskisi gibi olmaz.

Erkek gururla gezinir:

> “Gördün mü, marangoz çağırmadan yaptım!”

Kadın ise yeni bir projeye yönelmiştir:

> “Şimdi bu kapıya uygun bir duvar rengi bulmam lazım.”

Bir bakmışsın tüm ev boyanıyor. Başta “bir kapı” diye başlayan hikâye, sonunda tüm evin yeniden dekore edilmesine kadar gider.

Yani bu bir kapı değil, bir kader dönüşüm noktasıdır.

---

5. Forumdaşların Efsane Tavsiyeleri (Gerçek Hayattan İlhamla)

- “Ruloyu önce ıslat, sonra boya. Yoksa ilk kat kapının yüzünü zımparalar.”

- “Boyayı sevgilinden sakla, yoksa yarısı tavan denemesi olur.”

- “Kapıyı boyarken kediyi odaya kapatma, kürk desenli sonuç çıkıyor.”

- “Rulo yoksa bulaşık süngeriyle dene… ama sonra bulaşıkları yıkama o süngerle!”

Forumdaşlar, bu tür altın önerilerle birer halk kahramanına dönüşür. Çünkü herkes bilir:

> “Her boyacı biraz filozof, her kapı biraz öğretmendir.”

---

6. Sonuç: Rulo Değil, Ruh Meselesi!

Kapıyı hangi rulo ile boyayacağınızdan daha önemlisi, nasıl bir ruh haliyle boyadığınızdır.

Erkekler için bu, bir “başarı operasyonu”; kadınlar için ise “estetik bir yolculuk.”

Ama en güzeli, sonunda birlikte o kapının önünde durup “bak ne güzel oldu” diyebilmektir.

Ve eğer bir gün rulo elinizde, kapı karşınızda duruyorsa şunu unutmayın:

Kapılar konuşmaz ama iyi boyanınca teşekkür ederler.

---

Hadi şimdi forumdaşlar!

Siz hangi ruloyla boyadınız? Uzun tüylü mü, kısa tüylü mü? Yoksa süngerle cesur bir girişim mi yaptınız?

Fotoğraflar, itiraflar, trajediler serbest!

Bakalım “Kapı Boyama Ligi”nin şampiyonu kim olacak? 🎨🚪